CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Debut de campanie? Andrei Marga începe să adopte discurs de prezidențiabil

37 comentarii / 4452 vizualizări / 25 septembrie 2022

”În țara noastră, oamenii plătesc deja din greu pentru că sunt și azi prădați de politruci mărunți, care nu au nici capacitatea și nici voința de a servi interesul public. Cum se vede la fiecare pas al acestora, nefiind capabili să dea rezolvări la dificultățile prezente ale vieții oamenilor, trimit spre tot felul de fantome.

În fapt, sunt acum chestiuni presante– a trece iarna, a ieși rezonabil din conflict, a relansa cumva România, a învinge sărăcia și alte necazuri – de care cei responsabili ar trebui să se ocupe. Personal, dau atenție și sprijin argumentele, dezbaterile și acțiunile care schimbă stările de lucruri.

Asumpțiile mele internaționale din sinteza Ordinea viitoare a lumii (2017) se confirmă. Îmi reasum că se încheie încet și ezitant, dar cert, epoca globalismului și se înaintează spre reorganizarea lumii în jurul suveranităților naționale. Vin ani în care se redeschid astfel nenumărate dosare și se cer evaluări de evoluții cu totul noi, aduse la zi. Se profilează, în orice caz, o agendă nouă de reflexivitate, gândire și decizii, căreia merită să i te dedici” scrie cărturarul Andrei Marga într-un material publicat ieri de Cotidianul.

Am zice, un discurs clar de prezidențiabil. Lungul drum spre Cotroceni a început.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

37 Comentarii

 1. Ce prezidentiabil?? Simple speculatii. Nu poti avea o atitudine ferma si corecta decat daca urmaresti un scop? Poate ca d-nul Marga s-a săturat ca si noi de prostia emanată si ia atitudine. Ca un om integru. Ciucă e batut in cuie demult el este ”prezidențiabilul”. De asa ceva are nevoie stăpînirea, de oameni servitori si fara atitudine.
  P.S. Circulă o stire despre presedintele Chinei.

  • Cred ca ati dat raspunsul corect

  • Andrei Marga a fost inaintat la rangul de prezidentiabil de Nistorescu in Cotidianul. El si Piperea, ambii fiind oamenii Sistemului. Asa cum sunt Simion, Sosoaca, precum si alti posibili candidati la presedintie care pozeaza in patrioti. De exemplu, Sosoaca a fost consiliera lui Dijmareascu, fiind promovata in politica de masonerie, datorita mamei sale, care are gradul 33 in Marea Loja Nationala a Romaniei 1880. Va mai aduceti aminte ce spunea regretatul Antonie Iorgovan, asasinat de masoni, despre cum se face promovarea in Guvernul Nastase si PSD? Despre George Simion a spus totul Dana Budeanu: SIEmion.

   • Fii sincer ca asa e, ca doar esti Vox PoPuli (PopaPulii).

 2. Foarte bine! Avem nevoie de oameni deștepți și cu puțină coloană vertebrală în fruntea bucatelor.

 3. Da, se pare ca lucrurile iau viteza. Andrei Marga are niste informatii in plus fata de restul lumii.. De la Moscova, de la Berlin, de la Ierusalim ? Actuala clasa politica, depravata si criminala, e terminata. Ii asteapta pucaria, confiscarile si poate chiar mai rau. Iarna care vine e decisiva, foarte periculoasa. Iohannis, Ciuca, Bode, Ciolacu, Popescu, Hunor pot foarte bine sa dispara pentru totdeauna in rusine si dezonoare. Se schimba lumea, escrocilor !

 4. daca ne vom pomeni cu Marga prezidentiabil, deja „labeled” drept putinist, ne vom pricopsi aproape sigur cu Kovesi drept candidat, pt a „salva” nu-i asa boboru, pt a-l usura si a scapa teafar de ciuma de la est, dupa o reteta deja consacrata si probata, ca un nimeni (dulapul) sa castige tot, pe baza de sperietoare agitata si alungata de superman. Si noi vom plonja in bratele neomarxy de vest. Nu stiu cine are interesul sa-l promoveze pe Marga prezindentiabil, pt a furniza o victorie facila ORICARUI candidat al sistemului ticalos.
  Pe o dezbatere „medie” electorala la prezidentiale, fara accente de extrema (putinisme si alte -isme) Kovesi nu va avea vreo sansa si nici nu cred ca va candida.

  https://inpolitics.ro/debut-de-campanie-andrei-marga-incepe-sa-adopte-discurs-de-prezidentiabil_1838261551.html

 5. Important este că domnul Andrei Marga lansează o agendă de adevărate preocupări pentru cei care ne conduc și pentru cei care speră să conducă în viitor România. Prezidențiabil sau nu, omul are un nume și vorbește aplicat.

