CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

DNA ceruse un deceniu de inchisoare: Costoiu – pedeapsa cu suspendare si munca in folosul comunitatii

8 comentarii / 2819 vizualizări / 31 martie 2022

Magistrații Instanței Supreme au decis, azi, condamnarea lui Mihnea Costoiu, fost secretar de stat, în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu. Potrivit deciziei ÎCCJ, Mihnea Costoiu a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Instanța a decis suspendarea executării pedepsei de 3 ani închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri dispuse de instanță, între care și faptul că va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul uneia dintre următoarele instituții: Administrația Domeniului Public București – Sector 1 sau Arhiepiscopia Bucureştilor, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă, relatează Mediafax. Procurorii ceruseră o pedeapsă exemplară, de minim 10 ani și maxim 14 ani de închisoare.

În preziua ultimului termen, Costoiu a fost gazda președintelui Iohannis la lansarea Casei francofoniei, în perimetrul Politehncii.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Sentința trebuia sa apară a doua zi după guduratul pe lângă penalul iohannis, de zilele francofoniei. Au mai lăsat sa treacă câteva zile, cica sa nu bata la ochii, și de la 10-14 ani, l-au pus sa mature prin curtea scolii. Halal, justiție obedienta!

 2. Javra asta mai este intr-o functie publica? Cum a ramas cu „fara penali in functii publice”? Potrivit acelor chestiuni, pana la reabilitarea juridica, ar fi „mars afara, javra ordinara”. Reabilitarea parca poate fi ceruta dupa minim 5 ani de la terminarea de executat a sentintei. Deci cel putin vreo 10 ani.

  • Nerușinatul rector al Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu a devenit ”celebru” la nivel național după ce s-a aflat că s-a angajat încă de pe băncile liceului să colaboreze cu fosta Securitate. Voia și el să ajungă la Olimpiada Națională de Fizică și nu reușea pentru că erau alți copii mai buni decât el. Așa că în 1988, când avea 16 ani și era elev la liceul „Tudor Vladimirescu“din Târgu Jiu, tovarășul utecist Mihnea Costoiu a semnat cu mâna sa un Angajament la Securitate, având numele conspirativ ”Iulian”. După această semnătură, ceilalți copii au devenit brusc mai proști decât Costoiu și el s-a calificat la Naționala de Fizică. Potrivit Adeverinței 2437 din 04.05.2010, emise de CNSAS „domnul Costoiu Mihnea Cosmin este titular al dosarului fond rețea nr.R 251012. Domnia sa a fost recrutat la data de 06.07.1988, pentru supravegherea informativă din cadrul Liceului „Tudor Vladimirescu“ din Tg Jiu.“ Cu alte cuvinte, Costoiu avea sarcină să-și supravegheze colegii și profesorii și să-i toarne ulterior la Securitate.

   Instanța supremă a decis astăzi condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul de mare corupție al fostului secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, acuzat de semnarea unui act ce ar fi produs un prejudiciu major statului român legat de modul de utilizare al Bazei sportive Cutezătorii. Decizia nu este definitivă.

   Judecătorii au confiscat de la Costoiu și aproape 270.000 de Euro.

   • Buna informare. N am vazut pana acum informatiile astea. Foarte bine ca i a luat banii, numa asta funcioneaza la sogunii astia. Ar fi interesant de aflat in ce fel este legat de kwj..

 3. munca in folosul comunitatii-RECTOR,BRE!
  (Abramburica ii era putzin datoare,
  pe linie de partid cu nevestica lu costoiu,
  treburi din Ceasushism)

 4. Asta merge pentru toți nenorociții !
  Penalii noștri sunt Gigea!
  Penalii voștri sunt câh!
  Pentru toți un hai siktir!

 5. Si altii au fost la olimpiade nationale si nu au semnat nici un angajament. Bunaoara la olimpiada nationala de istorie din vremea domniei lui Ceausescu au participat mai multi natafleti dintr-un judet. Unii au intrat si la facultate dupa olimpiada aia. Dar dintre toti, iata ca peste ani apare unul care a semnat angajament cu securitatea. Crin Antonescu. Nu pentru participarea la olimpiada a semnat…desi inca il ascunde securitatea si panarama aia care se numeste CNSAS, ci pentru nebuniile pe care le-a facut ca profesoras de tara. Si apoi sa termini facultatea in prea multi ani nici asta nu era in firea lucrurilor. Dar dupa ce s-a aliniat cerintelor l-au facut profesor de liceu in oras, l-au facut ghid in muzeu…unde desi s-au furat niste lucruri de acolo, noua securitate a musamalizat furaciunea. Si hotilor le-au dat permise de vacanta in insulele Fiji. Politichia romaneasca are milioane de telenovele nu povestile rasuflate difuzate pe ecrane. Numele de cod a lui Crin e Porumbacu. Cine are casa de vacanta in localitatea Porumbacu din Sibiu? Andreea Esca. Sotul ei este evreu. Cine sunt sponsorii lui Crin Antonescu….se vede din faptul ca acest ticalos betiv si cartofor a scos si trecut legea impotriva martirilor din inchisorile comuniste. Satanistul a fost prelucrat de securitate pana la maximum de randament. Faptul ca nevasta lui dintai, Aurelia, a zburat de la balcon in zori de zi, cand el se cotoia deja cu Adina Valean…i-a dat drept de viata si de moarte asupra ipochimenului. Crin nu e o floare, ci doar o balarie. L-a fortat dracu sa se faca fiul lui, nu securitatea. Dar avantajele i-au placut…FIX POVESTE CA A LUI BASESCU! PENTRU CA ARHIVELE SUNT PLINE DE ORTACII LUI BASESCU…

  • La Băs avem decizia definitivă și probele publice, cu reacțiile victimelor turnate, în timp ce Antonescu a fost acuzat de-a-n pulea, rămânându-i să-și demonstreze nevinovăția. :)))))))))))))))

   FIX POVESTE CA A LUI BASESCU! :))))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998