CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Doua lovituri cumplite pentru Zelenski. Inceput de sfirsit pentru eroul planetei?

10 comentarii / 17830 vizualizări / 11 iunie 2022

Eroul umanității, Volodimir Zelenski, încasează două lovituri cumplite în doar citeva zile, care nu anunță nimic bun pentru viitorul său și reamintesc că, adesea, drumul de la extaz la agonie și invers e extrem de scurt. Din două direcții diferite, de la Joe Biden și de la fostul ombudsman al Ucrainei, Zelenski e acuzat că a ignorat, în ciuda dovezilor, avertismentele iminentei invazii a Rusiei.

Președintele Joe Biden, vorbind azi cu donatorii la o strângere de fonduri democrată, a spus că președintele ucrainean Volodimir Zelenski „nu a vrut să audă” atunci când serviciile de informații americane i-au livrat informații că Rusia se pregătea să o invadeze, relatează New York Post.
„Nu s-a întâmplat așa ceva de la al Doilea Război Mondial. Știu că mulți oameni au crezut că poate exagerez. Dar aveam informațiile necesare pentru a susține că el” – adică președintele rus Vladimir Putin – „avea să treacă granițele”.

„Nu a existat nicio îndoială”, a spus Biden. „Și Zelenski nu a vrut să audă.”

A doua lovitură similară vine de la Liudmila Denisova, fostul Avocat al Poporului din Ucraina, recent demisă de parlamentul de la Kiev, care a acordat un interviu siteului Lb.ua.

Bomba Denisovei: rușii începuseră strămutarea masivă a ucrainenilor de etnie rusă din regiunile Donețk și Lugansk pe teritorii rusești cu cel puțin o săptămînă înaintea invaziei din 24 februarie, semnul cel mai clar imaginabil că războiul e iminent.

”Au început să o facă pe 18 februarie, am vorbit despre asta. Am documente justificative – directiva Ministerului pentru Situații de Urgență al Federației Ruse privind districtele federale în ceea ce privește regiunile și orașele. De exemplu, în ceea ce privește regiunea Ulyanovsk și orașul Ulyanovsk – câți oameni sunt gata să primească începând cu ora 6 dimineața pe 21 februarie. Adică, este un mesaj despre data planificată a strămutării. Conform acestor date, pe 21 februarie în regiunile Kursk și Voronezh aceste locuri erau deja ocupate. Oamenii fuseseră deja transportați în regiunile Moscova, Volgograd și Penza.
Am, de exemplu, un document „Raport privind starea situației operaționale în Rusia și în străinătate la ora 6 dimineața, pe 5 mai”, care precizează clar că, din 18 februarie, Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei a organizat munca pentru a primi și acorda asistență cetățenilor evacuați din Donețk, Republicile Populare Lugansk, precum și formarea și livrarea de ajutor umanitar. Adică primele evacuări au fost pe 18 februarie, fapt dovedit prin documente.
Am anunțat oficial pe site despre ce este vorba. Un consilier al președintelui Ucrainei, care se ocupă de probleme incluzînd drepturile omului, m-a contactat și m-a întrebat de unde avem aceste informații. Am spus că de la organizațiile noastre partenere pentru drepturile omului care lucrează în teritoriile ocupate temporar. La început nu a crezut că este real, dar când UNHCR a început să difuzeze statistici oficiale, și-au dat seama că într-adevăr așa este. Am primit multe apeluri de la cetățeni care ajunseseră deja în Federația Rusă, de la publicul Federației Ruse, am transmis toate acestea autorităților, dar nu a existat niciun răspuns” a spus Denisova.

Recapitulînd: nu doar că administrația Biden îl informase pe Zelenski mult înaintea invaziei de iminența sa, dar începînd din 18 februarie, cel puțin, liderul de la Kiev primea și informații concrete de la propriile structuri, precum Avocatul Poporului.

Și totuși, în loc să ia măsuri urgente, Zelenski a făcut exact contrariul: a început să acuze oficialii occidentali că, prin anunțurile privind invazia, prăbușesc moralul poporului său etc.
În urma acestor acuzații repetate, Casa Albă a anunțat oficial, pe 3 februarie, că nu va mai utiliza cuvântul „iminent” cu referire la riscul unei intervenţii militare ruse în Ucraina.

