CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Halucinant: cum și-a înaintat Ciucă în grad de general uniforma de locotenent-colonel

13 comentarii / 4673 vizualizări / 12 noiembrie 2022

Dacă legendarul Caligula și-a făcut calul senator – măcar era o ființă vie! – , premierul Nicolae Ciucă a mers și mai departe, înaintîndu-și uniforma de locotenent-colonel la gradul de general plin cu patru stele.

Românii au asistat ieri la un moment stupefiant, cu prilejul zilei care marchează finalul Primului Război Mondial: la Centrul pentru recuparea veteranilor a fost organizată o expoziție militară la care exponentul de maximă greutate a fost uniforma purtată de actualul premier Nicolae Ciucă în așa-zisa bătălie de la Nassiria, Irak (dovedită a fi fost doar o invenție a unor gazetari de casă ai acestuia, dar asta e deja altă poveste.)

 

Dincolo de ridicolul situației, expunerea uniformei unui militar viu de parcă ar fi fost vreun erou desprins din cartea de istorie, după cum bine remarca analistul Ion Cristoiu, ieri am asistat la o altă bizarerie, ca să nu îi spunem de-a dreptul circotecă: deși Nicolae Ciucă avea gradul de locotenent-colonel la momentul campaniei din Irak, uniforma expusă ieri – despre care am primit asigurări că este chiar cea autentică – purta cu mîndrie pe umeri toate cele patru stele de general ale premierului, dobîndite la mai bine de un deceniu după aceea. Dovadă că penibilul nu are limite cînd e vorba de politicienii români. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Eu zic sa-i mai dam vreo patru stele si o uniforma de portar de hotel…

  • Nu este nevoie,o are pe aceea de la guvern…

 2. şi „erou”. Deşi doar unul rămâne în istoria adevărată şi mareşal şi erou.

  • Corect, respecte eterne Mareșalului Ion Antonescu!

 3. PSD isme ieftine (chiar daca e pleonasm

 4. Înainte de a comenta vă recomand o,,plimbare,, în Iraq sau Afganistan câteva săptămâni măcar, să aveți parte de câteva atacuri cu rachete și apoi vă mai ascult. Habar nu aveți ce înseamnă să auziți pe viu explozie alături și să vedeți sângele pe pereți. Nici nu știu dacă să vă doresc sau nu. Mai gândiți înainte de a comenta

  • Sa treci si tu prin „revolutia” din decembrie, 1989 in Timisoara sau la Bucuresti, si apoi sa vorbesti. Mars, plimba ursu, mulge-i laptele, fa-ti o branza si… posta buna.

 5. @Cristian. Tot mercenari raman si probabil esti unul dintre ei.

 6. @cristinel
  Si tu tot spermatoidul frustrat și purtător de retard rămâi.

 7. Foarte deranjati boierii neamului care stau in hamac pe bani multi munciti de altii.Astia care cica ati luptat in Irak sau Afganistan ati facut-o pentru bani multi.Nu fiti ipocriti ,nu aveti nici o treaba cu Romania.Doar o mulgeti de bani ca niste patrioti adevarat ce sunteti.

  • Ce caută românii în războaiele altora, comandate de interese străine? Eroismul patriotic sau banii? Money, money, money, YES. $$$$$$$$$$$$$ !

 8. Unde e casca cu urme de schije și gloanțe? Pălăria aia pare de pescar…

 9. Bravo Iulian.
  Uniforma de operetă.
  Cine l a sfătuit să și predea uniforma…., un diletant.
  Unde era „eroul” când a plecat la ceruri ultimul veteran român al Marelui Război?
  Franța și a eternizat ultimul luptător din primul razboi mondial cu onoruri naționale.
  Banzai
  Al nostru nu a avut loc de veteranul de mucava, Ciucă.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998