CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

AUR – un vaccin eficient impotriva nationalismului mioritic

27 comentarii / 10109 vizualizări / 8 decembrie 2020

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a obținut duminică cea mai spectaculoasă performanță post-decembristă, ajungînd din nimic un partid parlamentar aproape mediu. Unii analiști susțin că e o chestiune firească, date fiind anumite probleme existente pe agenda publică, alții vorbesc de vot negativ. În fine, foarte mulți, cu Băsescu în frunte, spun că e mîna rușilor și a chinezilor. Așa o fi, nimeni nu ar putea nega sau confirma cu probe. Doar că, drăcia-dracului, nu rușii, chinezii ori naționaliștii mioritici sunt marii beneficiari ai manevrei AUR, ci occidentul și curentul globalist-progresist, după cum vom încerca să explicăm în rîndurile care urmează.

Să o luăm metodic.

Acum patru ani, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, făcea niște afirmații foarte interesante, în mai multe rînduri, cu o insistență la fel de interesantă, pentru că nu părea o temă fierbinte, la noi, în acel moment.

După ce încă din februarie atrăgea atenția public asupra creșterii pericolului extremismului în Europa, în aprilie 2016, într-un interviu pentru ”Puterea a cincea”, Klemm declara:

”Am văzut o creştere a numărului de partide populiste, dar şi a retoricii extremiste în multe ţări din Europa. Ceea ce este încurajator şi liniştitor este că nu am văzut acele voci în România(…) Iimportant este că aceste mişcări nu sunt majoritare. În acest an electoral, pe măsură ce principalele partide îşi desfăşoară campania, cred că este important ca ele să ofere o viziune pozitivă, idei care să asigure un viitor pozitiv pentru România, pentru a nu permite acelor extremişti să ajungă în prim-planul politic”.

Cîteva luni mai tîrziu, în august, Klemm relua ideea într-o altă declarație, la Alba Iulia, în care aprecia faptul că nu sunt partide extremiste, naţionaliste în România. „Deci, România este acum pe o cale pozitivă”.

Pentru marile cancelarii occidentale e limpede că absența ascensiunii extremismului în politica dintr-o țară ca România e un motiv de mare satisfacție. Și cînd în aceste sfere se vorbește de extremism, se subînțelege naționalism, suveranism, conservatorism.
Curente care sunt la putere, spre exemplu, în țări ca Polonia ori Ungaria și care deranjează occidentul.

Este grozav, deci, pentru vest că la noi nu existau premisele necesare ascensiunii unor forțe de acest tip, în condițiile în care sondajele relevă de ani buni creșterea sentimentelor anti-UE, antiamericane, anti-globalizare șamd, la nivelul românilor și nu doar a lor.

Un mare avantaj îl reprezenta și faptul că mesajul naționalist se regăsea în panoplia unor formațiuni precum PSD, ALDE sau Pro România, dar nu în mod definitoriu, ci doar la rubrica ”și altele”.
Altfel spus, cine era naționalist-suveranist putea vota liniștit niște partide care loveau această coardă cînd și cînd, dar nu suficient cît să provoace deranj. Pericolul era ținut în incintă.

Recent, însă, au apărut, brusc, nori negri.
Pandemia a accentuat dramatic sentimentale naționaliste, suveraniste și anti-globaliste, nu doar la nivelul românilor, ci și în alte zări. Nu mai vorbim de reacțiile negative la adresa prigoanei declanșate de guvernanți contra Bisericii și a tradițiilor străbune.

Pe acest fundal se suprapun două evenimente politice importante: ALDE și Pro România încep să dea semne clare, mai ales după alegerile locale, că nu mai prind parlamentul. Iar PSD-ul lui Ciolacu decide brusc să se predea total, ca mesaj, euroatlantismului și lichidează toate focarele naționalist-suveraniste (cel puțin declarativ) de pe listele partidului.

Noul PSD a terminat-o cu mesajele antioccidentale, iar Pro România și ALDE au terminat-o cu orice fel de mesaje.

