CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Eterna si fascinata Romanie a dublei masuri

3 comentarii / 4615 vizualizări / 23 aprilie 2018

În România, voci de prestigiu ale societății civile protestează energic cînd copiii patriei sunt puși să defileze și să facă giumbușlucuri în soare prin fața mai-marilor guvernului, pentru că – nu-i așa? – e imoral să te folosești de cei mici în scopuri politice. Interesant de remarcat, însă, cam aceleași voci salută cu entuziasm plasarea micuților la minus 10 grade, tot prin fața guvernanților, dar de astă dată pe un ton serios: de protest! Să faci tumbe pe ciment poate fi periculos; să stai direct pe cimentul înghețat, ore-n șir, cu pancarte atîrnate de gît, nu…
Părinții și profesorii celor dintîi sunt iresponsabili.
Ai celorlalți, oameni cu dragoste de țară, îngrijorați de viitor.
Nu știu dacă o fi bine sau rău să aduci copii la manifestații ori spectacole de stradă. Poate într-o zi chiar ar trebui dezbătută serios problema asta. Dar, sigur e de preferat să fie înconjurați de lalele decît de scutieri înarmați, de noapte și de ger. (B.T.I.)

dancila_fetita_simfonie_0_0

”După ce fetița cade pe ciment, Viorica Dăncilă se desprinde dintre oficialități și îi oferă flori micuței gimnaste. Dacă ar fi avut un dram de luciditate, prim-ministrul României l-ar fi luat pe copilul acela în brațe, apoi le-ar fi spus organizatorilor să oprească tot și oamenilor să plece acasă. Însă Viorica Dăncilă s-a întors la locul ei și a aplaudat mulțumită, iar „Simfonia lalelelor” a continuat: cu care alegorice, copii de grădiniță formând o lalea umană și copii cu dizabilități defilând în cărucioare cu rotile”. (Recorder.ro)

13 14

”Nu ajunge că ne-au furat ţara, pădurile, oraşele, drumurile, simbolurile şi cuvintele ei!
Acum ne fură şi copiii, cu sufletul şi cu mintea lor cu tot. România centenară: de la experimentul Piteşti, la experimentul lalelelor” (Mihai Șora)

Un copil flutura un steag tricolor in timpul unui protest fata de proiectele adoptate de Executiv privind gratierea si modificarea Codurilor penale, in Piata Victoriei din Bucuresti, joi, 2 februarie 2017. Aproximativ 80.000 de oameni si-au exprimat nemultumirea fata de adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale in Piata Victoriei, pentru a treia seara consecutiv. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

16

18

“Consider că este necesar un control mult mai strict al modului în care școlile și profesorii ajung să ne implice copiii în acțiuni care se pot dovedi extrem de dubioase, precum cea de la Pitești. Voi cere sprijinul tuturor parlamentarilor PNL în identificarea celor mai potrivite modificări legislative, astfel încât măcar copiii noștri să scape de blestemul comunismului, care, culmea, da semne de viață ori de câte ori PSD acaparează puterea” (Marilen Pirtea-deputat PNL)

19

1 marsul copiilor 2

”La ceremonia de inaugurare a expoziţiei din acest an, sute de copii de grădiniţă şi elevi au fost puşi să defileze în faţa premierului şi a sute de oficiali. Crainicul evenimentului a anunţat fiecare grădiniţă participantă, iar copiii, unii dintre ei neavând mai mult de patru ani, au defilat în faţa oficialilor” (Adevărul)

3

4

”Doamna Dăncilă a primit omagiul copiilor din Pitești puși să defileze în fața ei, a doamnei Carmen Dan și a Gabrielei Firea, ca pe vremea Șoimilor Patriei. Să înțelegem oare că foarte curând PSD reînființează organizațiile pentru copii și tineret? Cu complicitatea abjectă a Inspectoratului Școlar și a câtorva profesori iresponsabili, fără coloană vertebrală din Pitești PSD ne-a arătat că poate!” (contributors.ro)

5 6

7

„Devin absolut necesare, în context, o dezbatere și o inițiativă legislativă (explicită și funcțională) prin care implicarea copiilor – de către profesori, în contextul sistemului de învățământ – în astfel de activități publice care urmăresc un beneficiu politic implicit sau direct, și care îi pot supune unor tratamente umilitoare, să fie interzisă și sancționată prin lege”. (Ovidiu Raețchi-deputat PNL)

8 9 10 11 12

„Organizaţia Femeilor Liberale solicită cadrelor didactice şi tuturor celor care sunt implicaţi în educaţia copiilor să ia poziţie, distanţându-se de un asemenea comportament îngrozitor. Copiii se uită la dascăli şi la formatorii lor ca la nişte modele, ori un asemenea comportament îşi pune, în mod negativ, amprenta asupra educaţiei copiilor noştri. Încurajăm părinţii să ia atitudine împotriva folosirii şi umilirii copiilor lor, să nu considere că o asemenea festivitate, în care le este ameninţată siguranţa, reprezintă normalitatea. Tolerarea lor reprezintă o formă de complicitate faţă de un comportament servil în faţa plăcerilor partidului de guvernământ, iar acest lucru afectează grav sistemul de valori în care sunt educaţi copiii”. (Organizația Femeilor Liberale)

 

Fotografii realizate în ultimul an de profesioniști de la Agerpres, Mediafax, Click, Adevărul, ziare.com, Național, Hotnews si de la alte publicații

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Îi uitași pe Plicușor defilând mândru cu sugarul în brațe noaptea la minus 10 grade și pe Plăvannis aprobând pozitiv, bre. Ah, și pe mullahul Al Cete Pe scoțând în mod solemn o fatwa din…buzunar, să zicem: dacă plodul are cam 10 anișori, așa, poți să-l duci în piață pe post de suflător în vuvuzea și/ sau cuier pentru pancarte cu muie dragnea, de preferat, cum făcu o descreierată descălecată prin Scandinavia.
    P.S. Bre, acu’ o lună, zic, unu’ Ghiță zise de una Lulu ca-i dete bani de-o brișcă nouă, la care coana Lulu, furioasă peste măsură, se oțârî că dumneaei nu luă niciun șfanț de la niciun Ghiță și c-o să ieie măsuri strașnice să-și repereze onoarea terfelită, vezi bine. Ce măsuri luă, bre, coana Lulu că io nu- mi aduc aminte?

  2. Cu astfel de OFiLite vre sa castige pnl – ul simpatizanti?

  3. Hă, hă, hă. Ce mai băț îi intră în cur lui Kuie Mlaus. Carevasăzică, deși există tratate internaționale și rezoluții ONU, dacă ești o mare putere economică și militară, te poți pișa liniștit pe ele. Băi kir Mavrogheni, kir Șuțu, kir Caragea, nu mai râdeți, bre, așa de tare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998