În acel moment, presa internațională relata cum Zelenski ceruse Occidentului să nu mai genereze „panică” privind riscurile unui conflict militar, argumentând că, deşi probabilitatea unui atac militar rus există, nu este mai mare decât a fost în 2021. Potrivit unui oficial de la Kiev citat de CNN, Volodimir Zelenski avusese disensiuni puternice cu preşedintele SUA, Joseph Biden, în cursul unei convorbiri desfăşurate în acele zile, pe tema „nivelului riscurilor” unui atac rus, iar conversaţia „nu a decurs bine”. Joseph Biden l-a avertizat pe preşedintele Ucrainei că un atac al Rusiei ar fi o „posibilitate clară”, însă Volodimir Zelenski a replicat că situaţia rămâne „periculoasă, dar ambiguă”, astfel că nu este sigur că va exista vreun atac.

Interesant de punctat, lui Zelenski îi ținea pe atunci isonul și guvernul israelian, care, deși informat de americani, considera improbabilă izbucnirea în curând a unui conflict militar între Rusia şi Ucraina.
”Secretarul de Stat american, Antony Blinken, l-a sunat luni pe Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, şi i-a cerut să lanseze un apel adresat Rusiei pentru reducerea tensiunilor. Însă Guvernul Israelului a semnalat miercuri că nu consideră iminent un conflict militar între Rusia şi Ucraina. „În acest moment, evaluarea israeliană este că noi nu vedem vreo confruntare violentă în curând. Şi nici nu cred că va izbucni un război mondial acolo”, declara pe 2 februarie Yair Lapid, citat de site-ul american Axios.com.

Dezvăluirile fostei Avocate a Poporului ar putea explica, acum, stupefianta și palid explicata demitere a sa din funcție. Se dorea ștergerea urmelor.
Iar faptul că Joe Biden scoate acum din ladă acuzațiile extrem de grave, prin substrat, la adresa lui Zelenski pare a marca o piatră de hotar în evoluția evenimentelor provocate de războiul din Ucraina.
Steaua lui Zelenski începe să pălească? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Mama e o maimuţă khazară buboasă, da’ baba mai face treabă pusă capră.
  A umplut tot batalionul AZOV de bube de maimuţă, si pe cap,
  plus vreo câteva mii de ucraineni buboşi de-ai mei, pe care i-am trimis la voi, în România, ca refugiaţi, să vă umple de varicelă, dacă nu-mi daţi toate armele pe care le aveţi, volohilor proşti.

  • Sugi Paula băi boschetari !

   • Şi o suge cu fiţe rău de tot, de săptămâni.
    Dar evreii lui i-au zis, în Jerusalim Post, să i-o ia cu totul în gură lui Putin. Ştire de supt:
    Cotidianul israelian The Jerusalem Post a publicat azi 12.06.2022 o „analiză“ în care se avertizează că tandemul Biden-Zelenski îl împinge pe Putin la declanșarea celui de al treilea război mondial, chiar unul nuclear. Prin Jerusalim Post (Israel) i se recomandă președintelui Ucrainei să renunțe la teritoriile cucerite de ruși…

 2. @ Dintre „bețivi de putere” din mas-media autohtonă ca , Nistorescu, Ion Cristoiu, Bogdan Chirieac, CT Popescu, Roșca-Stănescu , Ion Spînu , alte specimene, pe care i-ați considera și „alcoolici”, de putere, ?