  • Serviciile va propulsati omul cu state vechi la trecut.

   • De ce vă este frică? Cine-l împiedică pe George Simion să-și dovedească acele capacități intelectuale care-l pot propulsa la funcția de Președinte? Competiția reală este cheia succesului garantat.

    • Decât vouă, la securiştii sistemului.

    • Vasilică Militaru despre sine: ”Nu știam că a lucra în SRI sau SIE sau a colabora cu aceste instituții reprezintă o infracțiune“,
     Când comenta în 11 august pentru servicii la art. https://inpolitics.ro/mungiu-despre-presa-sri-spp-doi-si-un-sfert-si-a-armatei_1834494070.html

     • Ai uitat deja că săptămâna trecută mă încadrai la SBU și KGB? Trece-l pe listă. Să aibă publicul de unde alege.

    • Pe fondul unei căderi uriașe a lui Simion. (…) Pe cine are el (Simion) în jur? Spuneți-mi și mie un intelectual. (…) Eu spun că dacă e vorba să găsești la ora actuală o personalitate care să susțină forțele ale demnității în România, ale suveranismului și care vine și din Occident, este el (Marga). A făcut doctoratul în Germania. Nu e un om căruia să-i zici, cine ești tu, George Simion de la galerie?

     • Citat din profesorul Ion Coja:
      în „Andrei Marga în locul lui George Simion?”
      https://ioncoja.ro/ion-cristoiu-este-impotriva-lui-george-simion/
      «Aşadar Ion Cristoiu, marele comentator politic, nu-l vrea pe „George Simion de la galerie”! Îl vrea preşedinte pe Andrei Marga „care vine şi din Occident, a făcut doctoratul în Germania”! Motive foarte serioase ca să-l punem pe domnul Andrei Marga în fruntea ţării!
      L-aş întreba pe Ion Cristoiu dacă a avut în cap aceste criterii (doctoratul în Germania etc) şi atunci când s-a discutat candidatura lui Ponta sau Johannis, ori a lui Băsescu! Nu-mi aduc aminte să fi formulat marele ziarist asemenea pretenţii pe care acum le are de la George Simion. Dacă George Simion a ajuns să fie atacat de Ion Cristoiu pentru mine acesta este clar un semn că George Simion deranjează sistemul! Deranjează clica de derbedei intitulată clasa politică din România!»

     • Sfânta Senilitate a lui Ion Coja. Profesorul Ion Coja a fost acuzat tot de o colaborare cu Securitatea.

     • Și nu se cade să vorbeşti de ”senilitatea“ altuia (care nu e), când tu prezinţi simptome mult mai grave. Traiesti bolnav numai din calomnii?

 6. Aud? : „Unele surse din CNSAS au declarat, la inceputul lunii mai, ca, daca exista un alt dosar in cazul lui Marga, acesta este fie la SIE, fie a ajuns la CNSAS de la SIE. Afirmatiile au fost facute dupa ce existau indicii ca in arhiva au fost descoperite documente care arata colaborare cu politia politica.”

  • <>

   • «Andrei Marga a fost recrutat de Serviciul III al Securităţii Cluj, în luna august 1977, ca legătură a unui alt colaborator cu numele de cod “Werner”. În anul care a urmat, Marga a dat mai multe note informative, redactate olograf şi semnate cu numele de cod “Horia”.»

   • „Şi Delia Marga a turnat la Securitate. Dovada apare chiar într-una dintre notele informative date de Marga în 1987, care a fost folosit ca sursă într-un filaj asupra unei profesoare americane venită la Cluj.”

 7. De Marga nu scapati ! Asta va beleste pentru ca va cunoaste. CNSAS , la fel ca DNA-Kovesi- sint niste intitutii ale Ocupantilor. Dar daca vin rusii, ei vor impune regulile lor, institutiile lor. Nu va mai obositi, e zadarnic ! Presedintele Marga va hotari, nu voi !

