CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Dedesubtul unui atac desantat: Iohannis forteaza debarcarea lui Orban cu mina PSD

16 comentarii / 4578 vizualizări / 30 iulie 2020

Atac virulent și neașteptat la PSD, azi, al președintelui Klaus Iohannis, după o perioadă în care o lăsase mai moale cu acuzațiile la adresa opoziției. Semn că președintele s-a decis să preseze social-democrații să bage moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, parte a unui plan despre care am relatat deja.

Acuzațiile președintelui au fost, cum spuneam, de-a dreptul deșănțate, el punînd, practic, în cîrca PSD toți morții din pandemie.

„PSD, nemulțumit de reușitele guvernului PNL a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice guvernul. PSD intenționat a creat o criză sanitară pentru ca la sfârșit să vină și critice guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit. Pentru PSD a fost important să creeze o criză să aibă pentru ce critica Guvernul”, a spus el.

Iohannis a susținut că guvernul actual a gestionat atît de bine pandemia, încît PSD s-ar fi speriat de popularitatea PNL și a decis să ia măsuri:

”Se știe că în starea de urgență, când în vestul Europei, din păcate, am avut sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în România am avut epidemie, am avut decese, dar un număr foarte limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autoritățile s-au mobilizat. În ansamblu putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorități. Această situație nu a convenit PSD. Guvernul și-a făcut treaba, Președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba. Și atunci PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaștem, PSD controlează încă majorități în Parlamentul României, PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR – să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe șest o inițiativă a UDMR-ului, să dea autonomie așa-zisei secuimi și altele – și atunci PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie.
Cu un cinism pe care l-am criticat şi ieri într-o declarație, un cinism inimaginabil, au tras de timp după ce au distrus parte din legislație, au tras de timp ca să nu apară noua legislație. Sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos şi m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu! Stimați pesediști, nu caut vinovați! Îi cunosc şi îi arăt cu degetul şi o să îi arăt şi astăzi cu degetul: pe voi!”, a punctat el.

”Dar de ce? De ce a făcut PSD acest gest de un cinism inimaginabil? Dragii mei, explicația este cutremurător de simplă. PSD, nemulțumit de reușitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. Încă o dată. PSD intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Ce să mai spui! Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD-ul, aceasta este explicația și vă rog să o țineți minte” a lovit din scurt președintele.

El a mai spus că numărul de noi cazuri de persoane infectat cu noul coronavirus reprezintă un ”nou record extrem-extrem de îngrijorător” și a ținut să precizeze:

” Mă bazez pe voi, dragi români, să respectați aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. Important este ca împreună să trecem cât se poate de bine peste această criză sanitară, creată cu cinism de un partid din România”.

Faptul că atacul lui Iohannis vine la doar o zi după o conferință de presă în care taxase PSD, dar nici pe departe pe un ton atît de dur, dar mai ales că el a avut loc fix în timpul ședinței de Comitet Executiv al PSD, în care pe ordinea de zi se află moțiunea de cenzură, nu poate fi o coincidență.

Cel mai probabil, de la Cotroceni se dă semnalul că a venit momentul depunerii moțiunii de cenzură și al debarcării lui Ludovic Orban – pentru că, nu-i așa?, ”din păcate, trebuie să recunoaștem, PSD controlează încă majorități în Parlamentul României” – în locul său urmînd să fie instalat un guvern de uniune națională sau de tehnocrați – cam același lucru în conjunctura actuală -, cu misiunea de a organiza alegeri și de a gestiona mai bine pandemia. Ne referim, desigur, la alegerile parlamentare, pentru că cele locale e greu de crezut că le vom mai avea anul acesta.

