CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Hellvig, reacție la dezvăluirile CNSAS: Eu am predat dosarele pe care le avea SRI. Nu am căderea să mă pronunț asupra altor instituții!

31 comentarii / 4978 vizualizări / 18 august 2023

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig, reacționează prompt la dezvăluirile cercetătoarei CNSAS Germina Nagâț, într-un interviu pentru Deutsche Welle, potrivit căreia dosarele fostei Securități nu au ajuns integral la CNSAS cum s-a creat impresia în spațiul public, o parte a lor, nefiind clar cît de mare, continuînd să rămînă în custodia Armatei, de la revoluție încoace. Hellvig afirmă, pentru Inpolitics, că SRI nu putea restitui decît ceea ce s-a regăsit în arhiva sa, neputînd interveni în cazul altor instituții.

”Am predat întreaga arhivă a Securității pe care SRI o mai avea în gestiune. Este vorba despre partea de arhivă care făcea obiectul mandatului meu. Nu aveam căderea să mă pronunț asupra celorlalte instituții deținătoare de arhivă, deși aș fi avut un anumit nivel de cunoaștere. Nu am cum să întrețin legende care aparțin altor instituții, legendare sau nu.
Am indicat însă faptul că SRI este singura instituție care s-a achitat de obligații în raport cu istoria recentă. Totodată, am subliniat că ar fi un exemplu bun și pentru alte instituții. Este vorba de un gen de exprimare care îmi era permis la acea vreme, dar pe care analiștii actualității, precum dumneavoastră bunăoară, este imposibil să nu îl fi decodificat. Ar fi util ca pe viitor să cunoaștem realitatea pentru a putea pondera în mod cuvenit textele de informare ori de opinie” mai spune fostul director al SRI. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

31 Comentarii

 1. Securiștii căpușează România din 1990. Și-au construit prin stațiunile de munte vile de 10 ori mai grozave decât ale burghezo-moșierilor. Sunt așa de mari că ar putea fi folosite drept hoteluri.

  • Toata lumea a strigat ca strainii au furat Romania. In realitate, niste securisti au participat la jaful Romaniei de dupa 1989. Ei au impartit prada cu cei care aveau banii, afaceristii straini. Cand au pus mana si pe bani, au devenit printi ai unor afaceri profitabile. Politicienii corupti au fost doar intermediari in aceste afaceri oneroase. Vilele sunt doar praf in ochi in raport cu ce averi au dobandit unii.

   • De aceea peste 90% din economia Romaniei e pe mana strainilor?
    Or fi securisti din tarile lor. Bolnavii vad Securitatea si unde n-au fost decat alde Silviu Brucan, Petre Roman sau Emil Constatntinescu autori ai inchinarii si vanzarii tarii.

    • Ceea ce afirmi tu, este teoria arhicunoscuta a lui Cornel Dan Nicuale. Acesta a fost trimis de securisti pe piste false, pentru a se pierde urma tradatorilor de Tara. Nu strainii au vandut pe nimic economia romaneasca. Ei au profitat de tradatorii securisti care acum ar merita sa infunde puscariile si sa lucreze la canalul Dunare-Bucuresti.

