CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Cine sunt cei aduși să-l aplaude pe Iohannis la San Francisco

15 comentarii / 4944 vizualizări / 24 septembrie 2022

Nici pînă acum nu s-a aflat din vreo sursă cît de cît oficială cum au fost selectați românii de pe coasta de vest a Americii care să urmărească cel mai plicticos discurs imaginabil, cel al lui Klaus Iohannis. Așa că vom încerca să dăm noi o mînă de ajutor lămuritoare.

Cum se știe, Inpolitics a difuzat în premieră informația că președintele Klaus Iohannis și răvășitoarea lui soție pleacă de la funeraliile Reginei în SUA, unde, pe lîngă Adunarea Generală a ONU, vor bifa și o excursie de plăcere pe coasta de vest, la poalele Pacificului, ca să zicem așa.

La al doilea hotel de lux din marele oraș, Ritz Carlton, locul preferat de mulți magnați ai ultimului secol și unde legendara Audrey Hepburn venea să își cumpere parfumurile, președintelui i s-a rezervat sala de bal, iar pe fotolii au luat loc cca.200 de români.
Cine și de unde veneau respectivii?
O să explicăm cu ajutorul aceleiași surse care ne-a divulgat informația despre vizită, unul dintre invitați, căruia nu îi vom divulga numele.

Concret, ambasada lui Muraru a cam fost luată prin surprindere de solicitarea prezidențială, astfel că, dacă problema hotelului s-a rezolvat rapid, cea a auditoriului a fost mai dificilă. În disperare de cauză, ambasada a solicitat celor peste 20 de instituții de învățămînt superior din San Francisco, ca și celor din Los Angeles, Portland, ori Sacramento să-i transmită liste cu numele profesorilor de origine română, știut fiind că sunt destul de mulți. Ulterior primirii listelor, ambasada a trimis invitații respectivilor, la noroc, cine vine, vine, cine nu, aia e…

 

În treacăt fie spus, venind vorba de invitații, Muraru&comp. nu au învățat încă o chestiune elementară, anume că formula ”și soțul/soția” nu se mai folosește de multă vreme în lumea progresistă, fiind preferată sintagma ”plus one”, care lasă partenerul la alegerea liberă a invitatului.

Sursa noastră spune că cei care au acceptat invitațiile au făcut-o mai mult de curiozitate, ultimul președinte român care a trecut prin San Francisco fiind Emil Constantinescu, în 1998, adică acum aproape un sfert de secol.

Discursul prezidențial a fost considerat o mare dezamăgire, Iohannis alegînd să le vorbească româno-americanilor despre cerealele ucrainene care tranzitează România, despre crizele care vin peste țară în valuri, dar ea se încăpățînează să aibă creștere economică, ori despre minireactoarele nucleare care urmează să fie montate la noi și alte lucruri ”foarte, foarte pozitive”.

Nimic despre cei în fața cărora se afla, nicio chestiune care să fi putut prezenta un minim interes pentru ei. Nu a pronunțat vreun nume al vreunei personalități aflate în sală ori al vreunui româno-american faimos, în semn de omagiu. (Își mai amintește cineva cum președintele Bill Clinton, în discursul rostit la București, o omagia pe atleta româncă Anuța Cătună, cîștigătoare a unui maraton american? Dar Clinton avea consilieri americani, nu români…)
La final, președintele a făcut cîteva poze cu puținii doritori, fără a angaja vreo discuție cu cineva din sală, apoi a plecat grăbit. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. A tunat şi i-a adunat! Cum e sacul şi petecul! Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti!

 2. Intrebarea intrebatoare ar fi urmatoarea: ce cauta, de fapt, sasul cu a sa ravasitoare la San Francisco – ca Romania are mega comunitate la New York, asa ca nu era cazul de deranj, de pe Coasta de Est catre cea de Vest…
  Cumva, “ravasitorul cuplu” are ceva treburi prin California… prin Florida.. ca nu-mi imaginez ca “sasul satului” a facut deplasarea fara vreun interes pe persoana fizica!

