CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UPDATE – Cine e autorul pachetului de legi ale sigurantei? Ne-a spus-o un fost sef al SIE

10 comentarii / 4448 vizualizări / 7 iunie 2022

Marele mister al perioadei este cine a creat celebrul pachet de legi ale siguranței, scos recent la lumină de presă în integralitatea sa. Un indiciu l-a scăpat premierul Nicolae Ciucă, într-un comentariu, dar de spus, a spus-o încă de acum cîteva luni fostul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu.

Ce a spus public premierul Nicolae Ciucă acum cîteva zile: ”Legile siguranței naționale au fost elaborate la nivelul fiecărei instituţii responsabile în parte”.
Adică fiecare serviciu secret și-a făcut propria sa lege, în mod ilegal, s-ar putea interpreta.

Ca să fim sigur că nu greșim, apelăm la spusele nu foarte vechi ale unui director de serviciu secret, Mihai Răzvan Ungureanu, într-un interviu la Radio Guerrilla, în octombrie anul trecut.

”Uneori, din păcate, chiar eforturile de foarte bună credință ale șefilor acestor servicii sunt anulate de clasa politică. Cînd zic eforturi de bună credință, zic eforturi îndreptate înspre reglementarea statutului pe care asemenea instituții, cu totul speciale, trebuie să îl aibă într-o societate democratică. Noi suntem în situația în care nu avem nici măcar acum un set de legi care să reglementeze modern activitatea SRI, activitatea SIE, statutul ofițerilor” a spus MRU.

Contrat de moderatorul Liviu Mihaiu că asta se întîmplă pentru că serviciile însele nu au dorit acest set de noi legi, Ungureanu a replicat prompt:

”Nu, nu, serviciile au făcut propuneri peste propuneri, pachete peste pachete de legi!”.

Scriam la acea vreme că asistăm la o scăpare mult mai gravă decît cea care a dus la demisia lui Claudiu Săftoiu de la șefia SIE, respectiv că serviciul său achiziționase ilegal tehnică de interceptare.
”Iată, însă, că acum aflăm direct in gura unui fost director al SIE că serviciile au elaborat ”pachete peste pachete de legi”.
Unde, cum și cînd? Și, mai ales, de ce?
Oferă cineva vreo explicație?” lansam atunci întrebarea.

Acum, explicația a venit la pachet cu pachetul, ca să zicem așa: serviciile și-au făcut legile după bunul plac.
Că e doar praf în ochi în numele anumitor interese, am opinat deja, e altă poveste.

Dar că serviciile și-au făcut singure legile e foarte grav; răstimp, pe Klaus Iohannis nu îl deranjează nici faptul că se încalcă procedurile constituționale, nici că cineva a băgat prevederi specifice juntelor militare.
Îl deranjează strict faptul că ele s-au scurs în presă.
Din informațiile noastre, grație unui ministru pesedist, dar asta, iarăși, e altă poveste. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: Vine confirmarea și de la Marcel Ciolacu!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Eu am citit ce s-a publicat din proiectele de lege de pe U.M. g4media.

  Parerea mea, au fost scrise intr-o alta limba straina si traduse in romana. La fel ca proiectul „Starii de criza”. Sunt scrise in acelasi „spirit”. Cei ce au scris proiectele erau educati intr-un alt sistem de drept.

  Puteti suspecta „serviciile” de orice mai putin de analfabetism juridic al sistemului de drept romanesc sau de drept continental in general.

  • Puteti suspecta „serviciile” de orice, dar mai putin de analfabetism juridic … Din păcate n-ai dreptate. Serviciile nu lasă asemenea legi nesupravegheate. Tu acum îl acuzi pe Bogdan Tiberiu Iacob că nu are bune surse bune de informare și n-a făcut conexiunea corectă cu afirmația lui Mihai Răzvan Ungureanu.

   • Scârbă bolnavă, Vasilică Militaru de la Neamul Rromanes, nu mai seman cu nik-ul altuia. Du-te-n morţii mă-tii de nenorocit bolnav cu serviciile tale secrete cu tot. Boală purulentă ce eşti, „Gheorghe pe stil nou“ te-a dat în primite jigodie:
    https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

 2. @Da, da, poate, dar nu\
  -bravo
  ai inteles:”pachetele” vin dinafara,
  in functie de interes
  (asta clar sint jidanite!)

  • N-a înțeles nimic, Pacheteke au prea mare importanță pentru servicii ca să le scape beneficiarilor.

  • N-a înțeles nimic, Pachetele au prea mare importanță pentru servicii ca să le scape beneficiarilor.

   • Scârbă bolnavă, Vasilică Militaru de la Neamul Rromanes, nu mai semna cu nik-ul altuia. Du-te-n morţii mă-tii de nenorocit bolnav cu serviciile tale secrete cu tot. Boală purulentă ce eşti, „Gheorghe pe stil nou“ te-a dat în primire jigodie:
    https://ioncoja.ro/vasilica-militaru-nu-este-ceea-ce-pare/

 3. Felicitari domnuli Presedinte care s-a dus sa viziteze scoala gimnaziala nr. 11, din Buzau, al unui alt mare Presedinte, dl. Ciolacu Marcel, d ela Camera Deputatilor!
  Valoarea pretuieste valoarea, asa incat nu putem decat sa dim recunoscatori providentei care ne-a dat sansa sa fim contemporani cu doi mari barbati de stat!
  Puntea peste ani, intre Agnita si Buzau – scoala gimnaziala nr. 11 – o veritabila transhumanta, reprezinta o confirmare a legaturii milenare dintre provinciile istorice ale Romaniei, astazi conduse de doi mari barbati si oameni de stat!
  Cinste Iohannis si cinste Ciolacu!
  Tara va este recunoscatoare!!!

  • 1+1+11; o nulitate x 1000 de vorbe = debitare de tampenii

 4. Scurt pe doi. Vinovatii sunt sub comanda racanului Nicolar Ciuca care nu sesizeaza ilegalitatea acetui pachet de ticalosii criminale urmase ale politiie politice comuniste.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998