Un moment în care se aprinde becul roșu pe anumite panouri.
Natura are oroare de vid, inclusiv în politică.
Dispariția retoricii antioccidentale la nivelul partidelor deja existente poate produce rapid un fenomen nedorit în marile cancelarii: nașterea și dezvoltarea solidă în următorii patru ani a unei mișcări naționalist-suveraniste autentice, cu priză reală la popor. Pandemia nu s-a încheiat, va mai dura mult și bine, voci de prestigiu flutură chiar anul 2022, iar asta nu va fi decît gaz turnat pe focul unor nemulțumiri populare.
România poate ajunge și ea în corul națiunilor europene care opun conservatorismul globalizării promovate de Bruxelles și provoacă valuri tot mai mari în politica europeană.

Ce de făcut în aceste condiții?

Simplu: trebuie scoasă din vreun buzunăraș o formațiune creată artificial și aruncată pe piață controlat, ca să ocupe la fel de artificial culoarul naționalist.

Și nu doar să-l ocupe, ci – foarte important – să-l și compromită.

De duminică încoace, toți cei care strîmbă din nas în fața unor derapaje ale UE sau ale americanilor sunt reprezentanți în parlament de o formațiune amintind de Curtea Miracolelor a lui Hugo, cu personaje colorate, nu în sens neapărat pozitiv, turnători la Securitate, pușcăriași, exaltați, dereglați, homofobi, xenofobi și conduși de un personaj cel puțin bizar, de profesie ultras și agitator de stradă. Și știm asta doar din puținul ieșit pînă acum la lumină despre cei din AUR; categoric vor urma revelații încă mai profunde.

Cine e artizanul AUR?

”Un băiat legendat ca la carte. Mai întîi e tînărul rebel care face scandal pe străzi, cu rădăcini nobile în piata Universității. Se folosește de atacurile la ”comunistul” Iliescu pentru a obține notorietate. Apoi își alege o cauză fixă: unirea. Este onorat tot mai mult: intelectual, prin participare la lansări de cărți, politic, prin acceptarea lui la negocieri cu marii lideri, social, prin organizarea de mișcări de protest etc. Este victimizat prin arestări și expulzări. E folosit pentru suținerea politică a unor forțe, cu Iohannis în frunte. Finalmente, i se face un partid și e aruncat în luptă. Parcursul obișnuit, aș spune. Foarte asemănător cu al lui Marian Munteanu” observă, foarte corect, analistul Sorin Roșca Stănescu.

Ca el, în panoplia serviciilor secrete post-decembriste s-au regăsit mulți alții, unii poate chiar exploatați în orb. Oameni de toate soiurile pregătiți din timp pentru toate eventualitățile. Precauția e mama siguranței.

Succesul AUR de duminică nu seamănă, în pofida unor asemenea opinii, cu cel al USR-PLUS ori al Partidului Poporului.
USR-ul de azi a fost o formațiune care a pornit de jos și s-a clădit într-un timp mai îndelungat, de la statutul de partid doar bucureștean creat în jurul unui personaj suspect de mult mediatizat în ultimii 10 ani pînă la cel de partid național și chiar internațional, care deține șefia unui mare grup european.

Oricîte circuri de stradă a făcut creatorul AUR prin România ori Moldova, notorietatea lui George Simion era aproape nulă în raport cu cea a lui Nicușor Dan. De DD nici nu mai vorbim.
USR a obținut succese în etape, mai întîi la Capitală, în 2016, apoi la parlamentare, unul și mai mare la europarlamentare, apoi și-a trimis omul la primăria generală iar acum scoate un scor bun, chiar dacă nu excepțional, la parlamentare.
Cît despre partidul lui Dan Diaconescu, el a fost creat pe structura minuțios pregătită ani de zile de o televiziune de mare impact la anumite categorii sociale.
Chiar și cu asemenea avantaje, ambele formațiuni sus citate au beneficiat și de un sprijin ocult masiv, al serviciilor ori al unor partide, pentru a produce performanțe apreciabile.