  • Bagă-ţi Margarina-n rât să ţi-o iei pe gât.

 8. @ Se caută înlocuitor pentru „Meșterul Manole” și Andrei Marga are experiența politică despre ceea ce a realizat politic”, că nu prea a rezistat, ,,oarece” , ? Zicea cu ,,bătutul apei în piuă” și cu ,,vorbit degeaba” , ca să nu scoată „InPolitics” unt, ?

 9. & Dacă Șercanca știa de mai multă vreme de plagiatul lui Sorin Cîmpeanu și l-a făcut public că au apărut discuții și negocieri despre legea învățământului, ? Deci, dacă o pun ăștia să facă ,,zgomote” , când au interese pe niște chestiuni în care mediul universitar ar fi acordat diplome cu încălcarea normelor academice și universitare , participând la ,,fraudarea sistemului de învățământ”, așa cum se mai exprima uneori domnul Marga despre sistemul de învățământ pe care l-a și condus, ?

 10. @ Deci, dacă Șercanca lucrează la deconspirarea plagiatelor și a fraudelor din mediul univeristar făcute cu participarea comisiilor universitare și academice doar atunci când au nevoie specialiști ca Andrei Marga, Liiceanu, Manolescu, Funeriu, Cristian Preda, Paștină, Oișteanu, Maci, Vosganian, etc., că îl găsiră pe Sorin Cîmpeanu, cum se anunță în mass-media, cu plagiat, după ce au protestat că nu le convine legea învățământului, ?

 11. Marga are profil de presedinte de tara.
  Simion are treaba la partid, are ce face acolo: organizare, coagularea acestei miscari nationale suveraniste. Are un bazin electoral de cca 20 -25%. Trebuie efort pt. functionare, dupa regulile unui partid politic. Nu i putin lucru ce a facut, dar trebuie sa slefuiasca diamantul pe care l are. Acolo i locul si menirea lui, sa insufleteasca electoratul pe care l reprezinta. Cu siguranta se va gasi un minister, care sa i se potriveasca in viitorul guvern. Trebuie sa aiba rabdare si sa creasca. Functiile de presedinte, prim-ministru sunt pt. personalitati coapte deja. Nu i cazul sa ne exaltam si sa facem alte experiente – vezi cazul kwj, in care ne am pomenit cu un pampalau cu pretentii de monarh. Baietii cu epoletii, stati cuminti in cazarmi si vedeti va de fisa postului!!!

  • Cand a zis Simion ca va candida la presedintie? A spus ca nu va candida. Hai siktir, potaie.

   • Valeriana se recomanda in cazul tau. Asta pt.ca cazul tau tine de patologie. Sper ca sefii tai (aia cu epoleti) sa te treaca la sapat santuri. Stilul tau e grobian si steril. Nu sperii nici copii de gradinita. Vor realiza pana la urma ca le faci deservicii.

    • Du-te dracu de kkt cu miorlaitul tau. Rahat scoti. Toti paranoicii bolnavi vorbiti singuri.

 12. @ De observat deci , acuzați de plagiat formulate de cei ce au participat la acordarea de diplome, acuzații ce apar în vremuri când le-ar putea folosi la obținerea de avantaje politice, materiale, organizaționale, funcționale, în legiferare, probabil din „colindul intelectual, academic și universitar”,
  ,,V-am lăsat să copiați
  Ne dați ori nu ne dați” , ?

  • Da-ti cu ciocanul in cap.

 13. @ O „societate” mai aparte ,ăști intelectualii, alții colindă cu ce colindă, intelectualii „colindă”, pe la guvernări , cu ,,plagiatul” , ?

 14. & Și când observați că i-a reprezentat Sorin Cîmpeanu atâta vreme, „Abramburica” ,Funeriu , Hărdău, Boc, Miclea, Pricopie, etc. , ?

 15. & Dacă și Mariana Constantinescu l-a invitat cu ,,mărturisiri”, la „Nocturne”, pe Radu Banciu, ?

  • Marina Constantinescu, mai corect, ?

 16. Aproape totul despre numitul si renumitul Marga Andrei!?

  Cariera și vorbele lui Andrei Marga, mereu în slujba partidului
  Cariera și vorbele lui Andrei Marga, mereu în slujba partidului (pressone.ro)

  Press one
  Bianca Felseghi
  https://pressone.ro/autor/bianca

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998