CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9743 RON UP | 1 USD = 4.7112 RON UP | 1 GBP = 5.7209 RON UP

Aurescu: ambasada României în SUA – număr dublu de angajați față de ”media ideală”

1 comentariu / 2995 vizualizări / 17 noiembrie 2022

Solicitarea neobișnuită făcută în vară de deputatul PNL Pavel Popescu pe adresa MAE, mai precis alocarea de sume suplimentare de bani către ambasada română la Washington pentru dinamizarea activității acesteia a primit un răspuns neașteptat. Mai exact, MAE l-a informat că ambasada are deja un număr dublu de angajați faă de media ideală.

Potrivit răspunsului ministrului Bogdan Aurescu la interpelarea liberalului, pînă în luna iulie a acestui an, pentru ambasada României la Washington au fost asigurate fonduri pentru protocol de 44.829 dolari, iar pentru prestări servicii de 185.203 dolari, în total 230.032 dolari. Reamintim că România plătește lunar 21.000 de dolari pentru chiria reședinței ambasadorului Andrei Muraru.

”În ceea ce privește încadrarea cu personal al ambasadei României la Washington, aceasta are o echipă de 23 de persoane, formată din 16 diplomați și personal tehnico-administrativ provenind din MAE, și alți 7 reprezentanți ai MApN, MAI și Ministerului Economiei. Ambasada României în SUA se clasează pe unul din primele locuri în ceea ce privește încadrarea cu personal, fiind depășită numai de misiunile și reprezentanțele permanente pe lînga UE și NATO de la Bruxelles, din motive care țin de specificul diplomației în format multilateral.
În context, reamintim că, în conformitate cu HG 16 privind organizarea și funcționarea MAE, din ianuarie 2017, numărul maxim de posturi în serviciul exterior este de 1474, pentru un număr de 173 misiuni diplomatice și oficii consulare (ambasade, misiuni permanente pe lîngă diverse organizații internaționale, consulate generale și consulate). Rezultă o medie de aprox. 8,5 lucrători pentru fiecare misiune în parte. Comparativ, personalul diplomatic al ambasadei României la Washington este dublu ca număr fața de media ideală” afirmă Aurescu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ce nevoie mai avem de o ambasada la Washington cand relatiile dintre SUA si RO sunt de la stăpân la vasal de lumea a III a? Ambasada USA din România este importanta, aici este centrul puterii, de-aici se duc ordinele catre Cotroceni, DNA, SRI, jușticie, ș.a.m.d. Dar apropos, de ce trebuie sa platim chirie de 21.000 dolari unui Muraru? Ce este el, șeic?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998