Capul de tabel, frauda si DNA
0 comentarii / 2788 vizualizări / 10 august 2014
Sunt peste 20 de persoane care au anuntat ca, intr-o forma sau alta, vor candida la alegerile prezidentiale. Dintre acestia, cativa afirma ca partidele care ii sustin strang deja semnaturi, obiectivul lor cifrandu-se la cateva milioane. Tabelele au inceput sa circule intr-o nebunie generala prin Romania, iar un cetatean nu are voie sa semneze decat o singura data. Pana acum, din ceea ce ni se spune, rezulta ca vor fi mai multe semnaturi decat numarul cetatenilor care vor vota. Ceea ce este absurd. Sau nu. Poate ca avem de-a face, din nou, cu o mare frauda. La care participa intr-o veselie unii si altii. O parte o sa intre in gura lupului. Cei prinsi. Iar lupul este DNA.
Cheia fraudei preconizate o constituie capul de tabel si semnaturile. Pe capul de tabel, prezent practic pe fiecare pagina cu semnaturi, trebuie scris cine este candidatul si daca el participa in mod independent sau pe lista unui partid politic. Fiecare candidat trebuie sa stranga un numar imens de semnaturi. Cel putin 200.000. Ele trebuie sa fie toate valide. Cu datele trecute cu exactitate din cartea de identitate. Un cetatean nu are dreptul decat la o optiune. Daca semneaza pe doua liste, e frauda. Fireste, nu au voie sa semneze decat cetatenii cu drept de vot. In total, la un scrutin prezidential, se prezinta cateva milioane de votanti. Numarul acestora nu va putea depasi nici in acest an 6-7 milioane. Este greu de imaginat ca cineva care se oboseste sa completeze o lista nu va participa la vot. Deci, rezonabil este sa ne gandim ca listele de semnaturi nu ar putea sa depaseasca numarul de cetateni care se vor deplasa in sectiile de votare.
Daca toate rationamentele de mai sus sunt corecte, atunci sunt cateva lucruri care nu functioneaza cum trebuie si starnesc suspiciuni. Avem peste 20 de persoane care si-au manifestat dorinta de a candida. In final, poate vor fi mai multi. Fiecare trebuie sa stranga, cum spuneam, 200.000 de semnaturi valide. Dar vor exista si liste anulate de Biroul Electoral Central, pentru ca nu au fost completate asa cum trebuie. S-a intamplat de fiecare data. Se va intampla si acum. De aceea, fiecare candidat va incerca sa stranga, pentru a fi sigur, 250.000 de semnaturi. Ceea ce ne conduce la un total de 5 milioane. Sa spunem ca acest lucru este posibil, desi e greu de imaginat ca e asa. Situatia insa se complica, daca ne gandim la ambitiile partidelor parlamentare.
Lideri PSD a declarat cu mai multe ocazii ca ei deja strang semnaturi, fixandu-si un plafon de minimum 2 milioane. La fel si PMP. Alianta Crestin Liberala inca nu s-a pronuntat. Maghiarii, cand vor strange semnaturi, vor inregistra cu usurinta plafonul stabilit de lege si este de prevazut ca nu-si vor da semnatura si pentru alti candidati. Fiind o comunitate extrem de disciplinata, care se manifesta electoral in cea mai mare parte a ei, le putem rezerva, fara teama de a gresi, un numar ipotetic de un milion, reprezentand atat semnaturi, cat si maghiari care, nesemnand pentru candidatul lor, nu vor semna nici pentru un alt candidat. Daca este adevarat si realist ceea ce se angajeaza sa faca cele patru mari formatiuni politice si daca, in mod obiectiv, si PP-DD ar putea sa stranga, pentru Dan Diaconescu, vreo 500.000 de semnaturi, se poate observa ca am putea sa avem un total de semnaturi mai mare, chiar semnificativ mai mare, decat numarul cetatenilor care vor vota. Ori asta este imposibil. Concluzia ramane valabila chiar si in ipoteza in care unii din cei 20 nu vor strange numarul necesar de semnaturi. Totusi, vor aduna si acestia o suma semnificativa.
De fiecare data, in Romania, pe asemenea liste au figurat aceleasi persoane de mai multe ori sau persoane fictive sau decedati sau romani care si-au parasit tara. Acestea toate sunt infractiuni pe care DNA le urmareste, dupa cum s-a vazut, din ce in ce mai atent. Asta inseamna ca, imediat dupa alegeri, daca nu cumva chiar mai devreme, Romania va fi din nou zguduita de scandaluri penale cu substrat electoral.
Daca PMP strange in acest moment semnaturi, nu este nimic in neregula. Acest partid, care a obtinut un scor modest la alegerile europarlamentare, are un candidat desemnat in mod statutar, in persoana domnului Cristian Diaconescu si, ca atare, are ce sa scrie pe capul de tabel. Dar daca PSD aduna semnaturi, asa cum s-a afirmat de atatea ori, pentru domnul Victor Ponta, avand o tinta de minimum 2 milioane, atunci ceva este in neregula. Ce scrie PSD pe capul de tabel? Daca acolo sta scris ca domnul Victor Ponta este candidatul acestui partid, atunci asistam la debutul unei fraude. Capetele de tabel si implicit tabelele sunt false. Sunt falsuri in acte publice. Si urmeaza si infractiunea de uz de fals. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu. Domnul Victor Ponta nu a fost desemnat, asa cum scrie in statutul acestui partid, inregistrat in justitie, drept candidat de catre Congresul PSD in urma unui concurs intern, desfasurat in baza unui regulament, la randul sau aprobat intr-un congres. Nu exista nimic din toate acestea. Daca, in prezent, sunt cetateni care semneaza pentru Ponta, acestia sunt inselati. Iar cei care umbla cu listele sunt buni de trimis sub ancheta.
O situatie asemanatoare poate exista si in ceea ce-l priveste pe domnul Calin Popescu Tariceanu. Desi, din informatiile pe care le am, sustinatorii acestuia au avut intelepciunea sa opteze pentru o candidatura independenta, ceea ce simplifica lucrurile in ceea ce priveste completarea corecta a capului de tabel, atata timp cat denumirea noului partid nu a fost inca batuta in cuie in justitie. Ma gandesc ca rezonabil ar fi fost pentru sustinatorii domului Victor Ponta sa fi procedat la fel.
Pun mana in foc ca doamna Laura Codruta Kovesi sta la panda. (Sorin Rosca Stanescu)
Comenteaza