Al doilea atac in coalitie in 24 de ore: contre pe seama desfiintarii SIIJ
5 comentarii / 5066 vizualizări / 24 decembrie 2020
Dacă primul atac în interiorul coliției de guvernare a survenit în chiar ziua depunerii jurămîntului, după ce Dacian Cioloș și-a exprimat nemulțumirea fațăd e desemanrea la Educație a lui Sorin Cîmpeanu, iată că la nici 24 de ore vine al doilea atac. Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, etichetează negocierile pentru noul guvern drept dîmbovițene și îl taxează pe noul ministru al Justiției, Stelian Ion, insinuînd că acesta s-a pripit prin anunțul desființării SIIJ în doar cîteva săptămîni.
Predoiu explică, astfel, într-o postare pe Facebook, de ce nu a mai putut rămîne ministru și în al șaptelea guvern din viața sa:
”Am fi continuat, dacă expertiza de negocieri a USR la formarea guvernului nu ar fi fost atât de greu de depășit. Asta e, Cioloș a avut jocuri europene în picioare, călit în negocieri de anvergură ani de zile la rând! Noi, mai ca la negocierile tradiționale de pe Dâmbovița.
Ieri seară, am avut o discuție normală ”predare/primire” cu Stelian Ion. O să îl sprijin cât pot, în fond, facem parte din aceeași coaliție, dar o să îmi dau și cu părerea când cred că am soluții pe care nu le vede.
Știu că mulți îmi reproșează că nu am desființat SIIJ. Uită că un ministru nu poate lucra decât în cadrul mandatului programului de guvernare și în marja deciziei prim ministrului. Ministerul Justiției și-a îndeplinit obligația din programul de guvernare al guvernului Orban 2.
Ea suna așa: ”1. Finalizarea proiectului de lege privind desființarea SIIJ”. Proiectul a fost finalizat în februarie și trimis la CSM pentru avizare, unde este și astăzi, deși am cerut acest aviz prin scrisori oficiale repetate.
De ce doar atât ca obiectiv? Pentru simplul motiv că nu am avut majoritate care să ne treacă proiectul. Majoritatea PSD respinsese deja două proiecte de desființare a SIIJ în Parlament. De ce nu OUG? Pentru două motive, între care consecința că ar fi avut aceeași soartă dupa 2-3 săptămâni, respinsă în Parlament de majoritatea PSD, timp în care s-ar fi creat o serie de situații tranzitorii imposibil de gestionat fără riscul pierderii unor dosare, specialiștii știu la ce mă refer. Acum există această majoritate pro-justiție și mă bucur că a fost anunțat termenul ianuarie pentru desființarea SIIJ.
Nu mi-a fost clar dacă prin lege sau OUG.
Daca e să fie prin lege, ar trebui ca CSM (care de regulă își ia vacanță până la 15.01) să dea până atunci avizul pe proiectul MJ deja depus de câteva luni la CSM, iar Parlamentul să facă o sesiune extraordinară.
Daca e OUG, începând de azi se poate da în fiecare zi, Guvernul Cîțu are și capacitatea (juridică) deplină și majoritate parlamentară” mai scrie Predoiu. (B.T.I.)
Reîncep, deci, OUG-urile pe justiție! E mai complicat cu producerea de legi pe care o coaliție fragila sa le treacă prin Parlament. DNA e de dreapta, iar ,,,hotii” sunt doar în opoziție.
Pas cu pas, pentru liniștea SRI-ului, a portocalelor care ling acum asfaltul și a genialei imbecile Kovesi, EBA lu’ Lascu.
Securitatea nu se lasă până când nu-i solidarizează pe români! :))))))))))))))))))))
Plescoianul Predoiu are dreptate de data asta.
Pentru ce sa fii atat de prost si sa desfiintezi Sectia Speciala, cand poti sa-i schimbi conducerea, sa o consolidezi si sa o folosesti impotriva judecatorilor si procurorilor incomozi aflati fix in tabara cealalta. Adica exact cum facea pesedeaua lesinata insa de partea cealalta si mult mai viguros?
Adica jos Mobutu, sus Lumumba
Asta făcea DNA-ul Ebei lui Lascu, zdrenței securiste de Kovesi, peste 4000 de dosare de amenințare și șantaj împotriva judecătorilor.
Realizează, jegule, ce securist imbecil ești. CARACTER DE CĂCAT SECURIST!!! CRIMINALULEEEEEEEEEEE!!!!!!!
Olguța Vasilescu a primit clasare de la DNA în dosarul în care a fost plimbată în cătușe în campania electorală. După mai bine de 4 ani de teroare, punem pariu că nici acum nu va răspunde nimeni? Sper să le vină rândul la ”cătușiadă” celor care acum vor să desființeze SIIJ, după ce vor reuși să dea competența pe abuz în serviciu pentru judecători la DNA (și, cu buna jurisprudență, aceștia să trăiască iar în pericolul de a fi condamnați pentru soluție).