AUR nu are nici pe departe asemenea parcurs.
Partidul s-a născut abia acum un an, iar la alegerile locale de acum două luni a scos un scor infim. Cu doar 21.876 de voturi în toată țară a luat trei primării necăjite, iar cu alte 31.740 de voturi a luat 79 de consilieri locali în toată țara.
”Marea” vedetă de azi a politicii a fost surclasată acum două luni pînă și de Partida Romilor ”Pro Europa”, care a luat 111 consilieri.

Duminică, ce să vezi?, AUR explodează hodoronc-tronc și ia peste 516.000 de voturi, la o prezență extrem de scăzută, ceea ce ridică și mai mult nivelul performanței. Cu peste nouă procente, care vor crește după redistribuire, AUR egalează performanțele Partidului Poporului din 2012 sau a USR din 2016.

Nu este imposibil ca un partid cu o istorie scurtă să obțină un rezultat de excepție, absolut de acord. Dar există o condiție de fier pentru asta: notorietatea.
Nu te votează nimeni dacă nu știe măcar că exiști.

În cazul AUR, mai nimeni nu a auzit de acest partid și mă îndoiesc serios că, chiar și în acest moment, vreun observator profesionist al scenei politice poate enumera mai mult de 2-3 figuri centrale și, eventual, să le și indentifice din vreun teanc de poze. Începînd cu al său lider, George Simion.
Încă mai straniu e, din acest punct de vedere, succesul său în diaspora, unde românii sunt și mai rupți de realitatea din țară. Sigur, există și un aspect important, acela că nimeni din țară nu prea poate verifica nici starea de spirit a românilor răspîndiți în lume și nici dacă ei realmente se înghesuie la urne, cum pretind legendele populare, ca să nu zicem mai mult.

George Simion și AUR nu au beneficiat de niciun fel de mediatizare – fie și pe termen scurt – din partea presei mainstream, a televiziunilor, radiourilor și ziarelor, iar teza că au fost de mare succes pe rețelele sociale ni se pare ușor exagerată. Nu a existat campanie door to door din cauza restricțiilor de pandemie, așa că am avut o campanie limitată și extrem de anostă, care a dezavantajat cumplit micii competitori, mai ales.

Una peste alta, pentru că suntem o țară liberă, oricine are dreptul să creadă că în decurs de 70 de zile, un partid sare de la 20-30.000 de voturi la cca.400.000.

În ce ne privește, însă, suntem extrem de sceptici.
Toate explicațiile livrate de două zile încoace privind succesul AUR trec, cum spuneam, lejer peste amănuntul fundamental: ca să îți acorde fie și un vot negativ, lumea trebuie să știe că exiști.
Iar cine crede că AUR a ”existat” pentru electorat la aceste alegeri se îmbată cu apă rece,

Traian Băsescu are o teorie interesantă, expusă la Digi 24, conform căreia de succcesul AUR s-au ocupat forțe externe, precum rușii și chinezii.

”O campanie care nu pare de sorginte românească. Am văzut multe figuri cu ochii oblici pe acolo. Adică e un turn înalt la Sankt Petersburg unde sunt trolii de toate națiile care s-au mai băgat și în Brexit și în alegerile din Statele Unite și nu exclud posibilitatea să se fi băgat puțin și în alegerile din România. Dar este la acest stadiu o speculație”.
Și mai observă, foarte corect, Traian Băsescu: „Dacă, să spunem că aici au fost activi, s-au dus, au luat steagul de fiecare dată, au umblat, în diaspora trebuie să faci o muncă gigantică să obții asemenea scoruri cum a obținut AUR. Iar acest lucru, plus dacă vă uitați la investițiile care s-au făcut pe internet, sunt lucruri care mă obligă să gândesc, ceea ce nu înseamnă că există suspiciuni majore. Dar nici nu pot să nu gândesc”.