    • Trădătorii şi vânzătorii de ţară nu au culoare politică, iar acuzarea exclusivă şi permanentă a Securităţii pentru toate relele, practicată fantezist şi cu multă insistenţă, de multe ori şi din interese mercantile, devine şi un instrument facil, pus în braţe, agenturilor străine (la care e asociată şi Nagâţ, zisă şi „securista de serviciu a CNSAS“, ca bursieră Soros), ca să poată distruge şi mai mult, în timp ce îi pun sau îi încurajează pe români să se mănânce între ei şi să nu mai vadă pădurea de câţiva copaci.
     Străinii când i-au corupt pe funcţionarii români, nu i-au căutat să fie neapărat foşti securişti sau sereişti. Au corupt pe orice politician s-a lăsat cumpărat. Şi au găsit din plin, inclusiv la Armată, singura putere de forţă adevărată la trântirea ţării, în decembrie 1989 şi în1990.
     Iar Germina Nagâţ, cea care a relansat prin Deutsche Welle tema “Securitatea a controlat și controlează încă lucrurile”, nu a ajuns să fie selectată la conducerea CNSAS (la investigarea arhivelor Securităţii) decât după ce în 1997 a fost la şcoala iudeului George Soros de la Budapesta, la Central European University, unde şi-a însuşit îndoctrinarea necesară „anti-securistă“ prin cursul „Rationality in Post-Foundationalist Age“, adică cum să acţioneze ca şi când totul e o luptă cu vechea autoritate (zisă „foundationalist age“) chiar dacă aceasta era deja o fantomă, precum Securitatea.
     Să nu uităm că chiar Nagâţ e cea care i-a acoperit în CNSAS trecutul de securist al lui Traian Băsescu, cât timp acesta a fost agreat şi folositor lui Soros şi Occidentului.
     Iar Securitatea nu s-a distrus pe sine prin lupte intestine, ci a fost distrusă după ce a fost decimată fizic în decembrie 1989, de către Armată, care era mult mai numeroasă şi mai bine înarmată. Deşi generalii Armatei au „trădat“ efectiv, total, regimul Ceauşescu, şi apoi şi Româniaîn 1990 (vezi gen. Stănculescu şi restul de moşi Teacă, până la fomistul de căpitan pe atunci Emil Străinu), e mai trendy acum, mai conspiraţionist-interesant, un conspiraţionism permis, „corect politic“ deci, să lansăm teorii cu Securitatea cea rea care tot timpul a făcut şi face tot răul. Adică să ne uităm în altă parte decât spre sursa actuală a răului,ce pare mult mai vicleană şi mai rea decât a fost Securitatea.

   • Aşa este cazul cărţilor apărute la editura Paco a fostului colonel de Securitate Victor Achim, unde au fost publicate şi cărţile pro-româneşti ale generalului Radu Theodoru, şi este şi cazul editurii Obiectiv, unde o sumă de foşti securişti au denunţat prădarea României şi înstrăinarea economiei ei, respectiv cedarea pe nimic către străini.
    Şi Gheorghe Raţiu, fostul şef al Directiei I de Informaţii Interne a Securităţii, care nu a ajuns vreun îmbogăţit după 1989, a denunţat „privatizarea“ (înstrăinarea pe nimic) economiei şi industriei României. La fel a făcut şi generalul Aurel Rogojan prin cărţile sale

    • Povestea asta este cunoscuta. Atunci de ce nu au reusit acesti cinstiti sa anihileze actiunile tradatorilor? Nu cumva cealalta tabara a necinstitilor era mult mai mare?

   • participante activ, din prim-plan, la procesul de înstrăinare pe nimic a economiei şi industriei României.
    Acuzarea fantezistă a fantomei Securităţii mai e menită şi abaterii atenţiei de la faptul că am devenit o colonie a străinilor, care calcă românii în picioare. Securitatea adevărată a fost învinsă iar acum e ţapul ispăşitor sau „Acarul Păun”.

    • Din 1990, încet încet ele au ajuns sa apere în pimul rând interesele „partenerilor strategici“ şi coloniştilor economici ai României (SUA, ISRAEL şi UE).
     Aruncarea cât mai a des a vinei pe fosta Securitate pentru toate relele e o diversiune in contextul acestei realitati.

   • Şi, la comanda ambasadei SUA şi a Monicăi Macovei, ajunsă din 2004 „ministru român al Justiţiei“ pus de George Soros şi de banii străinilor, a înmormântat dosarele grele ale trădării şi vânzării economice, precum dosarul Flota etc. Şefii DNA Daniel Morar şi Monica Macovei s-au pus, cu acordul preşedintelui Băsescu, sub directa subordonare a ambasadei SUA din România. L-au sfidat şi pe omul SRI-ului din DNA, pe Gheorghe Burlacu, şeful biroului expertizelor din cadrul DNA, care stabilise mari prejudicii în dosarele marilor privatizări ale României, şi, ignorând expertizele legale interne, au comandat expertize „independente“, din afara DNA, care să stabilească că România nu a fost prejudiciată prin furarea economiei ei. Şi aşa au îngropat hoţia, venindu-le foarte convenabil să inculpe doar români şi să arunce întruna pisica moartă către defuncta Securitate.
    SRI a acceptat situatia si a intrat si el in hora imposturii.

