CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ce ascunde Iohannis dupa vizita in Elvetia?

3 comentarii / 3921 vizualizări / 9 septembrie 2021

Cam lapidară comunicarea președintelui legată de vizita de azi, în Elveția. Din materialul postat pe siteul președinției, după conferința de presă comună cu omologul elvețian, nu aflăm decît banalități: cooperare economică, cercetare, digitalizare, educție șamd. Din presa elvețiană, însă, aflăm lucruri ceva mai interesante, ceea ce naște întrebarea de ce a ținut la secret Iohannis temele reale de discuție de la Berna?

Materialul oficial al președinției conține o singură referire la problema migranților: ”Am avut un schimb de opinii legat de problemele generale ale societății, dar și migrația a fost un subiect pe care în mod natural l-am atins și dorim să colaborăm intens în toate aceste zone”.
Și mai aflăm că ”Din perspectiva vecinătății Uniunii Europene, am discutat despre situația din Balcanii de Vest”, ori despre situația din Moldova.

Presa elvețiană, însă, vine cu elemente interesante. Un subiect important – dacă nu cumva o fi fost chiar cel mai important – a fost situația migranților din Afganistan care se pregătesc să invadeze Europa.
”În ceea ce privește situația din Afganistan, Berna a pledat pentru o coordonare strânsă a eforturilor de ajutor din partea statelor și a organizațiilor internaționale. De asemenea, a fost menționată necesitatea înființării unui sistem de azil corect și rezistent la crize pentru continentul european” relatează Swissinfo.ch.

Iar 24heures relatează că un alt subiect a fost ”situația din Europa de Est, inclusiv evoluțiile din Moldova și Ucraina, precum și relațiile cu Rusia”.

Comunicarea părții române nu suflă un cuvînt despre Afganistan, Rusia, Ucraina, preferînd exprimări extrem de vagi. Deși aflăm că s-a dezbătut punctual problema spinoasă a distribuirii refugiaților afgani în statele UE.
Cam în același timp, premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a văzut cu premierul sîrb, Ana Brnabic, discuția fiind axată major pe problema refugiaților afgani.
După întrevedere, Orban a comunicat deschis că migranții afgani ridică probleme serioase în estul Europei, poarta lor de intrare spre occident.
De ce ascunde Iohannis tema Afganistan discutată la Berna cu președintele Elveției? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Cum, bre, de ce (se) ascunde tema Afganistan? Pentru o șapcă primita la Washington s-a cumpărat armament de miliarde. Pentru un ceas elvețian, probabil ca se pot primi între câteva sute de mii și un milion de imigranți. Pentru câteva ceasuri, poate fi primit întreg valul de refugiați. Evident, orice comentariu negativ despre potențialii refugiați afgani e impotriva solidaritatii umane și, ca atare, rasist.

  2. Probabil ca s-a intalnit cu conducerea GAVI ca sa mai primeasca niste instructiuni sau i-a mai fost implantat vreun cip in cap, ca sa fie si mai lent in gandire.

  3. Acest fătălău este lacheul perfect… nu poţi aştepta nimic bun de la el.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998