CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dupa ce s-a pupat cu ”extremistul” Simion, Boc il elogiaza pe antisemitul Paulescu

11 comentarii / 3411 vizualizări / 12 februarie 2022

În plin scandal de preuspus filo-legionarism și antisemitism produs pe marginea ascensiunii tot mai pronunțate în sondaje a formațiunii AUR, de la Cluj vine o bombă de proporții: euroatlantistul și progresistul Emil Boc omagiază personalitatea savantului antisemit Nicolae Paulescu prin botezarea unei străzi cu numele acestuia. Și asta, la doar cîteva luni după imensul scandal produs de un alt omagiu, de data asta din partea Academiei Române.

”Primăria Cluj-Napoca vrea să atribuie unei străzi din municipiu numele lui Nicolae Paulescu, cu contribuții la descoperirea insulinei, dar care a militat pentru exterminarea evreilor și care a fondat partide extremiste” scrie săptămînalul Newsweek. Publicația a consultat un document prin care autoritățile locale din Cluj-Napoca au cerut Prefecturii Cluj un aviz privind denumirea unei străzi „Nicolae Paulescu”.

”Contactată de Newsweek România, Primăria Cluj-Napoca a confirmat demersul și a făcut o apologie a lui Nicolae Paulescu, susținând că „moștenirea unor oameni ca Nicolae Paulescu nu pot fi rezumate de nici o civilizație matură la opiniile politice ale acestora, valoarea lor ca oameni de știință fiind recunoscută la nivel internațional”, dar și că atribuirea numelui lui Paulescu nu încalcă Ordonanța 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.
Primăria Cluj mai invocă și o ceremonie pe care Academia Română i-a dedicat-o lui Paulescu în 2021, Academia Română fiind recunoscută pentru derapajele sale” mai scrie Newsweek.

Problema e că tocmai evenimentul de la Academie invocat de primăria Cluj ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă.

Reamintim că Academia Română a organizat pe 21 iulie 2021, la Clubul Academicienilor, o manifestare impresionantă, ocazionată de împlinirea a 100 de ani de la descoperirea insulinei. În aplauzele celor prezenți, s-a dezvelit și basorelieful profesorului Nicolae Paulescu, membru post-mortem al Academiei Române. Au participat fostul președinte al comunității evreiești din România, Aurel Vainer, și fiica fostului academician evreu Nicolae Cajal, el însuși medic de excepție și fost lider al comunității evreiești de la noi.

Nu comentăm aici sub nicio formă oportunitatea demersului. Am scris de mai multe ori că trebuie făcute distincții între viziunile politice ale unor oameni și anumite realizări benefice ale lor, o dezbatere veche și aprinsă.

Amintim doar că el a provocat un scandal imens, o listă întreagă de intelectuali protestînd în scris față de omagierea savantului antisemit, în timp ce presa amintea pe spații largi cîtă ură față de evrei a manifestat Paulescu, idolul unor figuri precum Zelea Codreanu. Deputatul PNL Alexandru Muraru a cerut, nervos, delimitarea urgentă a Academiei de respectivul eveniment:

”Nicolae Paulescu reprezintă unul dintre cei mai înverşunaţi ideologi antisemiţi, care au pregătit terenul pentru declanşarea exterminării în masă a evreilor. Paulescu a apelat la teorii, mesaje şi acţiuni care au produs un prejudiciu ireparabil pentru o democraţie, pentru principiile fundamentale ale societăţilor contemporane”.

Iată că acum, distinsul său coleg de partid, primarul Clujului, Emil Boc, pregătește un omagiu care ”bate” basoreliefului Academiei: o stradă din oraș îi va purta numele lui Paulescu.

