CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Guvernantii au transat situatia Radio si TVR: sefi interimari pe termen nelimitat

1 comentariu / 2167 vizualizări / 26 octombrie 2021

Comisia de Cultură a Senatului a acceptat azi un amendament la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 89/2021 pentru completarea art. 46 al Legii nr. 41/1994 de funcționare a Radio și TVR, potrivit căruia directorii generali interimari pot rămîne pe post termen nelimitat, pînă la validarea noilor conduceri în parlament, exact ca în cazul guvernului demis.

Amendamentul, susținut de liberalul Riceard Badea, afirmă că
„(10) În cazul în care desemnarea conducerii Societății Române de Radiodifuziune, respectiv a Societății Române de Televiziune nu este realizată până la data la care mandatul directorului general interimar numit în condițiile prevăzute la alin. (8) încetează ca urmare a ajungerii la termen în timpul vacanței parlamentare, în lipsa convocării în acest scop a Parlamentului în sesiune extraordinară, mandatul directorului general interimar se prelungește de drept până la numirea Consiliului de administrație în condițiile legii.”

Ieri, relatăm că propuneri asemănătoare de modificare a legii 41, venite de la Iulian Bulai și Gigel Știrbu, prelungeau mandatele interimarilor de la 30 la 90 de zile. Azi, s-a decis să se joace tranșant: prelungire pe termen nelimitat. Decizia în plen e așteptată mîine. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. ha, ha un anume Gigel Sorinel Sriebu este ministrul culturii? Cum se prezinta Gigel ,ori Sorinel, ,oricum si-ar zise este o nichipercea , nicaom ,.o caragata iohannista.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998