CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Am avut dreptate in septembrie: Iohannis a predat guvernarea PSD de dragul Berlinului

21 comentarii / 5533 vizualizări / 22 noiembrie 2021

A ieșit exact cum am profețit pe 10 septembrie: Iohannis a predat guvernarea către PSD după ce alegerile din Germania au propulsat un cabinet condus de social-democrați, în premier după 16 ani. Pentru a avea maxim de siguranță că nu se poziționează greșit, președintele nostru a tras de timp pînă cînd la Berlin s-a tranșat situația, presa germană de azi relatînd deja parte din componența nominală a noii cancelarii.

De acum, Iohannis e relaxat: s-a pus bine cu noul guvern de stînga german executînd fără milă nu doar aliatul de dreapta USR, ci și propriul partid, redus la statutul de a cincea roată la căruța guvernării și cu scandaluri interne care vor da curînd în clocot la cote, poate, nemaiîntîlnite.

Cînd s-a decis Iohannis să recurgă la asemenea manevră, care a trebuit să includă și o gravă criză politică?
De foarte mult timp.

Așa cum am arătat acum mai bine de două luni, cheia decriptării strategiei a fost ciudata fixare, în luna mai, a datei congresului PNL pe 25 septembrie, încălcîndu-se și statutul partidului, și prudența elementară privind evoluția pandemiei.
Pentru că week-end-ul 25-26 septembrie nu a adus doar Congresul și Consiliul Național al PNL, ci și alegerile din Germania.
Mai apoi, președintele nu a făcut decît să prelungească mereu și mereu criza, pentru a urmări, în paralel, cu ochii cît cepele, negocierile guvernamentale din Germania.
Zilele trecute a ieșit fum alb de la Berlin, votarea noului guvern în Bundestag urmînd să aibă loc pe 6 ori 7 decembrie.
Cancelar va fi social-democratul Olaf Scholz, ministrul Economiei – Svenja Schulze, ministrul Internelor – Christine Lambrecht, ministrul Muncii – Hubertus Heil, ministrul Finanțelor – Christian Lindner, Robert Habeck va superviza Economia, ultimii doi fiind și vicepremieri, ministru de Externe – Annalena Baerbock, ministrul Educației – Klara Geywitz șamd.

Cu social-democrații nemți instalați la cîrma Germaniei pînă cel puțin în 2025, Iohannis s-a ”scos”.
A bătut palma fără minime explicații cu cel mai mare dușman, PSD, un partid pe care nu l-a dorit învins democratic, ci pur și simplu exterminat.
La fel cum Băsescu a sărit peste noapte de la socialiști la popularii europeni de dragul înțelegerii cu creștin-democrații lui Merkel, și Iohannis a decis fără remușcări să-și torpileze un fost aliat, USR, și propriul partid, PNL, din care va rămîne curînd doar umbra a ceea ce a fost dar, mai ales, a ceea ce visa să fie.
În România, de azi, noul jupîn e PSD.
Braț la braț cu Klaus Iohannis, groparul liberalilor. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Hai pinguinii care il injurati pe KWI, la rand, la pupat neamtz in cur, ALINIEEE-REA)
  Sa fiti spalati pe dinti, bineinteles

  • Cum era, securist prostovan, versul cu pesedeaua leșinată gata să dispară? :))))))))))))

   Primul pe listă e PDL, următorii fiind USRI, partid de înaltă harneală securistă.

   • Boulene, asta era si spilul. Jumatate il injurati pe Ciolacus (zero + shanta), jumatate nu aveti loc la malai (ar fi chiar culmea).

    Va duceti la dizolvare pinguinilor! ai de capetele voastre de asistati. neamtu face reforme chiar cu voi, matrafoscatilor cu muraturi care sunteti voi. Care erati, de fapt.

    • Vită securistă, vâlcov, tăriceanu și dragnea tocmai s-au trezit cu dosare penale închise. :))))))))))))))

     Ai mâncat căcat securist de prost, Iohannis s-a dovedit un securist prost și acum ai pretenții de la noi să trecem peste caracterul tău de jeg securist infect? Doar cu camionul, boule!!!

     • cine e aia valcov tariceani si dragnila repetila boulene? Nu-i stie nimei. Puscariasi de-ai vostri, care au fost, sunt si, mai ales, care vor fi INCA?

     • Victime ale Securității, jeg securist ce ești!?! :)))))))))))

      Sigur, românii beneficiază din plin de raptul SRI și al slugoilor Securității. E altceva. Ăștia care sunt acuzați de prejudicii de 842 lei, fără probe, sunt pușcăriași. hahahahahahaha :)))))))))))))))))))))))))))))

   • Cat despre USR, tu esti mult prea idiot ca sa intelegi creodata ceva

    • E prea evident de ce s-a dus în opoziție, dar acolo sunt 70% nevaccinați. :))))))))))))))))))))))))

    • Amice, esti chiar idiot, sorry!

