CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Deutsche Welle: Congresul PSD de la Alba Iulia a fost trucat

2 comentarii / 2871 vizualizări / 15 septembrie 2014

La o zi după ce Inpolitics a ridicat, în premieră, serioase semne de întrebare vizavi de corectitudinea congresului PSD de la Alba Iulia, prestigiosul site german Deutsche Welle preia ștafeta, avertizînd că ceea ce s-a întîmplat în forul PSD e ”neverosimil”, iar trucarea acestuia trădează natura autoritaristă a actualei conduceri.

”Natura unui partid poate fi descifrată în stilistica sa. Absenţa democraţiei interne, colectivismul, obedienţa stupidă răzbat mereu la suprafaţă. La Alba Iulia, de exemplu, a avut loc la finele săptămânii, Congresul PSD prin care a fost validată candidatura premierului Victor Ponta la preşedinţie. S-a spus că ar fi votat în cadrul unui proces electoral intern 414.917 de membri, dintre care 414.667 au votat „pentru”, 68 au votat „împotrivă”, iar 182 s-au abţinut. Acest lucru este neverosimil. Când şi prin ce procedeu au votat cei aproape jumătate de milion de oameni răspândiţi în toate judeţele ţării? Au fost alegeri interne, sau a fost supusă la vot o singură candidatură? S-a votat cu buletine tipărite sau a fost doar o consultare verbală a membrilor de partid? Cine a votat ”împotrivă” şi cine s-a abţinut? Dacă aceste date ar fi fost reale, ele ar fi trebui să se regăsească pe site-ul partidului. Orice partid care îşi respectă procedurile arhivează cu grijă toate aceste informaţii, pe care, în mod normal, ar trebui să le şi publice. Dezbaterile interne, ideile propuse, ar trebui să reprezinte ele însele o resursă politică importantă chiar dacă nu au avut câştig de cauză. Uneori un partid se regăseşte revenind pe urmele propriilor paşi.

Ce-i drept nu era nevoie de niciun vot în cadrul partidului. Ar fi fost absurd ca PSD să nu-şi susţină candidatul care pare de pe acum să aibă cele mai mari şanse. Dar tocmai de aceea ne întrebăm ce rost a avut această înscenare, în care s-au comunicat date neverosimile? S-a adresat tuturor alegătorilor, sau numai PSD-ului care, în intimitatea sa, nu este destul de solidar? În orice caz, trucarea unui congres ţine de natura unei conduceri autoritariste” mai scriu analiștii Deutsche Welle.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. […] ce scria Deutsche Welle, sub titlul ”Congresul de la PSD a fost trucat”, la trei zile după […]

  2. […] ce scria Deutsche Welle, sub titlul ”Congresul de la PSD a fost trucat”, la trei zile după […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998