CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Găselnița regimului Zelenski: ucrainenii bărbați pot ieși din țară pe cauțiune

19 comentarii / 4084 vizualizări / 23 august 2022

Probabil o premieră mondială: regimul Zelenski a decis să permită bărbaților încorporabili, în principiu afaceriști, să părăsească țara, dar numai temporar și în baza unei cauțiuni financiare. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Yuliya Svyridenko, potrivit Rador.

Pentru plecare trebuie îndeplinite următoarele condiții: salariul angajaților plătit oficial; să nu aibă restanțe la impozite și taxe; salariul mediu al angajaților trebuie să fie de cel puțin 20 de mii de grivne; 10% din personal vor putea pleca, dar nu mai mult de 10 persoane. Guvernul a menționat că oamenilor de afaceri li se permite să plece pentru a participa la evenimente internaționale, a semna contracte și a se întoarce în Ucraina pentru a-și dezvolta afacerea. Ministrul Transformării Digitale, Mykhailo Fedorov, a specificat că antreprenorul va depune 200.000 de grivne ca depozit în propriul său cont la Oschadbank. Acești bani îi vor fi returnați după ce persoana care a fost într-o călătorie de afaceri se întoarce în Ucraina. În cazul încălcării condițiilor călătoriei de afaceri, depozitul va fi transferat la nevoile Ministerului Apărării, iar compania nu va mai putea elibera niciodată noi permise pentru angajații de a călători în străinătate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Un psihopat, disperat sa nu ii cada masca prea devreme. O tara putred de corupta si de vanduta la propriu, incearca acum, prin gura schimonosita a unui saltimbanc, sa atragă milă si pomeni din partea unor tari conduse de proști. Dar azi e 23 August, cand Germania hitleristă a primit un șut de la bleaga Românie care o pupa in fund la fel ca acum. La Cotroceni e doliu cumva? Nimic despre acest eveniment istoric important? E prea dureros pentru unii d-acolo? Au fost buni rușii atunci sa isi dea viata, acum tot hitleriștii sunt măreți! Nein?

  • Felicitări pentru comemorarea datei de 23 august 1944. Bune vorbe despre statutul României față de Germania nazistă. După ce Hitler semnase ruperea Nordului Transilvaniei și apoi ruperea Nordului Bucovinei, a Basarabiei și a Ținutului Herța, neisprăvitul de Ion Antonescu a angajat Armata Română și Vechiul Regat într-un război în care el nu i-a pus nicio condiție banditului de Hitler. Nu a existat niciun tratat de alianță cu Germania nazistă parafat pentru condițiile de război. Nimic. Același Ion Antonescu comanda exterminarea tuturor legionarilor de pe teritoriul României, așa cum comandase exterminarea țăranilor răsculați la 1907 din zona Galațiului. Se poate proba cu documente de arhivă.

   • Si sa ne spui cum a fost. Ai dovedit-o?

   • Precum acordul din iulie 1940 („expresia hotărâtă a unei colaborări reale şi rodnice”).
    Dar, de exemplu, nici Convenţia de la Tighina din 1941, care nu e un acord chiar secret, nici macar nu e prezentata pe wikipedia de limba romana, iar pe unde mai e prezentat e doar din perspectiva interesului evreiesc. Cine a vazut Conventia?
    Întreaba-l pe Aurescu de ce nu face toate actele publice. Lista de pe site-ul MAE e vacs:
    „INVENTARUL ARHIVEI POLITICE CONSTITUITE ÎN PERIOADA 1920-1944 ŞI TRIMITERI LA DOCUMENTE ŞI MATERIALE ÎNCEPÂND DIN ANUL 1938”
    E praf in ochi. Nici nu da acordurile

    • Postezi doar ca să te afli în treabă. Un sunt Tratatele semnate de Hitler și Antonescu privind drepturile României?

     • Unde lucrezi si cu ce te ocupi?
      Tu esti ala care toata ziua posteaza ca n-are nici o treaba pe lume decat aceea de trol.

     • „Nu știam că a lucra în SRI sau SIE sau a colabora cu aceste instituții reprezintă o infracțiune“
      replica lui Vasilică Militaru în august 11, 2022, la comentarii, după ce o combate pe Alina Mungiu-Pippidi că aceasta şi-ar permite să critice serviciile şi este întrebat dacă el reprezintă aceste servicii.
      https://inpolitics.ro/mungiu-despre-presa-sri-spp-doi-si-un-sfert-si-a-armatei_1834494070.html