     • Sigur, cum a dispărut pesedeaua leșinată așa se va relansa partidul de criminalul imbecili USRI. :))))))))))))

 2. nu chiar. pnl cu usr la guvernare era criticat non-stop de drula si ai lui. faceau ce a facut pd cu tariceanu intre 2005-2007. se luptau pe acelasi electorat. plus ca se zvonea prin ziare(evenimentul zilei) ca ciolos se retragea in 2024 si era propusa kovesi candidat independent (pe modelul nicusor dan de anul trecut cu orban). iar procurorii pusi de stelian ion ar fi arestat liberali. asa , il aresteaza pe useristul dide

 3. Nu numai criza politică dar și medicală. In loc să inchidă barurile și restaurantele, să facă precum în Austria, doar cu test PCR sa poti sa intri încă din octombrie, și niciun eveniment privat de la 6 la mie incidența, ei sunt resposabili de mii de decese, fie de la virusul scăpat de sub control, fie de la vaccinuri.

  Și după cum spuneam, premierul Olandei se comportă ca și Ceaușescu. Rutte a spus azi:
  „“As a prime minister, as a liberal I will always defend demonstrations in this country as part of our democracy, of our rule of law. But what I will never accept is idiots who under the guise of ‘we are dissatisfied’ use pure violence against people who are working every day to keep this country safe,” Rutte said.
  He added that the scenes seen over the past few days were “nothing but pure violence.””

  Eu cred că toată lumea trebuie să aibă certificat digital și cei care au protestat în acest weekend sunt niște lepre, elemente huliganice. Discursul lui Ceaușescu din ultimele lui zile este cel mai potrivit în aceste momente, la fel ca al lui Rutte:

  ” Dragi tovarăşi şi prieteni, cetăţeni ai Republicii Socialiste România. Mă adresez, în această seară, întregului popor al patriei noastre socialiste, în legătură cu evenimentele grave care au avut loc, în ultimele zile, la Timişoara.

  În zilele de 16 şi 17 decembrie, sub pretextul împiedicării aplicării unei sentinţe judecătoreşti legale, cîteva grupuri de elemente huliganice au organizat o serie de manifestări şi incidente, trecînd la atacarea unor instituţii de stat, distrugînd şi jefuind o serie de clădiri, de magazine, de clădiri publice, iar în ziua de 17 decembrie şi-au intensificat activitatea împotriva instituţiilor de stat şi de partid, inclusiv a unor unităţi militare.

  Din desfăşurarea evenimentelor şi din declaraţiile unor reprezentanţi la aceste, unor participanţi la aceste evenimente, aceste grupuri aveau scopul de a provoca dezordine şi distrugerea instituţiilor şi bunurilor generale ale oraşului şi de a da semnalul unor asemenea acţiuni şi în alte centre.”

  Pentru a da mai multă autoritate spuselor mele, eu sunt cadru didactic și mă recomand lumii civilizate sub numele de Lucian Vasile Pavel
  https://www.researchgate.net/profile/Lucian-Pavel
  Mă ocup că eliminarea gunoaielor din natură și societate, inclusiv de securiști. Scriu sub diferite pseudonime: Aristotel Costel, Andrei Cacamicu, Adevăratul Franklin E Securist Pruost.

  Vaccinați-vă ca să scăpați sigur de virus, să puteți să vă plimbați ca mine prin Europa, nu așa cum spălați voi babele la cur în Vest. Nu mai faceți laba acasă, mergeți la un centru de vaccinare și acolo primiți all-inclusive. Altfel, prostanilor, o să sugeți pula sub pământ. Așa să știți. O să vin la mitingul din Iași, dacă aveți curaj să faceți unul acolo.

  • Te-am nimerit, revoluționarul pulii!!! Te plătește contribabuilul român ca să postezi manipulări pentru cretini și să ucizi la propriu dezinformând pe net.

   Marius Mioc estre unul dintre criminalii care au participat la revoluția română, iar acum o arde pe net în calitate de pensionar dement. :)))))))))))))

   • Psihopatule Lucian Vasile Pavel, daca am deja blogul meu unde scriu cu nume si prenume, deci am coaie mai mari decat capul tau, de ce as scrie sub un nume de imprumut?
    Idiotule. Daca vrei sa afli ceva ce scrie Mioc, du-te pe blogul lui. Aici nu este niciun Mioc si niciun Diaconu.
    AICI ESTE SECURITATEA DE CARE FUGI CA UN TAMPIT. MI-AU SPUS CA EI STIU CINE ESTI, CU CERTIFICATUL TAU CRETIN CU TOT.

