CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Interviu halucinant al lui Ciolos: ”Nu stiu, nu vreau, nu spun!”

9 comentarii / 10255 vizualizări / 24 noiembrie 2016

Parafrazînd o butadă celebră, mesajul lansat azi de premierul Dacian Cioloș într-un interviu dat ziare.com este că la început nu prea știa ce vrea, dar acum nu mai e atît de sigur. Un interviu aproape halucinant, am spune, relevînd un personaj labil, timid, aproape speriat și cu mentalitate de învins fără luptă. Un om care refuză să vorbească despre proiectele proprii – lăsînd oricum impresia că nici nu le are – și care aruncă totul în sarcina altora, recte PNL și USR, care trebuie să-l ducă în cîrcă, dar nu e clar pînă unde și cu ce scop.

Premierul începe prin a reproșa campaniei lipsa de discuții consistente, pe programe de guvernare, dar bate imediat în retragere: ”Nu reprosez nimic. E responsabilitatea celor angajati in campanie”.

Nu e treaba lui. Recunoaște că două partide îl susțin în lupta electorală, dar el e ”la guvern”.
”Nu mi-am propus sa fiu in alta parte pe perioada acestui mandat, am fost clar si am vrut sa fiu consecvent”.

E drept că a propus și el niște principii de guvernare, dar ”lucrurile s-au oprit aici”.

PNL și USR – Dumnezeu cu mila! – ”ele pot merge in directia pe care am propus-o si in care am dorit sa ma duc, dar m-am oprit acolo pentru ca atat timp cat nu candidez eu, nu mi se pare firesc sa particip la campanie”.

Cînd intervievatorul (foarte bun și stăruitor n.n.) îi reproșează că e nici călare, nici pe jos și că e, totuși, implicat în campanie, Cioloș sare ca ars:

”Eu sunt implicat? Intrebati-i pe ei”.

Dar cum e cu poza lui pe afișele lor?

”Ei daca o sustin, si-o asuma si o folosesc”.

Și mai adaugă, ca să fie confuzia totală:

”Eu consider ca as fi actor in campanie daca as fi eu implicat in campanie. Si nu sunt”.

Iar dacă poza buclucașă se încăpățînează să rămînă pe afișele PNL și USR, nu-i bai:
”Nu acesta este elementul esential in relatia dintre mine si partidele care ma sustin”.

”Eu, daca o sa intru intr-un partid, va trebui sa am convingerea ca sunt intrunite conditiile sa pot sa duc unele lucruri mai departe” mai spune premierul, cu o precizare importantă: ”Sa fiu personal convins, nu sa ma convinga cineva. Sunt chestii de convingere personala. Nu pot sa fiu eficient daca ma implic intr-un proiect in care nu cred”.

Hopa, sesizează și intervievatorul, s-ar putea să avem ceva aici. Deci nu credeți nici în PNL, nici în USR?

”Nu mi-am pus problema. Daca cineva vrea sa scoata de la mine ca vreau sau nu sa intru intr-un partid spun acelasi lucru: nu mi-am pus problema”.

Întrebat dacă intră în vreun partid după alegeri, Cioloș răspunde, la fel de ”tranșant”:

”Nu stiu. Voi decide atunci. Va depinde de context. Noi mergem pe supozitii. Ce o sa fac daca…. Nu sunt in masura sa iau pozitii publice in momentul de fata legat de ce o sa fac sau nu o sa fac dupa aceea. Imi fac anumite analize si incerc sa vad cum as actiona in anumite scenarii, dar astea sunt chestiuni personale”.

Urmează un mesaj stupefiant, de fecioară în drum spre rug:

”Indiferent cine va fi premier si va constitui o majoritate, e esential mesajul de stabilitate pe care Romania va trebui sa-l dea dupa alegeri. Nu e important ce mi se va intampla mie personal”.

O formulare de om epuizat care se vede, parcă, deja mort și îngropat, politic cel puțin.
O resemnare de ciobănaș mioritic, care nu-și mai dorește decît fluierașul de os la căpătăi, că restul e bătut în cuie.