 3. Lyudmila Denisova: „Când am vorbit în parlamentul italian, în comisia pentru afaceri internaționale, am auzit și am văzut o asemenea plictiseală în legătură cu Ucraina, înțelegeți? Am vorbit despre lucruri groaznice pentru a-i împinge într-un fel sau altul, pentru a lua decizii de care Ucraina și poporul ucrainean au nevoie. Poate am mers prea tare. Dar încercam să ating obiectivul de a convinge lumea să furnizeze arme și să pună presiune asupra Rusiei”.
  După miliardele de euro și armele primite de occidentali, parlamentul ucrainean a revocat-o pe Lyudmyla Denysova din funcție pe 31 mai. Deputații au constatat că s-a concentrat prea mult pe crimele sexuale ale armatei ruse. Ea i-a provocat să fi avut cunoștințe sigure despre aceste crime și să fi dat procurorului general dovezi de abuz sexual. Guvernul ucrainean a lăsat această minciună să se prelungească timp de două luni întregi, în timp ce procurorul general Iryna Venediktova a declarat că Lyudmyla Denysova nu a dat anchetatorilor documente referitoare la violurile comise de soldații ruși în Ucraina, ci doar scrisori cu normele dreptului internațional care au fost încălcate de către armata rusă…
  Mass-media pare să nu fi aflat nimic despre știrile false după așa- zisul masacru de la Timișoara din România anului 1989.

 4. Să se fin înșelat serviciile secrete israeliene sau cineva și-a dorit conflictul ruso-ucrainean? ”Secretarul de Stat american, Antony Blinken, l-a sunat luni pe Yair Lapid, ministrul israelian de Externe, şi i-a cerut să lanseze un apel adresat Rusiei pentru reducerea tensiunilor. Însă Guvernul Israelului a semnalat miercuri că nu consideră iminent un conflict militar între Rusia şi Ucraina. „În acest moment, evaluarea israeliană este că noi nu vedem vreo confruntare violentă în curând. Şi nici nu cred că va izbucni un război mondial acolo”, declara pe 2 februarie Yair Lapid, citat de site-ul american Axios.com.

 5. Zelenski este mrioneta vedeta a papusarilor Yankei. Pe locul 2, la mare distanta de urmaritori este Ghiolbanisul tradator si dusman al romanilor.

 6. Eu vad ca razboiul din Ucraina este numai gazeta de perete a „preocuparilor” mondialiste…cat timp lumea beleste ochii la „atrocitati” n-are timp sa observe toate celelalte razboaie, unele cu mai multe victime si nici inarmarea periculoasa a unor state pana acum neutre (de voie sau de nevoie)…actorasul isi joaca rolul cu asupra de masura, iese cabotinul din el si papusarii nu mai stiu cum sa-l potoleasca…Pare tot mai clara o reimpartire a zonelor de influenta, Rusia isi ia jucariile hidrocarburate si se muta intr-o alta piata mai flamanda, mai dispusa sa plateasca, piata pe care o cultiva de cativa ani si care n-are nimic a face cu dolarul, ba dimpotriva…uneori cred ca sunt „vorbiti” sa creeze Putin perdeaua de fum la adapostul careia castiga toti (mai putin cetatenii batranei Europe, dar astia oricum sunt imbatraniti, greu educabili inspiritul progresismului vegan corporatist…) si americanii si Comisia Europeana si germanii…si Israelul si China demana cu Rusia, dar mai ales ambitiile lor hegemoniste. Pe mine ma ingrijoreaza doua chestii: una, ca iar ne prinde istoria din urma si ne vom trezi mahmuri, cu „chilotii goi”, nestiind ce ne-a lovit, de partea gresita a noii cortine de fier, total nepregatiti pentru aceasta eventualitate (desi, starea de ilot sub masa jupanului UE, de acum, nu e tocmai ce-si doreste romanul pentru copilul lui) si a doua – ce se intampla cu armele si tehnica de ultima generatie inghesuite in Ucraina, dupa razboi, sau chiar in timp ce?! In lume sunt zone supuse embargoului de import armament, sunt si tari care n-au voie sa fabrice sau sa comercializeze arme…in ultima vreme pare ca s-a dat liber, aflam ca toata lumea se inarmeaza…impotriva cui, cine stabileste natiunile dusmanoase, cine hotaraste care e partea buna a revendicarilor?!

 7. Occidentul si-a luat teapa dubla cu razboiul din Ucraina, nu au iesit planurile, grav fiind ca vor suferi oameni din cauza prostiei liderilor. Europa parca nu a avut lideri atat de praf de foarte mult timp

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998