CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cruce pusa fraudei de la sectorul 1: Procurorul lui Clotilde a demisionat din functie

6 comentarii / 6608 vizualizări / 24 mai 2022

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât azi înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţia de procuror, prin demisie, începând cu data de 1 iunie 2022, a procurorului Sorin-Eugen Iașinovschi, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, informează siteul juridice.ro.

Procurorul Iașinovschi este cel care instrumenta dosarul prezumtivelor fraude la alegerile pentru primăria sectorului 1, dosar deschis după ce fostul edil Dan Tudorache a depus plângere în cazul președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu.

Procurorul de caz de la SIIJ le-a cerut în februarie polițiștilor să redeschidă toți sacii cu buletinele de vot și procesele verbale de la secțiile de votare din Sectorul 1, organizate pentru alegerile locale din septembrie 2020. Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ, iar termenul de soluționare era 8 aprilie 2021.
De atunci, dosarul s-a tot tărăgănat, mai ales că procurorul Sorin Iașinovschi a făcut nu mai puțin de 166 de disjungeri în dosarul fraudei electorale de la Sectorul 1, ceea ce i-a făcut pe mulți să considere că se încearcă să se pună cruce dosarului.
Demisia lui Iașinovschi, probabil, a consfințit teoria. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Intr-o tara ca o tara nu i-ai permite unui inalt functionar al statului, platit dincolo de imaginatia salariatului mediu pe economie, cum este magistratul, sa paraseasca un post inainte de a-si incheia lucrarile in curs, cum ar fi dosarele…nu stiu ce schimbari de conjunctura, ori de oportunitate au facut ultimii atarnatori politici la bugetul statului, dar, ultima data cand am citit eu normativele, la plecarea dintr-o functie se facea proces de predare-primire a lucrarilor, cu explicatii ample privind motivele neincheierii/clasare;/trimitere in judecata, etc…pentru asta beneficiind de o perioada platita de 30 de zile…altfel am putea crede ca procurorul e proprietar discretionar al dosarelor pe care le deschide
    P.S. Ca s-a pus cruce dosarului nu mai mira pe multi, cand a aparut la TV Iasinovschi, mie mi s-a parut ca omul stia deja ca n-o sa aiba voie sa cerceteze, mai mult, a si spus ca a fost chemat din provincie pentru ca nimeni altcineva nu voia sa se atinga de subiect si a facut si el ce-a fost lasat – a facut-o de ras pe impostoare…cam asta-i justitia noastra si limitele intre care se misca…poate, daca nu ¨iesea¨ Macron…

  2. Inca un ciumet demascat, Iasinovski asta.. Cum doamne, apar astia, platiti gras de statul roman si care lucra contra interesului comunitar? Constatam amar, inca o incapacitate administrativa..

  3. E mai cu schepsis! Macaron a făcut presiuni asupra Ciucaletu și Cioclu sa facă ceva cu dosarul aleia! Mai ales ca urmează sa dea unor franțuji anumite servicii din panoplia sect !
    Iubesc asta! Băutorii de pisat sa cotizeze la alți beutori de pisat!

  4. Ăsta-i stat de drept? Nu este un stat slab,corupt,eșuat, mizerie,mizerie,mizerie ,asta caracterizează acest stat.

  5. O tara intreaga a vazut-o pe madam Clotilde si pe barbat-su, cocoțați pe sacii de voturi. Iar USR-iștii erau ”du-te vino” prin sala care, legal, trebuia sa fie sigilata. O frauda mai evidenta de atat nu poate exista. Toti au ramas pe scaun, nimeni nu plateste. Halal de asa procurori platiti cu sume enorme de la buget, ca sa acopere faradelegi. Halal de asemenea justitie rusinoasa! Halal de cetatenii care nu ies in strada! Daca era PSD in cauza, ce am fi avut? Jihad?

  6. Problema principală nu este că procurorul nu a făcut/nu a putut face ce trebuie din cauze ..(știm/intuim noi care).., ci faptul că după apariția publică a imaginilor și mai ales după declarațiile actualei primărițe care își manifesta nemulțumirea că acele camere video erau funcționale POPULAȚIA SECTORULUI 1 nu a ieșit cu ”cățel cu purcel” să ceară să se afle adevărul și să se facă dreptate. Dacă erau în stradă jumătate din locuitorii sectorului nu cred că cineva din țara asta sau de aiurea mai putea/avea tupeul să mușamalizeze cazul. Din păcate lipsa oricărei inițiative civice, lipsa cunoașterii drepturilor constituționale și mai ales LENEA cetățenilor le dă apă la moară acestor …. specimene care fac de rușine nația. Până nu ne vom trezi vom fi …. oi, pe care ei ne vor tunde de nu va mai rămâne nici pielea pe noi. Păcat că avem un imn care se numește ”Deșteaptă-te române”. Se pare că încă nu-l merităm.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998