  • te trezisi , mortaciune ce bine se simt toate mortaciunile sa turuie vrute si nevrute

 3. Cea mai tare stire a zilei este hoax-ul refritor la Xi Jinping… pe care, vezi Doamne, l-au arestat!
  Stire marca TWITTER! Made in USoA! – ca de acolo vine mizeria asta!!!!
  Ce intelegem de aici!?
  Biden si a sa America, tocmai ce au realizat ca s-au dus in cap!
  Dupa ce l-au RUGAT pe Xi Jinping sa isi foloseasca toata puterea de persuasiune sa-l determine pe Putin sa ia o pauza pe Ukraina – demers ramas fara niciun fel de raspuns – twiterii americani l-au anuntat pe presedintele Chinei ca este victima unei lovituri de stat, in urma careia a fost arestat!… ce sa vezi!? GHINION! NU!!!
  CHINEZII nu s-au dezis de al lor Presedinte!
  Ai nostri kretini, ca de fiecare data, merg pe mana perdantilor – mai putin SASUL SUPREM, care SI-O PLIMBA – pe-a lui si pe-a ei – PE LA SAN FRANCISCO, PE PERSOANA FIZICA, DAR PE BANII MEI!… – si continua sa creada ca ne va fi bine alaturi de aia de ne-au sodomizat de-a lungul istoriei noastre!
  Nemtii ne-au regulat si ne-au furat tot ce-au putut!
  Anericanii ne-au BOMBARDAT!! – nimeni altcineva!… nu rusii, ci AMERICANII au bombardat Bucurestiul, Ploiestiul si altele!!
  Daca Europa nu se trezeste si nu-i spune PAS americii, cu a mic, praful si pulberea se va alege de noi!
  Am acceptat compromisul pe Insula Serpilor, sperand ca ne vor baga in NATO!… ce sa vezi, nu ne-au bagat (au facut-o atunci cand au avut interesul, asa cum il au astazi, cu Ukraina!)… asteptam de ani de zile Visa Waiwer… ce sa vezi, ne anunta sasul, aflat azi in vizita – pe persoana fizica (pe banii tai si ai mei) – ca mai avem de asteptat (desi parteneriat strategic din 1997, cica… strategic pentru america, nicidecum pentru ROMANIA)… ni se spune ca “ne paste” Schengen, dar si la asta mai avem de asteptat, ca ne lipseste miezul din portocala!… altfel, indeplinim tot ce era de indeplinit!
  Cam cat de cretini trebuie sa fim sa ne lasam calcati in picioare, sa le dam tot – perfizilor de englezi, americani, francezi, italieni, olandezi… in general tuturor celor care ne-au coțcarit cum le-a poftit inimioara!?!?
  Ne-am declarat francofoni – de cretini ce suntem! – ca sa fim primiti in Francofonie odata cu BULGARII!!!
  Cam asta este Romania, cam asta este respectul primit de ROMANIA, cam pe aici ne aflam!
  Daca nici macar in FRANCOFONIE nu am fost primiti decat de mana cu bulgarii… !!!!! … ar trebui sa ne fie clar ca vestul (cu v mic!) nu da nici doi bani pe noi!
  Hai siktir!
  Hai sa ne vedem de interesul nostru!
  Hai sa ne vedem de viitorul nostru si al copiilor nostri!
  Hai sa nu fim putinisti, dar nicidecum bidenisti, macronisti, scholzisti, johanisti, basisti sau alti cretini!
  Hai sa fim ROMANI!!!

  • Logoreic tampit! Bolnav cu spume. Idiot sloganist care posteaza compulsiv la 3-4 noaptea.

   • ce-ar fi sa visezi c-ai murit si ai ajuns in sheol?

    • Satană isterică

  • Foarte realist comentariul. Numai ca trebuie sa invatam sa fim romani. Unii pe-aici nu cunosc decat injuraturile.

   • Iar altii sunt plecati pe kaka maka ai au creierii varza, precum Un Romulan, Frumoasa companie. Faceti si o Hora Uniri si Perinita degraba.

  • Moșule indienii au fost primii care au dezvăluit asta! Pe Twitter au apărut doar la câteva ore după ce indienii au postat primele știri!
   Dar asta e! Când ești cufurit intelectual!
   Exista și smecta pentru creier moșule!

  • Moșule indienii au fost primii care au dezvăluit asta! Pe Twitter au apărut doar la câteva ore după ce indienii au postat primele știri!
   Dar asta e! Când ești cufurit intelectual!
   Exista și smecta pentru creier moșule!

   • Scuze pt duplicat!

 4. Curva aia imbracata in alb, cit cere pe o felatie?

  IMO, nu merita mai mult de 50 de lei sa o suga cu finalizare in gura….

 5. Iar cacatu ala din mijloc, de fapt Muntele de Cacat Hot de Case si Traficant de Copii merita si va sfirsi ATIRNAT IN STREANG

  Impreuna cu Arahatu si ceilalti genocidari, mahler, sereimuistu gheorghita Voma Securista Basitu etc care au bagat in pamint zeci de mii de romani inainte de vreme

 6. Profa de engleza isi permite sa plece atatea zile in plin an scolar? Cred ca are pile la directorul scolii

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998