    • Monica Macovei a instrumentat mecanismul, distrugând Parchetul Naţional Anticorupţie cu ajutorul colegei de slugărit străinătatea cotropitoare Cristina Guseth (directoarea pe România a „Freedom House“, organizaţia iudaică americană ce acţionează în forţă maximă pentru controlul Justiţiei române) şi punând în loc DNA, care a ajuns să ancheteze directori ANAF pentru „vina“ impozitării marilor companii străine, cum a păţit o directoare ANAF de la Iaşi pentru că ar fi stabilit un impozit prea mare pentru ENEL.

     • Mai vrem si altceva. Ne-am plictisit de povesti gen O mie si una de nopti..

     • E drept că ai mai multă prostie în tine, decât are un prost obişnuit, aşa că pari să exprimi prostia a vreo zeci inşi, dar tot unul eşti. Ce ar fi să afli că nici „nouă“ nu ne placi cretinul care „sunteţi“ tu. Nu-ţi „spunem“ totuşi asta, căci doar cretinii şi idioţii se cred mulţimi şi atunci când sunt singuri.
      Iar un prost grămadă, ca tine, nu se trezeşte nici când dă cu capul de pragul de sus, ci, fiind prost, chiar crede că l-a lovit careva sau, mai degrabă, nişte „unii“.

    • Securiștii mascați în sereiști sunt devalizatorii economiei românești. Ăștia sunt cancerul, răul cel mare, puroiul. Iar DNA este creația lor, unealta lor. Bâta LOR. Orice afacere necurată pe la ei trece și doar sub supravegherea lor a putut fi înfăptuită. Contrabanda (remeber Clisura Dunării) cu ei și de la ei a început, traficul de țigări, remember Afacerile Țigareta, banii murdari duși cu plasa la ordinul lui Coldea, presa cumpărată, postacii scârboși care au fost ajutați să pună mână pe forumuri, pe bloguri, pe grupurile de discuții, tot cu banii lor se mișcă. Răul cel mare. Cancerul acestui stat. Sereiștii. Securiștii.

     • Iti da siguranta ca esti destept si ca ai gasit toate raspunsurile intr-unul singur.

  • Per total, conform Registrului Comerţului, firmele cu capital autohton înregistrate în România (multe şi mici majoritatea), deşi au aproximativ aceeaşi cifră de afaceri cu firmele cu capital străin, raportează un profit de 3 ori mai mare, deoarece cele străine scot profitul din România, fără să plătească impozit, sub formă de diverse „plăţi“ făcute către ale companii din străinătate (din acelaşi grup). Este ceea ce se cheamă „exportarea profiturilor“, ceea ce lasă autohtonii cu pierderi.
   Ar mai fi fost România în deficit bugetar dacă şi companiile străine îşi raportau în ultimii 30 de ani întregul profit în România, cum puteau fi determinate de autorităţi dacă acestea nu mai închideau ochii la sumele uriaşe scoase din ţară neimpozitate?

 2. A fost doar un musafir in camera de oaspeti din barlogul lupilor.

 3. „Cercetatoarea CNSAS” Germina Nagâț?! Cea care a mermelit dosarul Petrov?

 4. Tovarasul Ministru Criminal Reptila vrea sa vaccineze romanii obligatoriu folosindu-se de toate mijloacele, inclusiv de BOR. Militia si serviciile secrete TRADATOARE sunt incluse in ,,docoment’’.

  ,,TORȚIONARUL OMS bagă la apă BOR. Ministrul Rafila a mințit că are un Protocol cu Patriarhul Daniel pentru promovarea ”Strategiei naționale de vaccinare” prin preoți și biserici. Proiectul MS prevede tehnici de inginerie socială pentru ”obiectivul 95%” ‘’
  https://www.activenews.ro/documente/Avize%20si%20semnatari%20Strategia%20Nationala%20de%20Vaccinare%202023%20-%202030.jpg
  https://www.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/TORTIONARUL-OMS-baga-la-apa-BOR.-Ministrul-Rafila-a-mintit-ca-are-un-Protocol-cu-Patriarhul-Daniel-pentru-promovarea-Strategiei-nationale-de-vaccinare-prin-preoti-si-biserici.-Proiectul-MS-prevede-tehnici-de-inginerie-sociala-pentru-obiectivul-95-183828#frm-comentariu

  ,, Patriarhul Daniel a luat o decizie radicală, după ce a aflat, din presă, că unul dintre diaconii săi este mason’’ https://www.bzi.ro/patriarhul-daniel-a-luat-o-decizie-radicala-dupa-ce-a-aflat-din-presa-ca-unul-dintre-diaconii-sai-este-mason-4782829

  Preasatanistul Daniel Trafalet s-a suparat pentru pentru ca a crezut ca numai el este mason in BOR ?