Că așa stau lucrurile o confirmă și neașteptatul atac al președintelui la UDMR, fix a doua zi după ce unul dintre marile of-uri ale maghiarilor fusese rezolvat – eliberarea unuia dintre cei doi tineri secui condamnați pentru terorism – iar Kelemen Hunor anunțase public că nu susține moțiunea de cenzură a opoziției.
Ori, asemenea atitudine poate afecta planul președintelui de a se debarasa cu mîna opoziției de tot mai incomodul Ludovic Orban.
Rămîne de văzut care va fi replica PSD, dar, în orice caz, pentru Marcel Ciolacu cel pacifist, a continua să o scalde cu depunerea moțiunii după un atac atît de violent de la președinție ar însemna dovadă de slăbiciune maximă, care i-ar putea fi fatală în perspectiva alegerilor din partid. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. se pare ca ‘serviciile’ au cazut de acord asupra modului de devalizare a tarii in perioada imediat urmatoare, si-au ‘impartit’ feudele, au stabilit care dintre firmele lor acoperite se vor ocupa de care anume dintre viitoarele afaceri si au stabilit ca asa nu se mai poate si, iata, au facut primul pas catre actiunea ‘la lumina zilei’ sens in care l-au „activat politic” pe predoiu/SIE…

  merita tinuta minte aceasta data – Iulie 2020 – caci este pentru prima data dupa 1989 cand serviciile trimit la inaintare si ‘la vedere’ un ofiter caruia i-au harazit cea mai ingrata misiune, si anume aceea de a se amesteca cu mocirla politica (pe care tot serviciile au conceput-o si o patroneaza in continuare, pentru corectitudinea precizarii)…

  prin urmare, intelegerea oculta fiind definitivata, ‘serviciile’ au sunat adunarea si au inceput sa-si trimita fiecare slugile si lacheii, in ordinea functiilor in stat si, incepand cu cel mai slugarnic si mai dezgustator servitor (k.w.i.), pentru amorsarea planului si au demarat actiunea de „schimbare a liniilor” (intocmai ca la hochei) intru propria lor propasire si imbuibare!

  aferim…

 2. Ceea ce spune BTI nu prea se leaga cu situatia de pe tabla. Doar nu i-a criticat pe pesedisti atat de dur acuma pentru ca sa-i invite la guvernare in „uniune nationala”. Mai degraba vad alta cheie. Acuzatiile lui KWI la adresa PSD sunt extrem de grave. Numai ca PSD nu poate fi acuzat, ca partid, de tergiversarea votului legii de combatere a pandemiei. In schimb, ar putea fi acuzate persoanele care efectiv au tras nejustificat de timp, dupa cum afirma presedintele. Adica, intamplator, Ciolacu si Cazanciuc (in cazul astuia nu sunt sigur), eventual si alte persoane cu functii in parlament. Acuzatiile nu numai ca sunt de o gravitate extrema, dar se cam si leaga, dupa cum le-a prezentat cu elocinta, de data asta, presedintele. Intamplator, ele se califica in zona cea mai grava a CP, acolo unde chiar si imunitatea parlamentara inceteaza sa mai existe, iar orice parlamentar poate fi chiar retinut (caz in care procedura prevede ca ministrul justitiei face cerere de repunere in libertate).
  In concluzie, mesajul de azi arata mai degraba a pisica scoasa de dupa gat si aratata nevolnicilor lideri actuali ai PSD, daca cumva se depune vreo mitiune. Care motiune, chiar cade rau de tot, dpdv al imaginii.

  Altminteri, daca BTI are dreptate, n-ar fi prea rau nici asa. Mai bine de jumatate din membrii guvernului, incepand cu Orban sau Raluca Turcan, de pilda, nu au ce cauta in guvern.

  • Tabla ca tabla, dar ar putea fi trase în timp ce luați muie direct de la COVID19. Se crapă destul de decent pe guvernarea SRI.

   • Cine este generalul?

    I O H A N N I S !!! :)))))))))))

    Evoluția epidemică în România respectă modelul țărilor lumii a treia.

    CINE GUVERNEAZĂ ÎN ROMÂNIA? CINE FACE AFACERI CU STATUL? CINE FURĂ DE RUPE ÎN ROMÂNIA?

  • cu tot respectul, as dori sa remarc faptul ca prin raportare la alte postari semnate de dvs. pe acest blog/site, tonul si chiar o oarecare finete a acestui mesaj dovedesc o mobilizare exemplara a celor ce va transmit tematicile, mesajele si modul lor de diseminare…

   caci doar asa se poate interpreta lipsa atat a unei logici unitare cat si a unui sistem organizat mental ce sunt probate prin mesaje de multe ori contradictorii si prin sustinerile inconsecvente a unor teme si/sau subiecte punctuale, nu-i asa?!?

   daca se intampla sa am dreptate in asumtiile mele, asta inseamna ca ‘serviciile’ – pe care le banuiesc a se afla in spatele acestui pseudonim „Franklin” – sunt panicate de faptul ca o motiune de cenzura le-ar strica lor muncusoara de atatea si atatea nopti de chiolhanuri/negocieri in care au incercat din rasputeri sa pice la un acord cu toatele despre cum sa (mai) sodomizeze ei – financiar, vorbind – tara asta in viitorul ei imediat…

   ceeace ar fi, intr-adevar, foarte, foarte tare!!!