Orientarea anti-europeană și rusofilă a AUR trimite cu gîndul, într-adevăr, la o formațiune creată în laboratoare estice.
Judecînd la rece, însă, marile cîștigătoare ale ascensiunii AUR sunt cancelariile vestice și nu estice.
Circarii AUR vor avea o singură misiune în actualul mandat: aceea de a compromite total, prin gesturi și propuneri deșănțate, naționalismul, suveranismul, Biserica ortodoxă, curentul antiglobalism etc. Pentru că ei au fost ”aleși” să reprezinte la nivel înalt românii care împărtășesc asemenea idei – tot mai mulți – și care s-ar putea trezi fără să vrea într-o spirală a tăcerii. Constantînd că nu prea e onorant să te plasezi într-o barcă în care se regăsesc niște isterici cu idei puține, dar cîte se poate de fixe.

Practic, AUR va funcționa ca un vaccin, care inoculează virusuri slăbite doar pentru a determina organismul să producă anticorpi eficienți și împotriva celor sănătoși.
Un vaccin împotriva curentului anti-occidental, în creștere.

De aici, marea întrebare: a fost AUR creată și împinsă în sus din spre Est?

Ori am asistat la o operațiune a serviciilor autohtone la comanda unui Vest îngrijorat de brusca eliberare a culoarului naționalist din România și de perspectiv nașterii unei mișcări naționaliste autentice, de mase și în afara controlului? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

27 Comentarii

 1. Haideti sa vedem cine sunt votantii AUR, si dupa aia sa ne pronuntam.Presupusul sprijin rusesc e o prostie , de vreme ce AUR se pronunta ferm pentru Unirea Basarabiei cu Romania.Si sprijinul chinezesc e o minciuna basista!In schimb, AUR a beneficiat din plin de sprijinul Bisericii Ortodoxe, inclusiv prin reteaua sa externa!Daca ne amintim si de trainicul parteneriat intre BOR si latura „patriotica” a Securitatii, cred ca nu mai e niciun mister asupra retelei „de sprijin”!Cat despre votantii AUR, ei reprezinta un amalgam de giboni de galerie, dacopati, habotnici si conspirationisti.Un spanac numai bun de invartit de Coldea si ai sai!

  • Cum sa nu ne saturam de behaielile astea de securisti elitisti? Normal ca votam si mai multi cu AUR data viitoare.

 2. Rămâne întrebarea: de ce AUR nu a fost deloc promovată în presă. Sau mai crede cineva că presa noastră este independentă? De ce creatorii AUR, interni sau externi, nu au folosit și acum câinele în lanț al democrației?

 3. A inceput prigoana impotriva AUR. Dupa activenews, AUR e impinzita de sorosisti ca urmare a unei intelegeri intre Russia si soros ???? ( iti sta mintea in loc, nu alta?)
  Si sa citezi Qioratania de voma securista – Scarbashescu Petrov Basina Basila, drept dovada ca AUR e creatia rusilor, e DE PORC.
  chiar daca AUR ar fi „creatia” Moscovei, care-i problema?
  Adica besleaga imputita soros sau Jarmania beshitei alcooliste merkel au voie sa se amestece in treburile noastre sa-si puna slugile in fruntea tarii si sa ne transforme in sclavii jidovilor internationali ??

  • Gand la gand, minunat cum i-ai dat peste bot, daca ii raspundeam eu exact asa spuneam! Sa vezi in continuare cum vor lovi la comanda jegurile astea de postaci globalisti in AUR, asta e doar inceputul !!
   Adie un vant nou, proaspat, de naționalism sanatos, Doamne ajuta Romania (adevarata Romanie!)

 4. AUR o fi versiunea romaneasca ANTIFA,anarhistii de frunte din SUA,nu revendica nimic, sunt platiti studiem pe plan local…din gura la ureche,moldovenii sunt cu PDS in suflet,despre AUR nu cred ca,a auzit nimeni,sa fie votat in Moldova cu 14% in anumite judete asta da performanta,sigur creierul aur este un roman raspopit, plin de ura si resentimente.si de bani!!!!! ii gasim!!!!!