  Probabil ca ciumpalacul este in alta loja si din acest motiv Preasatanistului Trafalet nu-i convine.

  In 2015 Preasatanistul Daniel si cativa mitropoliti au participat la sinodul satanist din Creta unde s-au primit indicatii din Talmudul incitator la Crime, Viol, Furt si batjocorirea lui Iisus Cristos, pentru distrugerea ortodoxiei si a BOR.

  Preasatanistul Daniel Trafalet, cel care ca sa batjocoreasca BOR a folosit un trafalet in locul buchetului de busuioc pentru a aghesmui, si-a facut studiile postuniversitare Ortodoxe in Elvetia, o tara satanista catolica satanista, unde este groapa cu jivine ascunsa sub lacul Geneva.
  Acest lucru spune totul despre Preasatanistul Trafalet Ciubotea, cel care i-a luat locul Teoctistului dupa ce a fost asasinat in spital pe masa de operatie.

  In acest razboi biologic care s-a incheiat dupa sumitul de la Vilnius, la conducerea BOR era nevoie de un satanist scolit in cea mai satanista tara – Elvetia, pentru ca altfel un adevarat ortodox nu ar fi permis batjocorirea ortodoxiei asa cum a facut-o Trafalet, mason satanist cu multa experienta, cel care a aprobat si sustinut constructia templului masonic sub Catedrala Neamului Prost.

  • masoanca si zdreanta la fofoloanca!

  • Generalul diplomat Bartolomeu Constantin SĂVOIU (Primul Mare Ofițer al Ordinului Militar Suveran Tudor Vladimirescu 1821, Cavaler Arhonte al Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului și Suveranul ”Marii Loje Naționale Române 1880”) s-a intalnit de-a lungul timpului cu PF Daniel Trafalete loctiitor de Cefaleea CaPaduchiosilor, cu Iluminatul Prea Stang Teofan var primar cu Directorul Directiei Generale de Informatii a Armatei si cu Ilustrul Prea Sfatuitor Teodosie.
   Maestrul mason Bartolomeu a fost artizanul Sinodului din Creta.
   https://ayeayeeye20.wordpress.com/2020/12/05/masonul-batolomeu-savoiu-cu-daniel-bartholomeu-i-teofan-teoctist-ignatiu-iv-al-antiohiei-gurie-arhiepiscopul-grec-al-parisului-hrisostom-al-ciprului-teodosie-al-tomisului-ioanis-al-egiptu/

   • Va multumesc pentru aceste informatii pretioase care arata ciumpalacilor ca Lupul este imbracat cu blana de oaie.
    Nu aveam acest link dar am documentul cu se s-a pus la cale impotriva ORTODOXIEI la acel sinod jidanesc din Creta 2015.

    • Satanizatilor reptilieni.

 5. Tu esti reprezentantul Neamului Prost, clona reptiliana si satana care striga „Satana” despre altii, ratacit de adevar, fara discernamant si traind trandav cu placere in minciuna.

 6. Bă căcăcioșilor care sunteți, ce tot vă coiți aici cu comentariile voastre de psihopați oligofreni, uitați-vă în oglindă să vă vedeți ochii ăia strâmbi de sifilitici congenitali și bubele de pe nas, babuinii dracului!

 7. Securitatea a preluat, a praduit si a Distrus Romania! Si in prezent tot Securitatea conduce de facto colonia inchinata la ordin stapanilor securitatii! Toate domeniile economiei sunt controlate si capusate de firmele securitatii, alea facute sub acoperire si alea preluate prin interpusi si prin toti rezervistii!
  Halul in care este Romania acum se datoreaza strict Securitatii, care a tradat, tradeaza si va trada! Ce aberatii spune Fostul sef raman pentru el, a punctat la impresia artistica!

  • Pe strada visele voastre psihotico spasmodice acute?

 8. ,,Pilot puternic înnebunit devine înnebunit pe Aeroportul Internațional Denver.

