CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire CTP: Iohannis, nesimtit cu Laura Kovesi

3 comentarii / 2796 vizualizări / 20 iulie 2019

Președintele României s-a purtat ca ultimul mitocan cu Laura Kovesi, căreia i-a întors la propriu spatele după ce tot el o chemase la Cotroceni pentru o discuție. Dezvăluirea, în termeni destul de nervoși, aparține jurnalistului Cristian Tudor Popescu, care insinuează, totodată, că și în acest moment Iohannis vrea mai degrabă marginalizarea fostei șefe a DNA decît punerea ei în valoare, la Bruxelles.

În iunie anul trecut, analizînd o declarație a președintelui de după decizia CCR privind demiterea Laurei Kovesi, susțineam că Iohannis îi transmite indirect acesteia să demisioneze singură din funcție, pentru detensionarea situației. Pentru că ea nu s-a conformat, Iohannis a trebuit să semneze decizia de revocare, pe 9 iulie.
Acum, analiza de atunci e confirmată de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, acesta relatînd fapte din culisele politicii petrecute anul trecut:

”Cu doar ceva mai mult de un an în urmă, în România, Laura Codruța Kovesi era îmbrâncită afară din funcția de procuror-șef DNA. Și rămânea singură, pradă haitei de carnasiere PSD-ALDE din Justiție, sâsâind de nerăbdare s-o rupă cu dosare penale fantasmagorice, s-o târască în interogatorii nesfârșite, și, țelul suprem, să-i pună cătușele la scenă deschisă(…)

Voi relata cum s-a petrecut consfințirea destituirii lui Kovesi de către președintele Iohannis.

După decizia înmărmuritoare a CCR, Laura Kovesi a fost chemată la Cotroceni. Acolo, domnul președinte i-a comunicat că soluția cea mai bună pentru toată lumea, și în primul rând pentru domnia sa, este ca dânsa să-și dea demisia din funcție.

L.C. Kovesi a cerut un răgaz pentru a se gândi la solicitarea prezidențială. Concluzia la care a ajuns era cea corectă: demisionând, își nega munca de o viață în procuratură, dând ocazia gurnaliștilor să zbiere că se simte vinovată și remușcările o chinuiesc, de aia și-a dat demisia.

Pe cale de consecință, la următoarea întrevedere la Cotroceni, i-a spus domnului Iohannis că, oricât ar dori să nu-l pună într-o situație neplăcută (față de electoratul său – n.m.), nu poate să demisioneze.

În secunda următoare, dl președinte i-a întors la propriu spatele, încetând să-i mai ia în seamă existența. L.C. Kovesi a mai reușit să-l întrebe când va semna demiterea, ca să-și poată rezolva niște probleme administrative. Vi se va comunica, a fost răspunsul.
Și i s-a comunicat, vineri, telefonic, de către secretara președintelui, că luni. Iar luni a apărut la tv purtătoarea de pardesiu, ca să nu-l arunce pe capotă, a dlui președinte, care a rostit, cum poate vă mai amintiți, un scurt necrolog pentru Kovesi.
Atunci, președintele Iohannis a aprobat înlăturarea lui L.C. Kovesi din fruntea DNA România.
Acum, președintele Iohannis declară că a rezolvat numirea lui L.C. Kovesi în fruntea Parchetului European.
Întrebare, stimați Republicani: motivele celor două mișcări prezidențiale diferă, sau sunt unul și același?” scrie CTP pe siteul Republica.ro. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Analiza confirmă că CTP este un geniul al proștilor Securității. Au și proștii vârfurile lor.
  Eu mi-s o biată labă mediocră din Curtea de Argeș, pensionar la 40 de ani, lăbar pe restul vieții.

 2. „Este doamna Kovesi prezidențiabilă? Gabriel Liiceanu: „Din plin”.

  Cine isi inchipuie ca PSD-ul si Dragnea au schimbat-o pe Codruta este un prost care habar nu are de politica sau care nu intelege relatia cauza-efect. Adica, daca Codruta ar candida la presidentie, ar lua din electoratul lui Iohannis, nu a-l candidatului PSD, deci perdantul la prezidentiale ar fi fost baronul local de la Sibiu, nu altcineva. Kovesi, Barna, Iohannis, candidati la prezidentiale. Cine ar pierde calificarea in turul 2?

  Ca sa folosim un termen juridic, in aceasta „cauza” voinicul Tudorel a avut misiunea speciala de a-i netezi drumul lui Iohannis spre un nou mandat. In consecinta, s-a procedat la neutralizarea constitutionala a ”Slujirii”. Este drept, Tudorel si Iohannis aveau si de unde sa o apuce pentru ca persoana in cauza, desi avea realizari ca tortionar, era un primitiv in profesia de magistrat, dar si ca functionar public, care calca din greseala in greseala pentru ca ”noi suntem DNA”.

  In plus, Iohannis a urmarit scoaterea din joc a lui Kovesi, dar si a lui Coldea, nu dor fiinca erau prea puternici in stat pentru niste subalterni, ci si pentru ca ii luau in fiecare zi caimaicul la imagine, subinandu-i prin actiunilor lor de terorism judiciar pozitia de mascul alfa in politica.

  Faptul ca Iohannis incerca pe toate caile sa o impinga pe Codruta la Bruxelles reprezinta un nou sut un fund tras acesteia, in nici un caz o mana de ajutor sau un gest de solidaritate.

 3. Ha…un alt pupincurist cu asa zis staif intelectual…o boratura de om…acum bate vant de schimbare!? S-a saturat sa il pupe in cur pe kwi…a primit un alt ordin ….Nemernicie umana numele tau este ctp…Sictir !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998