CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cum l-a surclasat Macron pe ”demolatorul” Sora in materie de presa

3 comentarii / 5144 vizualizări / 5 martie 2019

Președintele Franței și, mai nou, reorganizatorul UE, l-am numit pe Emmanuel Macron, pare decis să agite pînă la paroxism propria țară, dacă nu întreg continentul. În afara manifestului lansat aseară către toți cetățenii uniunii, în care propune idei aproape comuniste drept soluții pentru criza continentului, politicianul francez are și alte trăsnăi în cap. Unele care te pun, realmente, pe gînduri, pentru că le surclasează pînă și pe cele ale demolatorului de televiziuni, Mihai Șora.

Ce vrea Macron?
”Propun să se creeze o Agenţie europeană de protecţie a democraţiilor care va furniza tuturor Statelor membre experţi pentru a proteja procesul electoral împotriva atacurilor cibernetice şi a manipulărilor. În acest spirit de independenţă, va trebui de asemenea să interzicem finanţarea partidelor politice europene de către puterile străine. Trebuie să interzicem, prin reguli europene, orice discurs de ură şi de violenţă pe Internet, deoarece respectul persoanei umane este fundamentul civilizaţie noastre de demnitate”.

Și mai vrea un salariu minim european, dar nu universal, cum se vorbea pînă acum, ci diferit de la țară la țară și stabilit de capii UE, de la Bruxelles, în fiecare an. Mai vrea o bancă europeană a climatului pentru finanţarea tranziţiei ecologice, o forţă sanitară europeană pentru a reîntări controlul alimentelor precum și un organism european care să țină în lesă giganții din domeniul digital.

Macron vrea introducerea cenzurii statului în redacțiile private

O propunere încă mai șocantă nu se regăsește în manifest, pentru că fusese deja făcută de Macron în Franța. Astfel, într-un interviu acordat Mediafax, reputatul scriitor, jurnalist și diplomat Radu Portocală, stabilit la Paris, afirmă că tema fake news-urilor și a teoriilor conspirației, ”sunt două subiecte foarte la modă şi Emmanuel Macron le combate cu o asemenea vigoare încât a reuşit să impună o lege pe care o putem numi a cenzurii, o alta fiind în pregătire. Zilele trecute a propus ca în fiecare redacţie să fie doi-trei jurnalişti salarizaţi de stat (!) care să controleze ce e adevărat şi ce e fals. Ştim ce înseamnă asta. False informaţii au existat întotdeauna, iar internetul le-a înmulţit considerabil. A le combate prin cenzură e inacceptabil, pentru că asta ar însemna că, undeva, există cineva care deţine toate adevărurile, un fel de judecător-administrator al realităţii”.

Portocală spune că, pe de altă parte, Macron însuși e un produs al mass-media franceze:
”Câţiva miliardari deţin practic toată presa franceză. În momentul în care acest grup a considerat că Macron trebuie propulsat la vârful statului, i s-a făcut o campanie în mediile scrise şi audiovizuale cum nici un alt candidat nu a îndrăzni vreodată să spere. Regulile de publicitate electorală, altminteri foarte stricte, au fost încălcate fără nici un scrupul şi, trebuie subliniat, fără consecinţe. Un singur exemplu: marile săptămânale i-au consacrat, într-un singur an, 58 de coperţi! Nu mai vorbesc de emisiunile de televiziune. În România, o asemenea campanie deghizată ar fi, cred, imposibilă pentru că presa scrisă nu mai are decât un impact minor, iar patronii televiziunilor nu ar putea cădea la învoială în privinţa unui candidat comun. Rivalităţile sunt prea mari căci interesele sunt prea divergente”.

”Emmanuel Macron a fost promovat ca un produs de consum, în cadrul unei imense campanii publicitare, pe care o putem numi şi manipulare subliminală colectivă. Alegătorii au fost pur şi simplu hipnotizaţi de ”marfa” Macron. Fenomenul e fără precedent în istoria politică a Franţei. Dar trebuie scos în evidenţă şi un alt detaliu: absenţii la vot plus buletinele albe au atins un procentaj atât de ridicat încât Macron nu a fost ales decât de o treime din populaţia Franţei. Alegerea e legală, cert, dar preşedintele are o legitimitate discutabilă” mai spune scriitorul, autor al unei recente cărți despre Macron apărute în Franța. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. micron nu se dezminte…de, ce sa faci daca asa ii canta cei care l-au pus in functie…O lume apocaliotica descrisa de Orwell inca din 1949…asta e tot ce poate oferi acum UE…un plan Kalergi reincalzit, o noua versiune a celui de-al patrulea reich…Si la micron acasa urmeaza sambata partea a saptesprezecea a show-ului intitulat ” Macron Demission” …Scena pe bulevardele pariziene…yellow vest movement…Cei drept trebuie sa il intelegem si pe acest copil al banksterilor si neoconservatorilor inruditi cu open society…Cam asa vad ei viitorul Europei….Macar o stim si noi…

  2. Păpuşarii care îl manipulează pa acest maimuțoi, dețin peste 50% din bogăția lumii- bani, aur şi active. Cred că acest micron trbuie pus la loc sigur, într-o cămaşă de forță.
    Sau poate pleca cu Oana Maria şi cu grupu’ pe insula pustie (s-o fi săturat de babă).

  3. sa suga pula Macron cu nimurucii lui globa;isti

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998