    • Pensionarule, sugi pula pe net și postezi prostiile altora. La fel faci și cu propaganda antivaccin. :)))))))))))))))))

     • Am uitat să semnez cu numele meu real :)))))))))))))))

 4. Iohanis, doar, confirma ce se se stia – o cocalara flamanda cu pretentii de cocota de lux – „la cine vrea si-o mai putea…si-o vrea sa-i dea… pe model ioropean ciolosh.. Ciocolaxul si ceata lui, niste idioti utili, mereu la ordin (!)…sau baronii locali, ei cu ei la bulibasa, sa-i pupe „manurile” …impostori, ar fi cazul sa schimbe sigla

 5. Pe 17 nov 2021, in Parlamentul Turingiei, o doamna parlamentar numită Ute Bergner face o afirmație socanta dar nu pentru mine. Decesele în exces sunt corelate pozitiv cu rata crescută de vaccinare.
  “The excess mortality increases with the increase in the vaccination rate” (momentan fragmentul video din Parlament și subtitrat în engleză încă mai este pe utube, dar deja a fost dat jos de pe un prim cont)
  https://www.utebergner.de/der-wert-eines-menschen-haengt-nicht-von-seinem-impfstatus-ab/

  Oamenii de știință Prof. Dr. Rolf Steyer și Dr. Gregor Kappler au făcut acest studiu la inițiativa dnei parlamentar și aceștia au concluzionat că excesul de mortalitate în Germania este strâns legat de rata de vaccinare. Studiul afirmă:

  „Corelația este + .31, este uimitor de mare și mai ales într-o direcție neașteptată. Ar trebui să fie de fapt negativă, astfel încât s-ar putea spune: cu cât rata de vaccinare este mai mare, cu atât mortalitatea în exces este mai mică. Cu toate acestea, este cazul opus și acest lucru necesită clarificare urgentă. Mortalitatea în exces poate fi găsită în toate cele 16 landuri germane. Numărul deceselor cauzate de Covid raportat de RKI în perioada analizată reprezintă doar o parte relativ mică din excesul de mortalitate și, mai presus de toate, nu poate explica problema critică: cu cât rata de vaccinare este mai mare, cu atât excesul de mortalitate este mai mare.”

  Studiul a urmărit doar șase săptămâni. Mai sper și că au și eliminat outlierul 2020 din decesele așteptate în 2021. Un factor de corelație pozitiv înseamnă că cele două variabile (vaccinarea și decesele în exces) chiar se mișcă împreună, în același sens, scade una, scade și cealaltă, crește una, crește și cealaltă. Dar cu toții știm că o corelație nu arată o legătură de cauzalitate dar ridică un serios semnal de alarmă. Ar putea fi un efect de ordinul doi, trei, de genul vaccinarea duce la optimism nefundamentat medical, comportament mai riscant, trecerea prin boală și agravarea unor afecțiuni pre-existente, deci decese din orice cauză mai numeroase.

 6. IATA NOUL MESAJ AL tiranilor de la Comisia Europeana. RESTRICTII si apoi vaccinarea.
  „Comisia Europeană a transmis astăzi că ”înţelege” starea de saturaţie a cetăţenilor după aproape doi ani de pandemie şi respectă dreptul la proteste paşnice, dar îndeamnă la respectarea restricţiilor decise de statele UE confruntate cu o înmulţire a cazurilor de COVID-19, întrucât aceste măsuri, împreună cu vaccinarea, sunt ”calea de ieşire” din această pandemie, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.”

  Nu mai este „vaccinul singura solutie”…. ci RESTRICTII SI VACCINAREA. In aceasta ordine. Sper ca ati retinut asta vaccinatilor. Scoateti testele PCR pentru a intra la restaurante, sali de sport sau saune.

 7. Cinstit vorbind, PSD-ul trebuia sa fie la guwernare din decembrie 2020, pentru ca a castigat alegerile. Daca klaun a facut o piruieta, e treaba lui. Oricum a aratat o data in plus ca e sluga, iar noi o colonie. Nu suntem in stare sa facem nimic de capul nostru; trebuie sa ni se ordone.

 8. Ați avut dreptate.
  Dar astfel kwi și- a asigurat liniștea în tot restul mandatului său catastrofal de 10 ani…
  Romania a involuat sistemic in aceasta perioada , ajungând sub „înțeleaptă” sa conducere pe marginea prăpastiei…
  Acum sigur că o colonie trebuie sa nu dispară..
  Nu ar fi in interesul Stăpânilor ..
  Așa că România va trece ( din nou) și prin aceasta tripla criza…
  A existat un PM liberal pe nume DA.Sturza, cel care a ordonat împușcarea țăranilor răsculați in 1907…
  Acest individ care era și președinte Partidului National Liberal a înnebunit de-a binelea …
  A fost dus la tratament la Viena ..
  Când au aflat cine și ce funcție avea în România, medicii au exclamat: Ferice de aceasta țară care supraviețuiește cu un asemenea alienat mental ..
  Q.E.D.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998