Pe care parte se plasează, în ce privește temele divergente?

”Nu ma plasez acum pe nicio parte; nu e cazul acum.”

Și:

”Nu intru in genul acesta de discutii, chiar daca am opinii”.

Și:

”Partidele merg in alegeri, nu eu”.

Plus:

”Am opinii, dar nu e cazul sa le expun acum”.

Dar cum e cu povara fiscală?

”Nu pot acum sa fac afirmatii in acest sens.”

Și o cugetare adîncă, vizavi de reforma PNL:

”Întotdeauna trebuie inceput de undeva si trebuie sa continue”.

Ladies and gentlemen, a fost premierul României, Dacian Cioloș.
Comentariile sunt, credem noi, de prisos. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Pai hai ca ai comentat destul. Dar de fapt tot ce ai spus e ca Ciolos nu joaca dupa regulile pe care le cunosti tu si care s-au incetatenit in politica din Bucuresti dupa 90. e drept ca nu vrea sa minta ceva acuma care sa dea stiri si apoi dupa alegeri sa faca opusul. Asa ca alege sa nu va dea stiri. e un alt stil, dar asta nu inseamna ca nu e in stare sa faca treaba.

 2. Cam asta-i omu’ providential …

 3. Nu era asa timid si derutat cand a semnat falsul prejudiciu ICA in curtea Ministerului Agriculturii si nici cand s-a oferit sa se faca socialist, daca postul de comisar european revenea acestora, numai sa ramana pe functie si nici cand amenininta cu DNA-ul pe oricine indrazneste sa-l contrazica, pentru ca omul s-a lansat in marea politica cu o delatiune. Ca e depasit de situatie, e clar, numai ca mai e nevoie sa-l tinem in geam pana-si incaseaza Iohanis dividentele, sau pana se afla si celelalte fapte bune si modeste ale unui biet roman, sarac, cinstit si muncitor…

 4. Saracul (cu duhul)! vezi ce inseamna sa fii sluga platita? I s-a spus sa fie premier, si a devenit. El nu a vrut. Ii era bine la Bruxeles sub pulpana lui Juhker. Avea o viata tihnita. Dar de, pentru baii primiti, trebuie sa faci lucruri. ori el nu a fost in stare sa le faca. Si acum stapanii il trag la raspundere.

 5. […] Sursa: In Politics […]

 6. Asta-i om insemnat: fata lui, a fost arata adanc cu plugul! Asta spune totul despre caracterul sau duplicitar si apucator! Un terchea-berchea ponosit, asta e!

 7. Interviu cacacios, scris la comanda politica a pupincuristilor lui dragnea, voiculescu si ponta, doi condamnati penal si un hot de idei dovedit. Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul citind si calmul raspunzand….

 8. Observ ca dumneavoastra cititi doar primul rand al unei propozitii. e greu sa ai o opinie pertinenta cu acest gen de lectura.

  Referitor la primul aspect, Ciolos clarifica afirmatia anterioara, o dorinta personala nu o „directiva de la premier”. Mai jos toata fraza.

  „Nu reprosez nimic. E responsabilitatea celor angajati in campanie. Dar intr-o campanie electorala pentru alegeri parlamentare cred ca si-ar avea locul mai multa dezbatere si mai multa consistenta pe proiectele partidelor, pe viitoarele programe de guvernare.”

  Ceea ce mi se pare de bun simt.

  Sa se discute mai mult pe proiecte si programe

 9. ASA II TREBUIE LUI CIOLOS.CU COMUNISTII NU TE PUI CA E MULTI.SANT SINGURII CARE VOR BINELE TARII SUB FORMA DE SPAGA BINEINTELES.PUTUROSII PRIVESC CU INVIDIE UN OM CA CIOLOS CARE MUNCESTE SI O FACE BINE PE DEASUPRA.E PERICULOS TARE PENTRU COMUNISTI.DEMONSTREAZA CA NU NUMAI COMUNISTII MUNCESC,CA SA NU SPUN FURA

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998