CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Coruptia dupa Traian Basescu

0 comentarii / 1618 vizualizări / 8 martie 2011

Timp de mai bine de un mandat prezidential, domnul Traian Basescu a vorbit despre coruptie. Referindu-se la marea coruptie. Si s-a razboit, de fapt, cu oameni de afaceri componenti ai altor grupuri de interese decat grupul sau, cu politicieni din opozitie si cu ministrii Cabinetului Tariceanu. La fel au procedat si oamenii domniei sale de la pupitrul de comanda al unor servicii secrete, din Procuratura, din alte institutii ale statului abilitate sa controleze. Si ce descoperim azi? Coruptia era in alta parte. Unde? Chiar la Presedinte pe masa. Sub forma de platou.
Marea coruptie institutionalizata la nivel central si la nivel local inseamna o constructie complexa. Uneori diabolic de complexa. Din aceasta constructie nu poate sa lipseasca niciodata omul legii, omul politic, ofiterul de informatii si demnitarul aflat la butoane. Fie ca este primar, fie ca este ministru, fie ca este prim-ministru, fie ca este chiar presedinte.
Uriasul taraboi, lansat initial la o vama oarecare plasata la frontiera estica a Romaniei, s-a transformat intr-o reactie in lant. Care a scapat de sub control. De sub controlul initiatorilor unui simulacru de actiune de tip politienesc. Presedintele Traian Basescu a incercat sa convinga opinia publica interna si externa ca institutiile aflate la comanda sa lupta impotriva coruptiei. Si atunci, din 85 de puncte vamale, a lovit in unul, apoi in al doilea, imaginandu-si ca, punand sub ancheta cateva sute de vamesi si politisti dintr-un total de cateva zeci de mii de purtatori de asemenea uniforme, demonstratia va fi fost facuta. In plus, le-a aratat si pisica celor care i-au aratat directia prin care ar urma sa paraseasca cea mai inalta functie in stat. Numai ca increngatura de tip mafiot, acea constructie complexa la care ma refeream mai sus si care inseamna marea coruptie institutionalizata, a inceput sa scartaie din toate incheieturile in momentul in care a fost extrasa o mica sectiune aparent insignifianta. Pentru ca oamenii vorbesc. Pentru ca legea omertei nu este chiar atat de puternica. Pentru ca ofiterii SRI, care fac in Romania inregistrari ca la festival, nu au viteza necesara de a elimina fragmentele incomode de conversatie. Cele care duc sus. Respectiv la persoane sus si foarte sus-puse. Si, in definitiv, sunt si ei oameni si uneori mai misca si ei in front.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews – http://news.corect.com/politics/coruptia-dupa-traian-basescu

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998