CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Acuzatie: ”Serviciile si-au tras un scaun in prima linie a partidelor si decid politica”

1 comentariu / 3005 vizualizări / 15 aprilie 2022

Afirmația, extrem de gravă, referitoare la implicarea serviciilor secrete din România în politica de vîrf, aparține fostului ministru liberal Violeta Alexandru, care a reluat ieri, la Radio Guerrilla, acuzații similare făcute în parlament, recent.

”Serviciile secrete și-au tras un scaun în prima linie a partidelor, pur și simplu și-au tras un scaun fără jenă, s-au așezat cu coatele pe masă și decid prin diferite metode – directe sau indirecte, influențînd judecata și conduita unor politicieni – ce trebuie să se întâmple în politică” afirmă deputata Forței Dreptei.

”Părerea mea e că cine se pretează la aceste lucruri în primul rînd face de rîs brandul structurilor de securitate ale statului român și, doi la mână, întreține politicieni mărunți care se bucură când le fac ei servicii pentru anumite chestiuni pe care de fapt vor să le folosească drept armă, ca să se răzbune. Deci, avem o problemă la ambele ”capete”. O avem în structurile care ar trebui să-și respecte uniforma, brandul, misiunea: persoane care se cred utile fac exces de zel și servesc politicienii mărunți, slabi, care au diverse vulnerabilități, și avem politicieni slabi, care își imaginează că sunt puternici folosind anumite informații pentru a se răzbuna și a face anumite jocuri”.

Alexandru mai spune, în contextul scandalului de plagiat în care e implicat premierul Nicolae Ciucă, după dezvăluirile ziaristei Emilia Șercan, că există inclusiv probleme ”tehnice”:

”Armata are o aparatură unică în România de interceptare de date și se cunoaște legătura dintre șeful acestei structuri (gen.Marian Hăpău, șeful DGIA n.n.) și premierul României, este de notorietate, nu am descoperit o eu. Având în vedere tehnica de care dispun și poziția lor peste care nu intră nimeni, în mod evident se pot face niște legături, așa cum Emilia Șercan a și demonstrat, că există un întreg lanț care începe cu poliția română și care se duce în cu totul altă zone. E vorba despre ce se întâmplă cu această țară mai departe și eu n-aș vrea să fac politică înfricoșată, constrînsă, șantajabilă, îngrozită să nu deranjez pe cineva…”

Vorbind tot despre implicarea serviciilor în politică, fostul ministru mai spune:

”Eu respect aceste instituții, sunt acolo profesioniști, oameni care înțeleg caree mandatul lor în această țară, dar sunt și șefi care vor un loc la masa deciziilor politice, de regulă în chestiuni care nu au nimic de a face cu structurile de securitate, ci se cred ei jucători. Eu vă spun că am ajuns la nivelul la care (serviciile n.n.) și-au tras scaunul la masa deciziilor civililor, adică ale partidelor politice. Eu doar văd că au intrat mult prea în față, ceea ce este intolerabil. Ceea ce ei trebuie să facă e să rămînă în zona lor de acțiune și să pună la dispoziția politicienilor toate datele care țin de securitatea țării, de siguranța cetățenilor, nu alte chestiuni”.

Deputata și-a reluat, totodată, în dialogul cu Liviu Mihaiu, acuzațiile recente conform cărora serviciile secrete s-ar putea implica în viitoarele alegeri:

”Da, ne putem imagina așa ceva, din moment ce se ocupă cu compromiterea unor oameni credibili în România, politicieni, jurnaliști. Repet, eu respect instituțiile care gestionează securitatea, siguranța noastră, dar să rămînă în zona lor. Nici ele să nu mai facă servicii, pentru a se da importante, unor politicieni, care le folosesc pentru cu totul altceva decât ar trebui și nici politicienii să nu mai creadă că ei sunt acolo pentru a se folosi de structuri ca să lichideze un contracandidat sau pe cineva care este incomod”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Fa!!!!
    Da când au numărat voturile pt Băsescu cum fu? Ai tăcut!
    Sau când au numarat pt Klaus? Iarăși ai tăcut!
    Mars la Lucovid și baga-te …..era sa spun ceva urat!
    Ajunge ca ești urata cu spume!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998