CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incepe marea epurare in politica? Oamenii serviciilor, rasi din structurile puterii

3 comentarii / 4497 vizualizări / 5 februarie 2018

Instalarea noului guvern în Palatul Victoria a generat informații de culise privind o amplă epurare a palatului Victoria de angajați guvernamentali apropiați, într-o formă sau alta, de serviciile secrete, în numele unei ”mode” împămîntenite în ultimii 10-15 ani. Mai nou, operațiunea de curățenie dă semne de extindere și în teritoriu, și încă la un nivel destul de înalt. Ceea ce ar putea semnifica itnrarea într-o eră nouă, extrem de interesantă.

O știre care nu a făcut prea multe valuri: preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Alexandru Oprea, şi-a dat vineri demisia din funcţie, după ce PSD i-a retras sprijinul politic.
Membrii Comitetului Executiv al PSD Dâmboviţa au analizat în şedinţa de vineri activitatea reprezentanţilor partidului în consiliul judeţean şi au votat, conform Agerpres, retragerea sprijinului politic lui Oprea.
Greu de spus dacă Oprea s-a făcut vinovat, în intervalul de un an cît a deținut funcția, de ceva atît de grav încît să fie debarcat. Întrebat ce anume i s-a reproșat, liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, mai mult a scăldat-o, vorbind despre neîmpliniri la modul general.
Ce nu a spus el, o reamintim noi: Alexandru Oprea e fostul șef al SRI Dîmbovița, parvenit politic într-o epocă în care serviciile încă mai negociau funcțiile la paritate cu partidele politice.
Scoaterea lui din cărți după numai un an și fără vreun motiv spectaculos întărește impresia debutului marii epurări a serviciilor din politică. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. G. Bush a fost sef mare in CIA. Tot „parvenit politic” a fost si el !??? Ce inseamna parvenit politic ? Competenta si profesionalismul nu trebuie legate de pozitii sau functii ocupate in sistemele de siguranta nationala. Din contra !!!

    • „Din contră” înseamnă că vrei ca toți membrii mafiei securiste, competenți și profesioniști, să ajungă în politică?

  2. Nici vorba de „epurarea” acoperitilor!Pur si simplu, se schimba garda!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998