  Un pilot al United Airlines, vaccinat de cinci ori pe Aeroportul Internațional Denver, a intrat într-o stare de furie berserker pe 2 august, când a atacat o poartă de parcare batantă cu un topor, blestemând „confuzia” pentru că nu a ridicat când și-a glisat permisul de parcare. Pilotul loony tunes, identificat ca fiind Kenneth Henderson, a ieșit metodic din mașină, și-a deschis portbagajul, a luat un topor și a tăiat la poartă ca și cum ar fi tăiat un copac. Aviatorul tăietor de lemne – posibil suferea de psihoză vaccinală – a lovit poarta de 23 de ori înainte ca trecătorii să-l supună și să lupte cu toporul. Oficialii aeroportului au descris incidentul sălbatic drept o „luptă fizică” fără răni. Ieri, o sursă FAA care a oferit în trecut detalii Real Raw News despre piloții vaccinați care au murit brusc în cabina de pilotaj, ne-a contactat spunând că Henderson și-a câștigat notorietate în cadrul FAA pentru „teatrul lui Covid”. Potrivit sursei, Henderson a fost un pilot exemplar și un cetățean model înainte de a primi primul său jab, mandatat de transportator, la jumătatea anului 2021, când a devenit un „purtător de cuvânt de facto al vaccinului”, susținând beneficiile jab-ului pentru oricine ar asculta. În aer, el folosea frecvent interfonul pentru a le spune pasagerilor să „bucurați-vă de zborul dumneavoastră și amintiți-vă să vă vaccinați și să vă stimulați. Salvează vieți.” El folosea radiourile, adesea în trafic agitat, pentru a le spune celorlalți piloți să „rămâi la curent cu vaccinurile tale”. Când mandatele de mască erau încă în vigoare, el a ordonat echipajului de cabină să supravegheze toaletele aeronavei pentru pasagerii demascați. Sursa noastră a spus că Henderson a primit cinci amplificatoare, ultima în iunie 2023, deoarece și-a anunțat statutul de vaccin către ATC pe Aeroportul Internațional Chicago-O’Hare în timpul unei aterizări cu vânt transversal într-o furtună. Conducerea United Airlines, a adăugat el, a fost anunțată despre activitățile extramurale ale lui Henderson, dar i-a oferit binecuvântarea lor. „United a spus că și-ar dori ca mai mulți piloți să fie ca Henderson, piloți care au fost fericiți să se vaccineze”, a spus sursa. Pe măsură ce conducerea FAA a urmat linia de vaccinare a regimului, a privit în altă parte în loc să-l condamne pe Henderson sau să-i revoce licența. Povestea bizare a lui Henderson după vaccin, cu toporul, se aliniază cu poveștile la fel de ciudate spuse pentru Real Raw News de personalul de la Womack Army Medical Center, Fort Bragg, la începutul acestui an. Deoarece erau doar două, ambele necoroborate, nu le-am raportat la momentul respectiv. Neurologii de la Womack cred că vaccinurile provoacă un efect secundar limitat pe care îl numesc „psihoză a vaccinului”, prin care injectarea cheagului dăunează lobului frontal al creierului. În aprilie 2022, un soldat recent impulsionat a luat o pușcă descărcată, a îndreptat-o către colegii de echipă și a apăsat trăgaciul în timp ce râdea maniac. Părea șocat că colegii săi soldați nu cădeau morți. Nu avea antecedente de boli mintale. În ianuarie 2023, un locotenent triplu-vaxx de la Fort Carlson și-a distrus biroul în bucăți cu o bâtă de baseball, apoi a ieșit în aer liber și a început să se balanseze pentru gardurile mașinilor dintr-o parcare. „Pe lângă furia criminală bruscă, inexplicabilă, am observat o a doua anomalie – cu cât au luat mai multe vaccinuri, cu atât mai mult și-au dorit altul”, a spus o sursă Womack pentru RRN. El a adăugat că incidentele ar putea fi subraportate. „Cazurile sunt puține și sperăm că nu mai multe, dar am avea nevoie de mai multe pentru cercetarea empirică”, a spus el. RRN se întreabă de ce un pilot purta un topor de mărime mare în portbagaj.’’

  • bolandule

 9. A condus o instituție Românească.

  • Ba, esti nebun?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998