CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Basescu: ”Am gresit cu Kovesi. Am uitat că puterea iti ia mintile”

4 comentarii / 3915 vizualizări / 28 martie 2018

Fostul președinte Traian Băsescu, la ceasul marilor regrete: într-o emisiune în direct la România TV, el și-a exprimat regretul profund pentru decizia de a o numi pe Laura Kovesi la șefia DNA, declarînd că a uitat un lucru, la acea vreme: anume că puterea își ia mințile.

”Binomul va mai rezista cît timp va mai fi acest tandem Kovesi-Lazăr, dar, pe urmă, sunt convins că președinții vor învăța din aceasta experiență, cînd se va mai pune problema numirilor: două instituții bugetare care hotărăsc să stăpînească clasa politică. Va trebui să avem în vedere, de acum, un sistem de control al puterilor.
Aici eu am greșit, legea spune două mandate de cîte trei ani, am făcut-o pe Kovesi procuror general de două ori, și m-am bătut pentru ea să fie la șefia DNA. Am greșit, nu am luat în considerare faptul că puterea îți ia mințile, e la fel de periculoasă ca și corupția, cînd vrei să-ți exerciți puterea zi și noapte. Eu am avut sentimentul de putere, știu ce înseamnă și știu că trebuie să-ți stăpînești tentația de a avea putere. Puterea nu trebuie exercitată discreționar, ci cu fermitate și respectînd legea” a spus Băsescu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Zicea Basaul emanand flatulente sulfuroase……

  2. ai uitat, boule, ca si tie ti-a luat puterea minimul ala de minte si l-a aruncat la dracu, unde inca te asteapta!

  3. Pai daca base zice ca puyerea iti ia mintile, sa intelegem ca slujirea a ramas fara minte?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998