  • fa timpito cu sex incert, nespalatii antifa sint creatia beslegei imputite soros.antifa sint neomarxisti, le sug pula la poponarii jidovi,militeaza impotriva familiei,a granitelor si a credintei.
   Cu alte cuvinte,ba curva de postac sereimuist,antifa sint exact opusul a ce reprexinta AUR
   Ai priceput sereimuistule sorosist care te dai drept femeie? Sau poate esti Cacarmen Muiannis care a scapat dintr-un gang-bang cu sepepulele..

  • ANTIFA sunt de stanga, extrema stanga. Mai repede are ecou in USR.

 5. In Romania ca si peste tot in lume e nevoie sa ajunga la putere curentul nationalist.
  E singura solutie pentru distrugerea jidovimii internationale si a trepadusilor lor:
  minoritatile de tot soiul de subumani si degenerati sexuali,extrema stinga antifa,islamismul ,veganii si toti cei care ling cacat de la rothschilzi si rockefelleri

 6. Problemele expuse in articol sunt reale… presa care ar trebui sa munceasca pentru a ne da informatii, insa, este ireala si a pactizat cu toate fortele neo-marxiste din tara si din mUE… greu vom afla ceva si acel ceva va fi influentat de cei amintiti… razboiul e in toi si noi nu avem aliati… AUR, prin declaratiile lui pulica ala de Simion (vezi la hoitniuz.ro) tocmai s-a dat cu curul de pamant… dezamagirea unora va fi crunta… iar increderea pierduta e posibil sa nu mai fie regasita

  • hait, sa mori tu postacule sereimuist sorosist.
   Ti-a placut mult poveste lui Creanga cu drobul de sare.
   singurii dezamagiti sint fututii in cur si-n gura de neomarxisti, (aia ca tine care degeaba de dai „anti” ) care isi vad spulberate visele cretine de spalati pe creier.
   Apropo..sa ii sugi pula la Simion

 7. Ipocrita natie mai suntem.De ani de zile reclamam necesitatea primenirii si reformarii clasei politice iar acum cand a aparut acest AUR[nu spun ca e cinstit ,curat si neprihanit,ramane de vazut] ca o tentativa in aceasta directie se umplura forumurile de strambatori din nas.Vezi ,Doamne, e o creatie securista.Pai,bai nemultumitilor de profestie,in Romania doar la manastirile de maici nu se afla securitatea si nici acolo nu e sigur.Trebuie sa fim realisti,cu picioarele pe pamant si sa lasam deoparte ideologia asta cretina contra Chinei si Rusiei din care numai am avut de pierdut.Apropo ,Basescule,dupa ce i-ati gonit pe chinezi de la Cernavoda s-au apucat americanii de reactoare?Nu?O sa le vedem terminate ca pe autostrada Transilvania.Adica la pulivara.

 8. Daca nici autorul ( bine informat ) ezita sa se pronunțe…E jale mare…când nu poți eticheta pe cineva sau ceva…in lumea asta nebuna …și extrem de rapida…
  Timpul va arata …
  Daca citești programul ( expus ieri de- abia în presă) ai senzația că mai lipsesc doar reînvierea cultului martirilor mișcării legionare…
  S- au mai schimbat timpurile ….
  Altminteri arată că un partid de dreapta …nu știu dacă și de extremă dreapta..
  E legitimat de vot…
  Adică a luat mai multe voturi decât așa numita UDMR …ceea ce este de remarcat…
  Iar UDMR nu este partid politic…
  Dar vor fi colegi in Parlament ..
  In rest, nimic nou sub

 9. Sunt la fel de exaltati cum erau ( sau poate mai sunt) cei de la uniunea sacul si rucsacul. Madam soson aia este un fel de angi serban altoita cu ceausescu nebunul, care se leaga de oameni pe strada. Oricum bunul simt, buna crestere, politetea au disparut de mult.

