CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce il injura Dragnea pe George Soros

1 comentariu / 3617 vizualizări / 11 iulie 2017

România are o problemă serioasă: undeva, în lume, un miliardar malefic e pornit cu tot dinadinsul să îi facă rău, la pachet cu alte țări de prin zonă, să-i distrugă liderii și să-și pună în aplicare planurile ticăloase. De unde știm asta? Din cea mai autorizată sursă: președintele partidului de guvernămînt și nr.2 în stat, Liviu Dragnea. Și totuși, de ce îl înjură Dragnea, de la o vreme, pe magnatul George Soros?

Răspunsul e mult mai simplu decît s-ar crede: pentru că poate.
Și pentru că îi servește.

Cînd spunem că poate, înțelegem că a-l acuza pe Soros de rele intenții vizavi de propria persoană nu presupune, pentru Liviu Dragnea, nici măcar oferirea de argumente elementare.

Ce are Soros cu dvs., dle.Dragnea? întreabă presa.

Și răspunsul vine prompt, matur și responsabil:

„Asta e o întrebare la care aș vrea să am răspuns, nu știu, dar ceva e. Pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă și din prea multe părți vin aceste informații. Nu prea mai cred în coincidențe. Nu-mi dau seama”.

Dar de unde știți că are ceva cu dvs.?

Răspuns, la fel de matur:

”Vorbește lumea. Nici asta nu pot să fiu sigur. S-ar putea de fapt să mă iubească foarte mult, iar eu să fiu într-o mare confuzie”.

Greu de spus dacă alegațiile lui Dragnea se înscriu în ciclul ”Ce-mi plac glumele mele!” sau chiar e serios cînd le rostește.

În orice caz, mai aflăm de la el că sunt probleme mari pe plaiul mioritic:

„În ultimele luni am avut poziţii destul de dure şi le am în continuare vizavi de acest personaj malefic care este George Soros şi îi transmit şi acum: Nu o să cedez! Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (…) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată”.

Pînă și așa-numitele afaceri din Brazilia sunt tot invenția maleficului Soros.

Desigur, Dragnea cel revoltat de faptul că presa nu oferă dovezi clare ale corupției lui, nu prezintă, la rîndul său, nici umbră de dovadă în privința lui Soros. Doar vorbe auzite prin tîrg și chestii care ”se leagă”.

E clar că nu-l costă nimic să-i pună în cîrcă acuzații fără număr.

De aia spunem că e ușor să-l înjure.

De ce spunem, însă, că-i servește?

La fel de simplu.
Nu e un secret că magnatul evreu are, de mult, o relație proastă cu Rusia. Banii lui l-au făcut pe Putin să blocheze finanțările externe pentru ONG-urile din țara sa. Liderul de la Kremlin va fi înțeles de mult că ONG-urile pot fi, uneori, o armă mai periculoasă de rachetele nucleare și a acționat în consecință.
La fel de proată e relația lui Soros cu Israelul, țară ai cărei lideri vorbesc explicit despre apetitul afaceristului pentru destabilizarea de ordini statale.
Mai nou, însă, Soros are o relație proastă și cu Casa Albă.
Stîlp al administrațiilor democrate, Soros a mizat pe Hillary Clinton și a pierdut, iar acum e în război greu cu Trump.

Păi cum să nu intre Dragnea, repejor, în corul anti-Soros cînd e vorba de un personaj pe care îl urăsc în clipa asta și americanii și rușii și evreii? (Poate doar madam Merkel să-l iubească pentru pozițiile lui pro-imigranți, dar ea, oricum, nu e un ”culoar” pentru Dragnea)

Nu e asta conjunctura politică perfectă pentru un lider care nu mai știe, nici el, la ce țîță externă să sugă?

Ba, mai există și un bonus excelent: Soros este, de ani de zile, un nume profund detestat de electoratul pesedist, pentru că e asociat cu susținerea, la noi, a dreptei, a UDMR și a așa-numitei societăți civile.

Prin octombrie 2005, bunăoară, fostul președinte Ion Iliescu declara public că societatea civilă din România este dominată de oameni selectați de George Soros din zona politică de centru-dreapta, respectiv bursierii fundației. „Este vorba despre madam Mungiu, Macovei, Weber și alții. Aceștia domină viața societății civile, creînd o imagine deformată despre ceea ce înseamnă societatea civilă și chiar intelectualitatea românească”. El mai spunea și că „fenomenul Piața Universității a beneficiat de finanțare externă, fondurile mergînd către PNȚCD, PNL, Grupul pentru Dialog Social, România Liberă, Liga Studenților și Sindicatul Frăția. Toți aceștia au beneficiat de finanțări directe din exterior pentru a alimenta Piața Universității”.

Spre deosebire de Dragnea, fostul președinte a avut tăria să i-o spună verde-n față lui Soros: în același context sus-pomenit, Iliescu dezvăluia că a avut o întrevedere cu miliardarul americano-ungur în care l-a întrebat cum se face că toți bursierii selecționați de el au fost din zona dreptei. Nu știm și ce i-a răspuns Soros.

Revenind, a-l înjura pe Soros și a-i pune o droaie de rele în cîrcă, fie ele și nu tocmai limpezi, nu poate – crede probabil pesedistul – decît să ajute imaginii sale, atît interne, cît și externe.

George Soros e într-o situație complicată, de la o vreme încoace.

Viktor Orban, liderul de la Budapesta, vorbește deschis în plenul PE despre mașinațiunile lui Soros, demarează închiderea unei universități finanțate de el, iar în Ungaria se derulează chiar acum o campanie de imagine sub genericul ”Să nu-l lăsăm pe Soros să rîdă la urmă”.

În Polonia, liderul partidului de guvernămînt, Jarosław Kaczyński, crede că grupurile susținute de Soros își doresc “societăți lipsite de identitate”, iar guvernul său încearcă decuplarea unei mari fundații sorosiste de la gestionarea fondurilor norvegiene.

Pînă și în Macedonia căderea de la putere, anul trecut, a premierului Nikola Gruevski a fost pusă tot pe seama mișcărilor de stradă finanțate de Soros.

Cît despre Israel, chiar zilele trecute purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Emmanuel Nahshon, declara public că organizațiile finanțate de Soros „defăimează statul evreu și caută să anuleze dreptul acestuia de a se apăra”.

Ucraina, Georgia sau Belarus au denunțat și ele, de-a lungul anilor, implicarea lui Soros în politicile țărilor respective, mergînd chiar pînă la debarcarea președintelui georgian Eduard Șevarnadze.

Una peste alta, era și păcat pentru Liviu Dragnea să rateze oportunitatea de imagine și să nu se plaseze și el pe lista ”victimelor” inocente ale acestui Kayzer Soze al finanțelor și politicii.
După lansarea atacurilor la magnat, zilele trecute, pesedistul poate merge, azi, cu fruntea sus în vizita oficială din Israel, locul de unde se aude că-i vine multă consiliere: ”I-am zis-o bine, nu-i așa??!”.

Dacă George Soros se prinde-n joc și îi dă un răspuns tăios lui Liviu Dragnea, cota acestuia de imagine poate crește simțitor.
Mai neplăcut va fi dacă magnatul evreu nu îi va face onoarea de a-l contraataca direct, precum în cazurile Orban- Kaczyński și îl va ignora cu grație, decăzîndu-l pe liderul pesedist de la statutul de bărbat politic la cel de musculiță enervantă și nimic mai mult. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998