CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cerere-soc in Parlament: ”Sa vedem germani, francezi si olandezi la TV, in catuse”

3 comentarii / 3582 vizualizări / 14 octombrie 2015

Clasa politică autohtonă dă semne că s-a săturat să vadă cum corupția e percepută, în România, ca fiind strict apanajul românilor, un deputat PNL cerînd ca DNA să se ocupe mai serios de cetățenii străini care fac afaceri oneroase la noi.

”Prea multă vreme am asistat doar la instrumentarea unor cazuri în care cei acuzaţi de corupţie, trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite, abuz în funcţie, erau români – aflaţi în poziţii-cheie, politice sau administrative – iar cei în favoarea cărora se exercitau amintitele abateri de la lege erau, şi ei, exclusiv români. Şi această potrivire se întâmpla într-un stat şi într-o economie în care capitalul străin este majoritar” afirmă deputatul PNL Radu Zlati, într-o declarație parlamentară.

”Suntem acuzaţi, de ani de zile, la Consiliul JAI, că nu ducem o luptă destul de eficientă împotriva corupţiei. Ni se refuză intrarea în spaţiul Schenghen pe această motivaţie. Poate că, văzând la televizor cetăţeni olandezi, germani, francezi sau din alte state, duşi în cătuşe în faţa judecătorilor, onorabilii miniştri din statele care se opun intrării României în spaţiul Schengen, cei care se plâng de lipsa de eficienţă a justiţiei româneşti, se vor convinge pe calea cea dură că procurorii şi judecătorii români ştiu să lupte împotriva corupţilor, ca şi împotriva corupătorilor” afirmă deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. pai psd-ul este sluga abjecta a corporatiilor straine. psd e cel mai nemernic partid din istoria romaniei

 2. Dupa ce romanii au fost asimilati in occident ani de zile cu mancatorii de lebede, de ceva timp au devenit coruptii atomici.

  Felul in care s-a propagat public imaginea despre coruptie si lupta anti-corupie a facut din Romania tara crimei institutionalizate, a unui cancer social care nu are lecuire decat prin beciul domnesc in proportie de masa.

  Mafia, yakuza, cartelurile sud-americane, oligarhii rusi nu mai exista sau sunt mici copii pe langa Hrebenciuc, Elena Udrea, Oprescu, Uioreanu, George Scutaru.

  Dusmanii capitalismului au devenit politicienii, afaceristii si ziaristii din Romania, care sunt arestati pe capete ca legionarii si taranistii, dusmani ai poporului, prin anii ’50.

  Daca fenomenul coruptiei ar fi fost inventat sau specific doar in Romania, mai treaca-mearca, ziceam ca ne meritam soarta, dar cand Ambasa Americana a afirmat public ca, in realitate, pentru anti-coruptie are un parteneriat cu procurorii, te intrebi ce se urmareste, de fapt, cu aceste seriale de desene animate in Romania.

 3. […] Sursa: InPolitics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998