  • Ia mai taci din gura in pisda ma-tii de postac sereimuist sorosist. Iti dai multe nume muieresti dar scrii aceleasi cacaturi sereiste .
   Ba subumanule cu nume fals de muiere,cind va fute lumea in gura si nu mai stiti pe unde sa scoateti camasa, incepeti sa scheunati si sa cersiti sa va vorbeasca lumea frumos; apelati la politete si buna-cuviinta in timp ce voi il porcaiati pe unul ca Dragnea cum va venea la gura. N-ai sa vezi asa ceva, ba subumanule.
   MARS IN PISDA MA-TII

 10. Bogdan Tiberiu Iacob – un lingau Pdl ist, care pomenește (bineînțeles) numele lui Băsescu securistul
  Sorin Roșca Stănescu- cel care era condamnat la 2 ani de închisoare pentru grup infracțional organizat, domnul „Ciripoi”
  Ăștia sunt purii care critică AUR
  Și cu asta am zis tot !!!

  • Simion, Tobă, Șoșoacă, cred că mai ai de zis multe.

 11. Ceva nu functioneaza.
  Intradevar evolutia acestui partid e in acelasi timp misterioasa si spectaculoasa.
  Sa fier rusii nu prea cred. Ei nu ar sustine un partid unionist, asta inseamna disparitia Transnistriei.
  Chinezii? Nu e fezabil,Petrov arunca soparle ca de obicei.
  Trebuie sa fie altceva.

  • Rușii susțin și un partid unionist dacă rolul lui e să discrediteze idealul unirii.
   În 2016 Simion și unioniștii care s-au lăsat păcăliți de el s-au bătut cu jandarmii fix înainte de alegerile din Basarabia – ca să aibă Dodon material pt propagandă anti-românească.

 12. Sunt convins că Simion are intenții bune, dar e foarte probabil ca el să fie manipulat de oameni mai inteligenți ca el. Procentul obținut e cel puțin suspect. Spre exemplu Noua Dreaptă organizează acțiuni în apărarea românilor, a bisericii, a familiei etc. de peste 20 de ani și nu a reușit să obțină la alegeri nici 1%.

 13. […] la o formațiune creată în laboratoare estice, scrie BTI pe site-ul Inpolitics. AUR  este un vaccin împotriva naționalismului mioritic, consideră […]

 14. Cand citezi niste panarame precum Klem ,SRS sau turnatorul Petrov incepi sa devii nefrecventabil!
  Pe cine deranjeaza aparitia unui partid nationalist? Nu avem destui alogeni in functii publice si tradatori de tara in partide gen USR+?

 15. Cum necum, iar v-a tras-o sistemul asta. Ai dk securisti. Prosti, prosti, dar v-o tot molfaie la placuta. Cum s-ar spune, va mai da drumul prin curte, iar va prinde, iar va …

  • Deci sistemul ne-o trage când ne-o molfăie? Dacă se încordează Securitatea ne trezim și cu limbi în cur?!? :))))))))))))))))))

 16. Vand porci.

 17. Ideile domnului B.T. Iacob sunt de bună credință. Într-adevăr, există totdeauna pericolul ca mișcarea naționalistă să fie compromisă de partidul care o reprezintă. Și Vadim Tudor, în ciuda culturii sale remarcabile, a avut multe momente în care a compromis mișcarea naționalistă. În cazul AUR, din câți cunosc eu, doar Feri Tobă este un personaj controversat (ca să nu spun mai mult). Este de datoria oamenilor serioși din partid, care sunt destui, să țină echilibrul partidului, iar președintele să devină din ce în ce mai înțelept. Este tânăr și poate să mai acumuleze atât cunoștințe, cât și comportament de lider politic. Din alt punct de vedere, nu poți să adopți un limbaj/ton liniștit, neutru, foarte calm, în condițiile revoltei întru-totul justificate față de colonialismul și antiromânismul de la fruntea statului, guvernului, serviciilor de informații.

  Prof. univ. dr. Corvin Lupu

 18. fsf

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998