   • Și ce frumos se mobilizează gunoaiele Securității.

    Iohannis latră ca prostul la PSD, guvernul SRI nu are bani de alocații, dar plătește reclamă facebook pentru „Mircea, făt-e căluc- rezi”, rețeaua flori-filme-decor pe net împrăștie scriptul elevat.

    Rămâne de apreciat că Securitatea sprijină în continuare PDL pentru că USRI le pare și lor o comedie fără potențial.

   • parca pentru a-mi confirma supozitia „pacii dintre servicii” iata stire de acum 20 de minute:
    „Eu l-am propus pe domnul Vasile Dîncu pentru a prelua interimar funcția de președinte al Consiliului Național.” a confirmat Marcel Ciolacu.

    deci, ca e concluzie: U.M. S.R.I./P.S.D. a „intrat in dispozitiv” si un securist amarat de Buzau a propus un ditamai gunoiul securist „de la Cluj” pentru o functie importanta in unitatea militara a S.R.I. din interiorul PSD!

    cat de distractiv poate fi, totusi, sa citesti presa in Romania…

 3. Vasile Dancu numit presedinte interimar al Consiliului National al PSD. Cum s-ar spune, gunoaiele securitatii au invins crema ei :)))))

  • Pentru a curăța căcatul trebuie mai întâi să-l pui moț peste movila de praf. :))))))))))

 4. Cu o conducere interimara Ciolacu-Dancu se alge praful de alde Olguta, Buzatu si gasca de rasfirati, rascracarati si aplecati ai lui Dragnea.
  Interimara, interimara, dar stampila PSD tot la actuala conducere este si va ramane! Miza unica o constituie listele de candidati. Care liste constituie alfa si omega in politica interna a PSD, adica tot ceea ce conteaza pentru ei, in acest moment. Listele de locale si listele de parlamentare, mai ales. Totul trebuie privit prin aceasta cheie.

  Lista de candidati este si motorul oricarui puci organizat impotriva lui Ciolacu si a oamenilor sai, dar si principala arma a actualei conduceri impotriva pucistilor. Exemplu: daca lui Ciolacu ii lipsesc cateva voturi pentru a se incotopeni pe functie nu are decat sa aleaga pe cei mai slabi, exitanti si neconsacrati opozanti si sa-i puna pe liste dupa vrerea lor cu tot cu amante si rude, in dauna altora, victime colaterale. Odata incotzopenit, Ciolacu poate sa-i barbiereasca si pe alde Arsene, Buzatu, Oprisan sau Larguta, pe asta poate chiar sa o cheleasca de tot.

  Iar manevra cu Dancu inseamna mobilizarea organizatiilor din intreg Ardealul. Adica aia din Ardeal vor fi pe liste in zonele in care nu prea se aleg pesedistii, iar din zonele in care se aleg, Ciolacu poate decide el pe cine sa rada.

  • In concluzie, 20% de la europarlamentarele din 2019 a fost un vis frumos, un vis de aur, cu un Daddy inca viu

   • Să nu omitem că PDL va fi votat doar de SRI și rudele care beneficiază de furturile de la stat. :)))))))))

 5. Eu personal nu vad un atac. Mi se pare o rabufnire, o iesire necontrolata fata de o situatie scapata de sub control. Ce legatura are PSD, cu ce se intampla azi? Plimba deliberat purtatori pe plaja, in aglomeratii, pe terase( dupa ora 23)? Cine ii plimba, Ciolacu, Cazanciuc, Teodorovici?
  Ce om rezonabil crede retorica asta?
  Ce om rezolabil intelege si aproba un astfel de comportament?

 6. Nu are nimeni curajul sa-i spuna sa mearga la medic? Cred ca ar fi cazul.

 7. Va mai surprinde cu ceva domn.profesor!?

 8. […] Sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998