CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9221 RON UP | 1 USD = 4.5466 RON UP | 1 GBP = 5.6028 RON UP

Decizie halucinanta: Inalta Curte il face presedinte pe Ponta

4 comentarii / 28263 vizualizări / 21 octombrie 2014

O decizie șoc și consecințele sale: Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat în această seară data la care va judeca cel mai așteptat proces al anului, Iohannis contra ANI.

Această zi e fix 18 noiembrie, adică ziua în care Biroul Electoral Central va anunța rezultatele finale ale celui de al doilea tur al prezidențialelor.

Decizia absolut halucinantă a Înaltei Curți pare a avea un singur scop, la o primă analiză, aceea de a-i acorda candidatului PSD, Victor Ponta, două șanse din două posibile.
Dacă liderul PSD cîștigă în fața lui Iohannis, procesul nu mai are miză.

Dacă pierde, Curtea Constituțională îl va descalifica în mod aproape cert pe candidatul liberal, lăsînd drum deschis spre Cotroceni aceluiași Ponta.

Situația nu e reglementată clar în legislația actuală, trebuie spus, dar nu mai departe de zilele trecute, CCR a anunțat (probabil nu întîmplător), prin vocea președintelui său, că are prerogative practic nelimitate în domeniul electoral. Iar repetarea alegerilor ar fi un scenariu, să recunoaștem, de neconceput.

Dacă ÎCCJ ar fi programat, spre exemplu, procesul înaintea primului tur, ori chiar a celui de al doilea, ar fi existat posibilitatea ca în finala cu Ponta să ajungă alt candidat, gen Meleșcanu sau Tăriceanu, cu rezultat nesigur pentru pesedist.
Așa, prin împingerea datei pînă pe 18 noiembrie, sunt toate șansele ca Ponta să se bată cu un candidat dinainte învins. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. De acord,d-le Iacob.Dar daca dispare si Ponta,desigur inainte de alegeri,cine stie datorita caror manevre sau defecte capitale,descoperite – surpriza ! -tocmai acum ? Cu o putere judecatoreasca,in intregul ei,ca a noastra te poti astepta la orice.Ce poate fi mai elocvent decat amanarea procesului Iohannis dupa alegeri ?

  2. am mai zis, bti are boala pe klaus iohannis. de unde stie bti ca iccj il va elimina pe klaus daca klaus castiga?

  3. Încă o încercare de a duce voturile spre udrea sau macovei. Cu atât mai mult îl votez pe Iohannis cu speranța că vor fi alegeri anticipate și va participa Crin Antonescu.

  4. […] AICI […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998