   • Numai un Vasilică Militaru poate spune, în sfidare şi bătaie de joc faţă de adevăr, dar încărcat de satisfacţii morbide când minte şi mânjeşte din plăcere, că Antonescu a comandat „EXTERMINAREA TUTUTROR legionarilor de pe teritoriul României, așa cum comandase EXTERMINAREA țăranilor răsculați la 1907 din zona Galațiului“,
    Exterminare = stârpire, nimicire în totatlitate
    1. În 1907 Antonescu era un tânăr sublocotenent care comanda un detaşament de Roşiori, iar în Galaţi, în fruntea revoltaţilor care distrugeau şi ucideau se aflau plebea oraşului şi mahalagii infractori. Chiar şi istorii acuzatori ai lui Antonescu arată că numărul de morţi dintre „revoltaţi“, atacatorii din primele rânduri, care voiau să ucidă procurorul-anchetator al evenimentelor, a fost de 5 sau 12 oameni, ceea ce nu este „exterminarea“ pretinsă de Vasilică Militaru, un deraiat. În altă variantă (”Enciclopedia României”), Antonescu a fost de fapt un erou care a reuşit să potolească răsculaţii fără să tragă un singur foc de armă în oameni.
    În spate erau comuniştii din est, căci răscoala ţărănească din 1907 nu mai era spontană şi nici „ţărănească“ de la un moment dat, ci infiltrată cu agitatori comunişti din afara ţării, veniţi din est, care voiau să distrugă statul român (agitatorii principali erau refugiaţi în România după ce în 1906 Rusia reuşise să învingă prima „revoluţie comunistă“; ei aveau sarcini clare şi erau răspândiţi în toată ţara).
    Iar ziarul Desrobirea (din Brăila), care este sursa „istoricilor“ („documentul“) privind faptul că revoltaţii ar fi fost împuşcaţi („de Antonescu“) la Galaţi în 1907, era unul de propagandă comunistă, prezentându-se ca „organ sindicalist săptămînal“ şi curtând „evreii muncitori“ în numele Partidului Social – Democrat al Muncitorilor din România (PSDMR), înfiinţat la 1893 şi al cărui ideolog era marxistul Dobrogeanu-Gherea, un evreu venit din Ucraina al cărui nume real era Solomon Katz.
    La 1907 Desrobirea era reprezentanta „luptei revoluţionare a muncitorilor din portul Brăila“, adică chiar aceia care au condus crimele şi revolta din Galaţi la 1907 (nu ţăranii).
    Iată un titlu din 5 aprilie 1907 din Dezrobirea: „Socialismul şi răscoalele ţărăneşti“, în care se incită deschis la revoluţie generală şi la schimbarea orânduirii prin confiscarea averilor (trecerea la comunism), folosindu-se apelativul comunist „tovarăşi“, salahorii fiind chemaţi la „dărâmarea capitalismului“ şi desfiinţarea averilor, ceea ce revoluţionarii din mahalalele porturilor înţelegeau drept jafuri.
    Nu e propagandă la Desrobirea când scrie la 14 martie 1907 că „Antonescu a ordonat să se tragă asupra celor 200 de răsculaţi de pe Strada Domnească“? Asta e „document“? Un ziar de veninoasă propagandă comunistă anti-naţională?
    Mai târziu, în anii ’20, Dezrobirea, apărea ca „organ politic muncitoresc“, iar peste alţi câţiva ani ca ziar al Partidului Socialist Ţărănesc, partid condus de evreul „corporatist-marxist“ Mihai Ralea (evreu vasluian după mamă, bulgar după tată), care se va regăsi după 1944 în Partidul Comunist Român, impus de Uniunea Sovietică.
    .
    2. În afară de mintea bolnavă a lui Vasilică Militaru, nu există nici un ordin al lui Ion Antonescu de a „exterminarea tuturor legionarilor de pe teritoriul României“. Legionarii morţi în timpul „rebeliunii“ au fost victimele unor îndelungate manipulări străine de învrăjbire a mareşalului Antonescu cu legionarii, dar chiar şi aşa nu există un ordin de „exterminare“.
    .
    Iată cum demenţa lui Vasilica Militaru capătă amploare.

  • Corect Ion

   • Ion e chiar Vasilica Militaru, cum esti si tu, care astfel te lauzi si iti dai dreptate singur!

  • pacat ca nu erai nascut cand au venit „rusii sa elibereze si sa isi dea viata” pentru Romania, postac slugoi rusofil ce esti

   Pentru rusi, nazistii (si viceversa) au fost FOARTE BUNI cand au impartit Europa intre ei pe bucati, pe populatii si au comis genocide neoprite de nimeni.

   NIMENI nu a varsat o lacrima pentru romani, evrei, polonezi, cehi, slovaci si alte popoare supuse genocidului in toate formele sale consacrate (exterminare, mutari de populatie, convertire culturala, suprimarea nasterilor si introducerea de conditii de viata apte de a reduce populatia, etc)

   Nici Europa, nici SUA, nici lumea anglosaxona nu dadeau doi stropi de pisat pe ce faceau nazistii si rusii in Europa cu noi, ba chiar le-au recunoscut rapturile teritoriale.

   • Corect. Cred că românii contemporani ar trebui să fie mai atenți cu tabăra pe care și-o aleg. Singura tabără corectă ar trebui să fie România, nicidecum Rusia sau Germania.

    • Daca nu iti pasa decat de tine, fara sa intelegi ca e nevoie de diverse aliante conjuncturale in istorie prin care sa iti promovezi interesele nu sa le compromiti (sa fii cu unul sau cu altul in „tabara”) inseamna sa dispari. Esti alienat mintal cumva?

 2. Traduc „Spaga la noi, nu la graniceri, nu la frontiera, nu la militari”

  Americanii si Europenii nu au iertat Ucraina de plata DOBANZILOR, iar de vandut Ucraina nu mai are ce vinde, s-a furat tot, s-a distrus ce mai era si acuma intra in linie dreapta spre disolutie.

  • rinichiu,
   ficatzii.

 3. Oleksey Vovk e eliber!

 4. În m-ue sunt 40 oligarhi miliardari, în timp ce in cea mai coruptă „tara”, ucraina, sunt 140 de oligarhi miliardari, din care peste 80 sunt urmăriți penal. „Slavă” putregaiul ucraina!

  • Slava JewLansky

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998