CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Discursul de adio al lui Hellvig și o mare necunoscută

14 comentarii / 4250 vizualizări / 3 iulie 2023

”Este momentul să constat că obiectivele profesionale pe care mi le-am propus la preluarea mandatului de director au fost îndeplinite. Prin urmare, pot să închei etapa de viaţă pe care am parcurs-o în fruntea Serviciului Român de Informații”.

Afirmația aparține fostului director al SRI, Eduard Hellvig, și e inclusă în discursul de adio rostit azi, la prezentarea demisiei.
Deci, Eduard Hellvig afirmă cu tărie că a realizat tot ceea ce și-a propus.
Dacă e sincer – și nu avem motive în acest moment să credem că nu ar fi – se ridică o mare întrebare, sau mai degrabă o constatare.
Mai exact, Hellvig ne transmite indirect că modificarea legilor de funcționare ale serviciilor secrete nu s-a numărat printre obiectivele sale. Întărind poziția remarcată de noi acum un an, cînd Hellvig a marcat o distanțare discretă de respectivul pachet.

În acest caz cine a fost cu adevărat autorul și promotorul celebrului pachet al acestor legi care a bubuit anul trecut în spațiul public și a inflamat întreaga societate și clasă politică? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Hai siktir, alogen nenorocit , tu ai impresia ca ai condus ceva ?

 2. Dacă vreți un răspuns, întrebați la o ambasadă de 5(0) stele ;)

 3. Obiectivele profesionale au fost îndeplinite.

  • Sa nu spui nimic?
   Ai papagalita?

 4. Cine a auzit sau vazut in Romania vreun demnitar sau functionar care sa nu se laude la final de mandat cu realizarile sale exceptionale. Pe deasupra, Hellvig este politician. Fiara politica din el nu-i da pace. Desigur ca nu va pleca acasa linistit sa-si pape o pensie speciala si sa nu utilizeze informatiile la care a avut acces ca director al SRI. El simte in sange ca trebuie sa serveasca Patria a posteriori.

  • Mars in „sange” intre picere la ma-ta, dobitocule de cretin palavragiu.

 5. Obiectivele lui profesionale au fost sa fie o sluga credincioasa. Deci a indeplinit acest punct.

  • Da. Si a subordonat SRI-ul CIA-ului si FBI-ului. Un obiectiv strategic important.

   • tot bou esti, oricat kk mananci, crezand ca e jaratec.
    Martoaga rapciugoasa cu raie la kur!

    • Sunt nişte kăkaţi în drum degeaba

 6. Prea mult se despică firul in patru cu demisia lui Hellvig si prea multă filosofie. De parcă ne-ar părea rău după el. A fost un personaj insignifiant, nu a fost remarcabil, nu era in stare nici măcar sa vorbească liber, doar citea discursurile. Noi i-am dat o aură falsă, el inainte a fost ministrul turismului, asa ca nu s-a născut James Bond. Politica iti dă un rol. Probabil ca locul lui va fi luat de Bizadea, mult mai tânăr si mult prea devreme decorat, acum câteva luni, cu aceeași medalie cu care a fost decorat ieri si Hellvig. Bizadea ae sarcina ca N. Ciucă sa devină presedintele României, anul viitor. Interesant, ieri Hellvig, ca orice slugă, s-a intâlnit si cu americanii, au arătat la tv, si era si Claudiu Manda pe acolo. Nu m-ar mira ca, in servilismul lui tembel, Johannis sa delege atributiile SRI catre vreun american. Si-asa țara e condusă de ei.

 7. ” Este momentul să constat că obiectivele personale pe care mi le-au propus la acordarea mandatului de director mi-au fost îndeplinite. „

 8. Nu oricine poate sa dea mana cu Regele FVEY, va fi inlocuit de un alt ospatar al Occidentului.

  • Hellvig era omul lui Soros.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998