CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire: Liiceanu, terorizat de spaima ca seful SRI ar fi vrut sa-l omoare

2 comentarii / 8781 vizualizări / 29 ianuarie 2015

Filosoful Gabriel Liiceanu relatează într-un material apărut în Revista 22 o poveste halucinantă, petrecută acum mulți ani, în care a trăit o zi întreagă cu spaima că a fost otrăvit de directorul SRI, Virgil Măgureanu.

În 1990, povestește filosoful, a fost invitat de Virgil Măgureanu la o discuție în sediul SRI, la care, de teamă, Liiceanu l-a rugat și pe amicul său Pleșu să participe. El l-a pus în gardă pe acesta, însă, că nu are de gînd să bea cafea sereistă, dacă i se va oferi. Zis și făcut, drept pentru care Măgureanu i-a oferit, în schimb, Coca Cola.
Deloc liniștit, Liiceanu nu s-a atins de pahar, iar mai apoi a schimbat, discret, paharul său cu al lui Măgureanu, pe care l-a băut cu poftă. Cînd a observat că Măgureanu nu bea din al lui, panica s-a instalat în filosof.

”El de ce nu bea?“ îl întreb agasat pe Pleşu, când Măgureanu se ridică şi iese o clipă din birou. „ Pentru că e profesionist, îmi şopteşte Pleşu. Pesemne că toate paharele sunt otrăvite, dar el ori­cum nu se atinge de al lui. Înțelegi? E, la scenariul ăsta nu te-ai gândit…“Într-adevăr, nu mă gândisem. „– Crezi că murim până diseară? îl întreb. Hai să ne cărăm mai repede de aici, pentru că aş prefera să mor acasă.“ I-am smuls lui Măgureanu, înainte de a pleca, promisiunea că va căuta în arhive manuscrisele Noica. Dar nu prea îmi mai ardea de nimic.
Până seara mi-am urmărit cu atenţie toate miş­­cările peristaltice, reproşându-mi amarnic că varianta cu Măgureanu care ar fi putut să lase paharul ne­atins îmi scăpase total din vedere. Şi-apoi, de ce Dumnezeu alesesem să mergem noi acolo? Ar fi fost mai bine să vină el la editură. Dar nici până seara, nici a doua zi, nimic nu s-a revoltat în viscerele mele. Către prânz – trecuseră de-acum 24 de ore – mi-am luat temperatura. Era normală. Se părea că scă­pasem cu viaţă…” mai relatează filosoful.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Tttttttttt ce nenorocire era sa se intample ! Eu cred ca venisera sa le dea individul dosareke LOR ! Cum credeti ca ilustrul filosof era urmarit (VEZI VOLUMUL RECENT APARUT ),iar ei,prin padurile sibiene se ocupau cu taifasul si faceau specializari si doctorate in Germania,iar noi,cu greu faceam excursii la Ruse .

  2. Hahaha! Asta e bancul zilei. Ce importanta isi da, parca ar fi fost insusi Ceausescu. Mai bine ar recunoaste ca este agent strain si ca prietenul Plesu i-a facut cadou Editura Politica pe care a botezat-o dupa numele unei mari loje masonice franceze.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998