CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba: fostul deputat PSD Mugurel Surupaceanu – achitat in procesul de coruptie

1 comentariu / 5336 vizualizări / 24 februarie 2015

De la agonie la extaz: fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, victima primei mari condamnări autohtone sub acuzația de corupție, șapte ani de închisoare, acum doi ani, ani, a fost achitat definitiv azi de către judecătorii Curții de apel Craiova, după ce, culmea, procurorii ceruseră chiar majorarea drastică a pedepsei, la recurs.

Mugurel Surupăceanu, fost prefect și unul dintre cei mai activi deputați din noul val ai PSD, înainte de 2012, a fost inițial condamnat de Tribunalul Gorj sub acuzația că, în anul 2007, prin intermediari, ar fi impus cumpărarea de către fostul complex energetic Turceni a unui utilaj multifuncţional, de tip tractor forestier, importat din Ucraina, la preţul de 50.000 de dolari şi vândut cu peste 832.000 de lei, procedurile de achiziţie fiind ilegale, conform rechizitoriului întocmit de DNA.

Fostul deputat și-a clamat permanent nevinovăția deplină, el declarîndu-se victima unor lucrături murdare pe plan local, care îl aveau în prim plan pe șeful poliției Tg.Jiu, Viorel Caragea. În ultima perioadă, pe fondul unor dezvăluiri repetate ale presei în legătură cu activitățile neortodoxe ale respectivului personaj, Caragea a fost, în fine, debarcat din funcție. Verdictul de azi al Justiției confirmă din plin teoria fostului deputat, pentru că o achitare survenită după o condamnare de șapte ani este, practic, fără precedent.

În ceea ce îl privește, Mugurel Surupăceanu a demisionat din PSD pentru a-și putea susține cauza fără să afecteze imaginea partidului. Odată achitat, el are drum deschis să revină în partid. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. In statul de drept un om a fost condamnat la 7 ani de puscarie fara sa fie vinovat. Pentru multa lume este un fapt divers, aproape minor. Putini constientiteaza ce grozavie inseamna o asa nenorocire in viata si destinul unui om. „Reforma justitiei” ultimului deceniu in Romania, nascocita de Basescu si Monica Macovei, a creat monstri „inamovibili”.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998