CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle: ”In Romania se discuta obsesiv si maniacal despre coruptie”

1 comentariu / 2129 vizualizări / 16 noiembrie 2015

Într-un material publicat pe siteul Deutsche Welle se analizează discrepanța dintre declarațiile de intenție ale noului guvern și preocuparea obsesivă pentru anticorupție, concluzia fiind că aceasta din urmă nu crează locuri de muncă și nici prosperitate.

”Dacă e vorba de mai mult decât de o simplă schimbare de guvern, atunci aceasta ar trebui să fie întrebarea: care sunt resursele dezvoltării și cum ar putea fi ele amplificate? În schimb se discută obsesiv și maniacal despre corupție, ca și cum centrii nervoși ai societății românești ar fi fost paralizați și programați să recite un singur text monoton” se arată în material.
”Corupția ucide, e adevărat, dar lupta împotriva corupției nu creează locuri de muncă și nici prosperitate. Să lăsăm DNA-ul să facă ce știe să facă și noi ceilalți să discutăm, în sfârșit, despre politică și despre viitorul societății românești.
Dar nu avem ce aștepta de la ”stradă”. Am văzut nivelul discuțiilor de acolo. Asta nu înseamnă că manifestanții nu ar avea dreptate, atât doar că n-au capacitatea de a transforma sentimentul politic în program de guvernare. Nu există în Piață nicio rezervă necunoscută de inteligență. E aceeași lume dezorientată, plină de toate clișeele și aceeași neputință care își strigă disperarea. În acest vid, muțenia și discreția din sfera politică sunt motive serioase de îngrijorare” afirmă analiștii postului.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. „E aceeași lume dezorientată, plină de toate clișeele și aceeași neputință care își strigă disperarea.”

    Asa este, dar isi merita soarta. Prea au creierul neted.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998