CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

General SRI, avertisment pentru AUR. Episodul 2!

8 comentarii / 2651 vizualizări / 18 iulie 2023

Scriam deunăzi despre afirmațiile șocante făcute de generalul SRI Anton Rog, șeful centrului național Cyberint, într-un interviu acordat platformei Stakeborg Academy, prin care acesta anunță public că începînd cu alegerile de anul viitor nu se va mai putea repeta situația din 2020, cînd unele partide s-au folosit de campanii pe rețelele sociale pentru a manipula voturile cetățenilor și că se va putea lăsa și cu arestări.

Vom completa spusele sale acum cu răspunsul dat în finalul aceluiași interviu la o întrebare din public, mai exact, în ceea ce privește influențarea alegerilor prin dezinformare, cum ar distinge SRI în campaniile electorale de anul viitor între ceea ce este dezinformare și ce este doar înfloritură în mesajele partidelor și ale politicienilor.

Iar răspunsul generalului nu face decît să ridice și mai mari semne de întrebare legat de ce se pregătește pentru anul electoral 2024:

”Această chestiune nu e întotdeauna atributul SRI, unele lucruri trebuie să și le mai rezolve singure și partidele. Adică să-și facă campanii în mediul online și să combată campanii din mediul online. Dar cînd e ceva…un pic abscons, anormal, ciudat… cînd e un fenomen care depășește această chestiune, combaterea se va face tot prin mediul online, cu o contrapondere la această chestiune, se face prin oprirea surselor respective, se face prin dezafectarea infrastructurii, dacă este o infrastructură închiriată șamd și într-un final combaterea se face, dacă se ajunge la persoane, așa cum am spus și anterior, prin trimiterea acelor persoane în justiție. Pentru chestiunile respective, în afara faptului că le avem noi (SRI n.n.) încadrate ca amenințări la siguranța națională, exista și prevederi în Codul Penal, sunt infracțiuni, nu știu exact care e articolul sau litera. Cam asta e, nu prea văd altcumva. Dacă unii fac o campanie de influențare într-un fel, atunci noi, sau partidul, fără să se știe că suntem noi, facem o contra-campanie cu informații corecte, de trei ori mai puternică. Acesta ar fi răspunsul meu”.

Trăgînd linie și adunînd, conform spuselor generalului, dacă în campaniile electorale SRI va remarca ceva ”abscons”, ”anormal”, ”ciudat”, atunci va declanșa contracampanii de combatere în mediul online cu ”informații corecte”, de trei ori mai puternice și ”fără să se știe că suntem noi”.

Care ar putea fi viziunile SRI și informațiile ”corecte” care să fie difuzate anonim online în diverse chestiuni ne-a oferit chiar Rog un exemplu, atunci cînd a spus, în același interviu, că în actuala formulă, Curtea Constituțională a României ”e o Curte care ține cu România”, pentru că a dat undă verde unei legi dorite de SRI.

O interferență gravă, am spune, pentru un ofițer activ care ar trebui să se abțină de la comentarii pe marginea soluțiilor unor judecători. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Si noi deserveam partidul-stat. Acela se cheama acum „coalitia PNL-PSD”.

 2. E clar. Știm cum sta treabă și cu democrația controlată.

 3. …de mânia Ta, o, Doamne!

 4. Trebuie desființat SRI-ul, acesta a devenit un pericol pentru siguranța națională. El face alegeri, el le desface, el pune Iohaniși președinți, el pune judecători, el cheamă Parlamentul la raport….e anormal ca o asemenea instituție cu atâta putere să fie scăpată decsub controlul direct al poporului român. Măcar dacă ar juca pt interesele poporului…

 5. Interesante unitatile de masura folosite de SRI,abscons,anormal,ciudat,cred ca trebuie un nou tabel cu unitati de masura ptr.evaluari .Cine stabileste gravitatea acestor „deraieri”,probabil cine numara voturile.Pai cand Udrea platea postacii ,va amintiti de caraghiosul ala imbracat in felina cine mai lua pulsul „releleor intentii”? Intre timp au devenit mai dotati cu aparatura si constiinta ptr.”facerea de bine”,cand „boborul alege in cunostinta de cauza”,vorba dramaturgului.Concluzie-votati cum vreti,iese castigator cine trebuie.

  • vorbesti cu stropi de cacat, caci ti se topeste creierul de prostalau de la canicula.

   • Ha, ha, ha, ce amuzant esti! si inteligent! kknarule!

    • ai cacat si sub limba.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998