CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Eveniment: Se naște un partid pentru candidatul Andrei Marga?

23 comentarii / 6285 vizualizări / 26 iunie 2023

Ziaristul Cornel Nistorescu anunță azi, prin ziarul pe care îl conduce, ”Cotidianul”, lansarea la apă a unei platforme politice menită să ducă la scoaterea României din criză, demers în care par să se întrezărească bazele unui nou partid, cu filosoful Andrei Marga vîrf de lance și potențial candidat prezidențial.

În manifestul noii platforme se arată, între altele:

”Starea țării noastre și viața covârșitoarei părți a locuitorilor săi cer tot mai mult o reacție din partea fiecărui cetățean(…) Trăim într-o țară cu resurse și șanse, dar care are nevoie astăzi de o cotitură chibzuită. Cu cât mai lucidă, cu atât mai benefică! Este firesc, așadar, să ne preocupăm, fiecare, de viața noastră, a familiilor și comunităților noastre, dar și de mersul lucrurilor în societatea și statul din care facem parte. Numai o platformă de reunire a energiilor celor mai recunoscuți și prestigioși membrii ai națiunii poate schimba lucrurile. Propunem o nouă, temeinică și responsabilă abordare a situației și chemăm cetățenii României să ni se alăture într-un efort de a scoate țara din situația în care a fost adusă.

Nu mai putem aștepta nepăsători în fața degradării, a derapajelor conduse de impostori și incompetenți. Nepăsarea este egală cu complicitatea la o decădere iremediabilă.
Să ne organizăm în jurul unui program care să convertească valorile noastre în acțiuni și realități.

Vrem întoarcerea politicii și deciziilor la nevoile poporului, la valorile sale și la consultarea acestuia, local, regional și național, în forme moderne, variate.

Se impun anulate prevederile ce permit participarea sub acoperire a firmelor aparținând serviciilor secrete în competiția economică. Este necesară retragerea serviciilor secrete din competiția politică, din justiție și din alte instituții publice, și conformarea cu structurile și procedurile unui stat democratic, cu prevederea de sancțiuni pentru încălcarea interdicțiilor.

Apelul de față este este deschis adeziunii oricărui cetățean în vederea constituirii unei mișcări capabile să smulgă România din crize. Cerem celor care împărtășesc obiectivele rezumate mai sus și sunt gata să acționeze în serviciul lor să ni se alăture și să comunice adeziunea.
Mișcarea pe care ne propunem să o creăm nu înlocuiește partidele – cărora le revine în democrație rolul cunoscut – dar caută să scoată viața publică din mecanica repetitivă sa ultimelor decenii să repună în mișcare societatea României actuale” se mai arată în manifest.

Mai aflăm că ”Platforma România cetățenilor este prima redare sintetică a nenumăratelor lor discuții care au avut loc în anii din urmă. Pe baza unor analize amănunțite, propuse de numeroși concetățeni, ea a fost redactată de Andrei Marga, Cornel Nistorescu, Petrișor Peiu, Gheorghe Piperea, Adrian Graur, Adrian Gorun, George Niculescu, Claudiu Rădulescu și Marius Marian Șolea. Această platformă rămâne punct de plecare și se completează odată cu lărgirea continuă a adeziunilor.
Cei care vor să adere la platformă sunt invitați să trimită un e-mail pe adresa ro****************@co********.ro”.

Lansarea platformei e susținută și în mod direct de Cornel Nistorescu, printr-un editorial intitulat ”Trezirea, cetățean român!”, în care acesta punctează că România a ajuns o țară ”a politicienilor, a serviciilor secrete, a clientelei politice, a descurcăreților, a lătrăilor” și face un apel la români să iasă din pasivitatea și să se implice în ”redescoperirea” țării. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

23 Comentarii

 1. BTI, intuitia ta e buna! Intr-adevar, Nistorescu, cel mai bogat jurnalist dupa Gusa, il promoveaza intens pe Andrei Marga (77 de ani), care are puternice conexiuni cu Israel si Germania, pentru prezidentialele de anul viitor, doar ca va avea o mare dezamagire.

 2. o conserva putinela

  • o conserva in conserva cu toate, de Mossad, servicii germane, maghiare s.a..

 3. In plus, sub el ca ministru al Educatiei s-au introdus „manualele altenative” de istorie, antiromanesti, si predarea asa zisei crime a romanilor de Holocaust impotriva jidovilor.

 4. Salut inițiativa remarcabilului gazetar patriot Dl. Cornel Nistorescu și îmi exprim convingerea că Dl. Profesor Marga poate fi lumina călăuzitoare a noii Românii.
  Și TREBUIE să fie !

  • cu balega si la cur si la cap!

 5. Încrederea totală a românilor adevărați e în gAURă !

  • plina de cacat

  • Şi ne flegmăm tot poporul mucii în el sa ai un frate ca tine.

 6. Asa cum se spune, e o mișcare, nu un partid. Imi amintesc de aceasta initiativa lăudabilă, inca de acum 2 ani, dar dupa aceea nu s-a mai auzit nimic. Speculatia privind candidatura lui A. Marga, mi se pare la fel de neavenită ca si aceea a lui Kovesi, despre care se tot aminteste pe-aici. Până la urmă noua nu ne convine nimic, doar ne legăm de unul si altul.

 7. Foarte frumoase comentarii. Inteligente si pline de umor. Dar poate ca asta ne este nivelul politic.
  Revenind la subiect. Ce e o platforma si la ce serveste?
  Daca Nistorescu vrea sa-l bage in fata pe Marga( care e cam in varsta) sa puna banul si sa faca un partid.

  • si fudul

 8. da,da,
  chiar asa:
  -partidul ” Europa si Israelul – O Simbioza Istorica ”
  la editura Rao
  (simbioza istorica din …de acum 75 de ani,
  Erdo a stricat comemorarea,
  avea primul tur de scrutin, Planeta era atenta altundeva)

 9. Sper ca acest partid sa vina cu un proiect concret de inchidere permanenta si iremediabila a cancerului numit „democratie liberala”, recuperarea Romaniei din statutul de cea mai odioasa colonie, salvarea romanilor de statutul de „sclavi moderni” si nasterea unei dictaturii de dezvoltare, de lege si ordine pentru romani si pentru Romania.

  Asta cu „democratia” si „democratizarea”, domnule Marga, nu mai este viabila cand 50% din tineret nu promoveaza BAC-ul, nu se inscrie, este analfabet functional, 50% din populatia activa a plecat, cu 10% copii infometati, cu un sistem de justitie partinitor, blocat, cronofag si cand la ORICE statistica pozitiva europeana Romania este pe ultimul loc, iar orice statistica negativa europeana Romania este pe primul loc.

 10. Tot cu comunistul Andrei Marga ?! Cu comunistii(Marga, Nistorescu etc) in frunte vom avea victorii multe!…

  • A turnat la greu, dar fiind ministru nu a primit stampila de turnator politic, fiind insa dovedit ca tare in instanta,

  • păduchishti.

 11. R.B. cu ghilimelele de rigoare.

 12. Se pare că e disperare mare (în grupul de) la Cluj… băeții sunt în pană de idei… „decât” atât puteți, măi băeți?

 13. Sa nu uite sa cenzureze opiniile neconvenabile regimului la cotidianul.Sictir ,sluga!

  • si tot ce prezinta scheletele din dulapurile lui Marga

 14. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 15. @ Gheorghe Hagi, ca „Rege”, nu candidează la alegeri, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998