CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Enigma lui Mungiu: ”De unde această conştiinţă deşteptată peste Anul Nou la poporul plictisit?”

14 comentarii / 42005 vizualizări / 1 februarie 2017

”Războiul civil pe care îl vedem nu e despre integritate, foloseşte doar pe unii oameni care cred în ea şi face praf democraţia şi statul de drept. Cîştigătorii alegerilor vor să fie deasupra legii. Pierzătorii vor să le cîştige la masa verde”. Constatarea îi aparține politologului Alina Mungiu, într-un comentariu extrem de lucid dedicat frămîntărilor sociale din ultima perioadă.

”Nu se întreabă nimeni de ce nu au ieşit la vot, de ce au fost o mie cînd Oprea l-a pierdut pe motociclistul lui în groapă, de ce nu au fost nici cinci sute cînd PSD a anulat pe 45 de zile legea cu traseismul, oricât am tras de ei, de ce Moise Guran şi cu mine am fost cvasi-singuri în marţea neagră, pînă cînd cu mare efort s-au strîns trei mii de oameni? De unde această conştiinţă deşteptată peste Crăciun şi Anul Nou la poporul cinic şi plictisit, care dă impresia că poate da jos guvernul, numai să vrea, de unde nu se mai dau amenzi la demonstranţi, deşi în primăvară şi parastasul de la Colectiv s-a ales cu una doar că a postat evenimentul pe Facebook? Ce e nou? Că PSD a mai făcut porcării gîrlă, şi n-a ieşit nimeni” se întreabă, retoric, Mungiu.

Și tot ea furnizează un posibil răspuns:

”Un singur lucru e nou. Guvernul vrea să taie fondurile SRI, o mişcare fără precedent. SRI, care a scăpat din comisia de anchetă fără să ne spună cum de a luat Ghiţă aproape un miliard şi de ce nu e cercetată sursa banilor din România TV şi a altor organe de presă cu finanţare ascunsă, era cel din spatele amenzilor după demonstraţii, ei făceau poze şi dosare la tineri (la cei cu potenţial de lideri şi care nu puteau fi şantajaţi). SRI nu mai are de ce să oprească vreo demonstraţie. Dimpotrivă. Regimul actual e cea mai mare ameninţare la adresa lor de cînd sunt ei, mai ales după un an în care şi-au făcut pensii speciale şi mărit salarii prin hotărîri de guvern secretizate şi zece ani de acumulat puteri din decizii CSAT. Serviciile ameninţate de tăierea bugetară au devenit brusc prietenele străzii, şi de unde mîna nevăzută ne punea piedici de tot felul, acuma în mod miraculos totul se agregă(…)
Nimeni nu o fi manipulat de nimeni. Prea sunteţi deştepţi toţi. Şi lucizi” conchide politologul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. interesant cum aceasta doamna infatuata face un joc duplicitar,exact ca si tariceanu!sa fie din ce in ce mai greu de finantat ong-urile pe care le patroneaza si trebuie atrase inclusiv surse guvernamentale?prea „la doua capete” pozitionarile si comentariile din ultima vreme!!!

 2. pippidi apara rusia atunci cand putin a ocupat crimeea. de asta are reactia asta

 3. ataca poporul roman si pe cei care ii vor dezlegati la ochi

 4. Foarte corecte observatiile doamnei Mungiu.

 5. S-a stins în tine Opinia Studențească,n-ai cum să mai înțelegi ceva.Ești de compătimit.

 6. Acestia din strada de acum sunt alti romani, sunt cei care pe vremea cand nu se”preia iesea” in strada aveau 10, 12 15 ani. Acum ei s-au scuturat de tarele batranilor, care le spunea „lasa mama, stai acasa, nu te du acolo ca poate patesti ceva”, acum acestia au curajul sa aiba o constiinta civica, nu exceptionala ci doar normala.

 7. Dormeam! F…! Dar ne-am trezit! …De aia! Acum pricepi?!…

 8. Eu am votat cu PSD și am 39 ani

 9. Oportunista asta mereu a lins in cur puterea. Oricare ar fi fost ea. Mars in mortii ma-tii!

 10. Are dreptate doamna Pipidi! Asistam la un razboi deschis intre Sistemul mafiot militar denumit establishment si partidul mafiot PSD care, aflat la putere astazi datorita voturilor obtinute democratic din partea electoratului propriu, incearca sa ‘dezarmeze’ legal Sistemul. Cine va câștiga in urma acestui razboi deschis nu stiu dar cu siguranta va pierde acest popor manipulat, dezintegrat si adus la stadiul de …….. nevertebrate !

 11. […] ENIGMA LUI MUNGIU: ”DE UNDE ACEASTĂ CONŞTIINŢĂ DEŞTEPTATĂ PESTE ANUL NOU LA POPORUL PLICTISI… […]

 12. Pentru cine nu vede ,aceasta este o lupta pentru putere intre doua tabere, cine sa conduca ce-a mai ramas din tara,ce va ma-i ramane dupa ce se va termina acest razboi,o datorie si mai mare si nevoia de a fi vindut ce-a mai ramas asasinilor economici globali!!!!!!

 13. […] Sursa: In Politics, gandeste.org […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998