CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Costaricanii, despre ”La rubia de Traian Basescu”: ”Politicienii corupti cauta tari corupte”

1 comentariu / 2462 vizualizări / 6 iunie 2018

Condamnarea definitivă a Elenei Udrea a ajuns cu maximă promptitudine în presa din Costa Rica, jurnaliștii latino-americani amintind inclusiv porecla acesteia din țara natală, ”La rubia de Traian Băsescu”, adică ”Blonda lui Traian Băsescu”. Nu foarte încîntați de condamnare se arată, în schimb, costaricanii de rînd, care, din nou – după cum dezvăluiam acum cîteva săptămîni – scriu comentarii nervoase despre corupții care își găsesc refugiu în patria lor.

Ziarul La Nacion, spre exemplu, amintește că Udrea a sosit în Costa Rica pe 7 februarie și că fostul ministru al Turismului ajunsese să fie considerată cîndva drept una dintre cele mai influente persoane din România, iar azi se declară o victimă a unui proces politic.
Se mai scrie că porecla ei era ”Blonda lui Traian Băsescu” și că originea averii ei a născut numeroase controverse.
În termeni asemenători se pronunță și publicația” Costa Rica Hoy”, care, în plus, găzduiește în subsolul articolului de azi mai multe opinii ale unor costaricani.

2

Unul care semnează John, scrie, bunăoară: ”Politicienii corupți se refugiază în țări corupte, cu politicieni corupți. De acum, ea își va petrece timpul bucurîndu-se de banii pe care i-a fraudat și plătind mite oficialilor, pentru a-și menține statutul de refugiat”.

Carl Babb scrie că, ”Avînd acea sentință, femeia trebuie să fie retrimisă în țara ei. Afară din Costa Rica cu politicienii corupți, să se termine cu azilul politic”

 

”Cu fizicul ei, va fi tratată aici ca o regină”

 

Jorge Arrones scrie: ”Eu nu aș blama-o pe această doamnă atît timp cît Costa Rica a ajuns un paradis prosper al celor mai răi hoți și jefuitori, nici unul aflat în închisoare. Ne-am cam ”internaționalizat””.
Victor Warren scrie, sec, că ”Blonda a fost bine informată”, iar Joha Murillo: ”Dacă Arias, Pacheco, Calderón, Rodríguez, Chinchilla, Figueres, Solís și, în curînd, și Alvarado-Piza(politicieni costaricani corupți n.n.) se adăpostesc aici. În țara impunității și a corupției, foarte bine face doamna. Și cu fizicul ei, va fi tratată aici ca o regină”

Hector Segura Ulate scrie, la rîndul lui, că ”Vrăjeala cu protecția drepturilor omului e folosită mereu pentru a masca nelegiuirile”, iar Jose Salazar Alvares cere să se pună capăt mizeriei, iar Udrea să fie expediată în România pentru a se supune deciziei justiției. ”Ne-am săturat de creolele corupte care se înscriu în partidele naționaliste”. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Sa fim seriosi si realisti. Fara suparare da Nacion e cam ca Libertatea, Click sau CanCan

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998