CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Explicatiile cercetatorilor stiintifici: de ce a facut Ciuca pe cocosul cu micul David

3 comentarii / 2885 vizualizări / 28 iunie 2022

”Cât de mult este prea mult pentru o strângere de mînă?” scria în octombrie 2019 BBC, analizînd o filmare de la celebra întîlnire a lui Trump cu dictatorul nord-coreean, în care americanul îi strînsese mîna timp de 13 secunde. Sub recordul lui Ciucă de la întîlnirea cu David Popovici: 16 secunde, după cum reiese dintr-o înregistrare de pe rețelele sociale. Ce demonstrează cei care dau mîna îndelung? Vor să-și arate mușchii, spun oamenii de știință. Iar marele general-premier și i-a arătat în fața unui puști de 17 ani.

 

”Strângerile de mînă zdrobitoare ale lui Donald Trump pot fi o încercare de a-și afișa puterea, dar ar putea cauza mai mult rău decât bine” relata BBC, pornind de la rezultatele unui studiu științific dat publicității în acea perioadă.
Cercetătorii din Dundee au descoperit că strîngerile lungi de mîini ar putea chiar provoca anxietate. De asemenea, ar putea avea un impact negativ asupra întâlnirilor de afaceri și ar putea afecta sever relațiile între oameni.

Președintele american Donald Trump este renumit pentru strângerile de mînă lungi și forțoase.
Strîngerile lui de mîini cu alți lideri mondiali pot dura aproape 20 de secunde, iar experții în limbajul corpului le-au descris ca pe un mesaj de „putere și dominație”.
Strîngerea de mână incomodă a domnului Trump cu premierul japonez Shinzo Ab, la Casa Albă, în februarie 2017, a durat 19 secunde.

Donald Trump și Emmanuel Macron au o istorie bine documentată de strângeri de mîini îndelungi.
La prima lor întâlnire, liderii american și francez și-au strâns mîinile atât de strâns că degetele li s-au albit.
Cei doi președinți și-au dus strîngerea de mînă la următorul nivel la parada de Ziua Bastiliei de la Paris, în iulie 2017. Strîngerea de mînă fără sfîrșit aproape devenise jenantă, premierul francez poticnându-se în strânsoarea omologului său. Bizara scenă a durat 29 de secunde. Președintele SUA și omologul său francez au împărtășit o strângere de mînă care părea că nu se va termina niciodată.

Prima strîngere de mîini, istorică, dintre Trump și Kim Jong Un, la Singapore, în iunie 2018, a durat 13 secunde.
Cercetătorii de la Universitatea din Dundee au concluzionat că participanții au arătat mai puțină plăcere „interacțională” după o strângere de mînă mai lungă, rîzînd mai puțin și manifestînd o anxietate crescută.
Liderul studiului, Dr. Emese Nagy, a explicat: „Strângerea de mînă este un salut deosebit de important și poate avea consecințe de lungă durată pentru relațiile pe care le formăm”.

Au existat dovezi care sugerează că multe comportamente, cum ar fi îmbrățișările, se încadrează în mod normal într-o durată de aproximativ trei secunde și acest studiu a confirmat că strângerile de mînă care se încadrează în acest interval de timp se resimt mai natural pentru cei implicați în salut.

„În timp ce strângerea mîinii mai mult timp poate părea a fi un gest cald la suprafață, am constatat că ea a afectat negativ comportamentul partenerului, chiar și după terminare.” mai spun cercetătorii.

”Deci, ce înseamnă asta în cazul celor mai puternici strângători de mîini din lume?” se întreabă jurnaliștii BBC.

Cu cît strângerea de mînă a durat mai mult, cu atât participanții la studiu au simțit că se încearcă să fie dominați. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru strângerile de mînă care s-au apropiat de durata de 13 secunde.
„Politicienii sunt deosebit de pasionați de strângeri de mînă prelungite, care sunt adesea folosite ca expresie a căldurii, dar și ca mijloc de a demonstra autoritatea”, a adăugat Nagy.
În cele din urmă, efectul scontat al unei strângeri de mînă prelungite (dominație și autoritate) se produce, dar în detrimentul confortului partenerului, mai relevă studiul cercetătorilor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. dat coate 20 de secunde ar fi bizar……

    • Like! Râd cu lacrimi și, cum nu sunt în Franța, în vreo zonă aglomerată, nu port nici mască :)))

  2. Am căutat prin articol, degeaba, în sertare, nimic, prenumele lui Ciucă îmi rămâne complet necunoscut. L-oi fi auzit de un triliard de ori.
    Măciucă a încercat să simuleze buna dispoziție și atitudinea camaraderească, de popotă, compensând carențele intelectuale cu un contact fizic prelungit.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998