CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inpolitics a avut dreptate. Da, lui Basescu ii ”iese” inca o data….

0 comentarii / 2632 vizualizări / 31 mai 2014

Crin șochează din nou, anunțînd că abandonează și șefia interimară a PNL, și candidatura prezidențială, deși se consideră cel mai bun candidat al dreptei în acest moment. Cînd un politician cu o părere atît de bună despre sine și aflat pînă recent pe val face nu unul, ci doi pași mari înapoi dintr-odată, există o singură explicație: a fost speriat/șantajat/amenințat. Punct. Și cine crede că Băsescu nu și-a băgat coada și de astă dată înseamnă că e naiv de-a dreptul.

Mai mult ca sigur, Crin a fost forțat să abandoneze și să deschidă drumul altuia. Noua vedetă a politicii răspunde la numele de Iohannis.

E chiar o surpriză de proporții?

Nici pomeneală.

Încă din noiembrie, anul trecut, scriam că noua strategie a lui Băsescu – speriat de existența și forța USL – de instalare a unui președinte de dreapta în România este politica pașilor mărunți. Primul pas major ar urma să fie forțarea ruperii USL, Crin fiind momit să se rupă de aliații de stînga pentru a deveni candidatul dreptei unite.

Odată USL ruptă, Băsescu va trece la planul B: înlocuirea lui Crin, de acum vulnerabilizat, cu alt candidat.

”Nu e imposibil ca Băsescu și sforarii tradiționali din spatele său să aibă, deja, o altă variantă în mînecă, urmînd doar ca, la momentul oportun, să fie operată rocada, exact cum s-a petrecut, cu succes, în 2004. Că o fi Călin Popescu Tăriceanu, cum se șușotește, că o fi Udrea, că o fi altcineva, important e că Antonescu devine vulnerabil după ruperea de PSD, inclusiv în raport cu propriul partid” scriam în articolul din 12 noiembrie.

Dar, cel mai bine e să lăsăm analiza de atunci să vorbească de la sine.

Pentru că ceea ce a urmat acelui articol se știe azi cu precizie: Crin a rupt USL, cu neprecupețitul ajutor al structurilor băsesciene, în primul rînd DNA, care i-a săltat cîțiva mari oponenți din partid și fani necondiționați ai USL. Președintele a început brusc să-l menajeze, punînd toate tunurile pe Ponta, noul ”rău” al politicii, lăsînd impresia unei deschideri totale către liderul PNL, iar acum, Crin primește lovitura de grație și e obligat să renunțe la tot. Acel ”altcineva” de care vorbeam în noiembrie nu e Udrea, nici Tăriceanu, ci Iohannis. Iar lui Băsescu se cheamă că îi ”iese” din nou strategia. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998