O inițiativă a aceluiași politician, Emil Boc, care a produs recent rumoare după ce s-a întreținut cordial cu liderul AUR, George Simion, și chiar l-a elogiat. Și care zilele a autorizat aceleiași formațiuni un cort în care să se strîngă semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Simple coincidențe, ori la vîrful politicii începe să bată un ciudat vînt al schimbării? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Teoria rasială a poporului ales – denumit rasa semită, deși este doar o etnie din această mare rasă umană – a fost elaborată în Tora – Vechiul Testament. Autorii americani Israel Shahak (etnic evreu) și Norton Mezvinsky în „Fundamentalismul evreiesc în Israel“ au expus teoriile contemporane ale unor rabini privind supremația poporului evreu prezentat ca o specie total diferită de toate celelalte popoare și etnii de pe pământ, Unii rabini afirmă chiar că evreii sunt singurii cu statut de specie umană și esență divină, ne-evreii fiind de specie diferită și proveniență satanică.
  Autorii au dezvăluit fundamentalismul unor rabini evrei care au influențat până la cel mai înalt nivel politic conducerea Israelului și au împărtășit multe concepte cu mișcarea israeliană Gush Emunim (Blocul credincioșilor) și P.N.R. (Partidul Național Religios). Inclusiv Benyamin Netanyahu a fost influențat de aceste grupări fundamentaliste evreiești.
  Autorii americani prezintă mai multe extrase relevante din ideologia rabinului mentor Menachem Mendel Schneerson cunoscut ca Lubovitcher Rebbe: „Diferența dintre un evreu și un ne-evreu provine din expresia comună: «Să ne diferențiem». Astfel, noi nu avem un caz de schimbare profundă în care se află doar o persoană la un nivel superior. Mai degrabă avem un caz de «să ne diferențiem» între specii total diferite. Iată ce trebuie să fie spus despre corp: corpul unui evreu este de o calitate total diferită de corpul [membrilor] tuturor națiunilor din lume. (…) Diferența de calitate interioară, cu toate acestea, este atât de mare încât corpurile ar trebui considerate ca specii complet diferite. Acesta este motivul pentru care Talmudul afirmă că există o diferență halahică în atitudine cu privire la corpuri de ne-evrei [spre deosebire de trupurile evreilor] «trupurile lor sunt degeaba». Conform rabinului, evreii sunt o specie total diferită de cea a ne-evreilor.
  Yesaiah Tishbi, o autoritate din Cabala care a scris în ebraică, a explicat în lucrarea sa științifică, Theory of Evil and the (Satanic) Sphere in Lurianic Cabbala (1942, retipărită în 1982) – Teoria răului și a sferei (satanice) din Cabala Lurianică: „Este clar că acele perspective și schema [mântuirii] sunt destinate numai pentru evrei“. Tishbi l-a citat pe rabinul Hayim Vital, interpretul șef al Rabinului Luria, care a scris în cartea sa, Porțile sfințeniei: „Puterea emanatoare, binecuvântat să fie numele său, a vrut să existe jos pe acest pământ unii oameni, care ar întruchipa cele patru emanații divine. Acești oameni sunt evreii, aleși să se alăture celor patru lumi divine aici jos.“. Tishbi a citat în continuare scrierile lui Vital în sublinierea doctrinei Lurianice conform căreia non-evreii au suflete satanice: „Sufletele ne-evreilor provin în întregime din partea feminină a sferei satanice. Din acest motiv sufletele ne-evreilor sunt numite rele, nu sunt bune și sunt create fără cunoaștere [divină].“. Iar exemplele teologiei rasiale pot continua (cf. https://ia802702.us.archive.org/26/items/JewishHistoryJewishReligion_665/JewishFundamentalismInIsrael.pdf).

 2. Daca si cu mortii va razboiti ce sa mai zicem de vii ?Sau numai ce-i hebreu , este om de stiinta ?

  • CA CAm asa e

 3. BTI, incepi sa devii penibil.
  Am citit si stirea aia cu Florin Sinca, scrisa parca de un adolescent care vrea sa fie bagat in seama…

  • BTI e cetatean roman si are drepturi…inclusiv dreptul de a plonja cu voluptate in ridicol ….ai e putin pana va trebui sa cerem bagabontilor dr la asa zisul institut Wiesel aprobarea sa mergem la buda din fundul curtii sau sa tragem aps la veceu

 4. Tot ce este national si romanesc trebuie eradicat asta e ordinul pe care l-au primit presa si asazisii intelectuali,in fapt niste milogi,de la ocultii care ii finanteaza.Deja unii dintre asazisii opozanti gen BTI,Nistorescu,Cristoiu ,Somanescu isi dau arama pe fata .Nu sunt dispus sa dau un cec in alb celor de la AUR dar deocamdata cei care mai cred in viitorul acestei natii nu au ceva mai bun.

  • touche

 5. Cititi history of insulin/Wikipedia

 6. Nicolae Paulescu a fost un savant iar descoperirile sale stiintifice au salvat si salveaza vieti. Nu omoara oameni. Sa venim acum sa spunem ca a fost anti-semit, mi se pare ca am luat-o razna. Epoca lui nu l-a blamat, dar vin elitele secolului 22 sa spuna ca a avut nu stiu ce opinii. Treaba lui. Ne renegam valorile si in schimb opiniile noastre nu sunt decat de servilism sa pupam in fund un presedinte american care ne trateaza ca pe slugi si care este agresorul planetei. Mai pupam in fund si un alt nimeni ca ”dr. Fauci” care a conceput un virus ca sa omoare oameni dar ne mai impune si protocoale medicale cu care am omorât mii de oameni, de 2 ani incoace. In cazul acesta,”bravo lui Boc” desi nu as fi vrut sa ii adresez aceasta urare vreodata. Cu avalansa asta de blamări, oamenii se revolta si efectul e contrar, pentru ca devin simpatizanti ai celor pe care propaganda ii doreste sa fie urâți. Si un exemplu mai elocvent decat faptul ca avem un presedinte ANTI-SEMIT, leader al unei organizatii naziste, pus de 2 x cu mâna de servicii cunoscând toate astea, despre ce naiba vorbim aici?
  Uite ce au facut ”democratii” care ne-au aservit:
  http://www.naturalnews.com/13 ian2022, ”Washington State legalized “flesh goo” liquefaction of human corpses one year before activating COVID concentration camps that will target unvaxxed conservatives with “strike team” operations… efficient, stealth disposal of bodies now perfected”.
  Probail cadavrele de la covid la asta au folosit.

 7. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 8. Apare un nou Englebert Dollfuss? Sa dea Domnul! La proba fizica are nota maxima.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998