CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Intre scoala si campania electorala: teribilul ghinion al unor olimpici romani

0 comentarii / 1488 vizualizări / 31 iulie 2014

În luna mai, Inpolitics devoala o manevră electorală scandaloasă a puterii, prin care un concurs internațional școlar de chimie fusese ridicat, artificial, la rangul de olimpiadă internațională doar pentru ca alianța PSD-PC-UNPR să poată exploata evenimentul în acord cu sloganul de campanie ”Mîndri că suntem români”.

Astfel, participanții victorioși la o olimpiadă de chimie locală, în Uzbekistan, cu rădăcini în fosta URSS, au fost ridicați în slăvi, popularizați (suspect de mult) în toată presa, felicitați într-o întrevedere cu ministrul Educației, chemați în emisiunea lui Mihai Gîdea, mîngîiați pe cap de Ecaterina Andronescu, intervievați, periați șamd. Și, în special, felicitați de însuși primul ministru Victor Ponta.

Ministerul pesedist al Educației făcuse tot posibilul pentru a masca faptul că așa-zisa olimpiadă era alta decît cea tradițională de chimie.
Și asta, doar pentru că ne aflam în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, iar mesajul ”Mîndri că suntem români” avea nevoie de susținere maximă.

La vremea respectivă am fost singurii care am atras atenția că la mijloc e o cacealma, iar adevărata olimpiadă urma să aibă loc abia peste cîteva luni.

Ce a urmat nu e greu de intuit.

Alegerile au rămas în urmă. Acum două zile, s-au încheiat probele adevăratei Olimpiade internaționale de chimie, la Hanoi, în Vietnam, olimpicii români cîștigînd și aici medalii de aur, argint și bronz, după ce au concurat, de această dată, nu împotriva unui grup restrîns de foste state comuniste, ci împotriva unor elevi de pe tot mapamondul, inclusiv SUA, Germania ori Japonia.

Nimeni nu a mai făcut, însă, tapaj de performanță, de această dată,
Olimpicii nu au mai fost felicitați personal de ministrul Mihnea Costoiu, nu au mai fost invitați la Gîdea în direct și la oră de vîrf, nu i-a mai periat Ecaterina Andronescu, știrea nu a mai ocupat spații largi în media (deși a fost consemnată în cîteva rînduri), ba nici măcar poză nu au mai avut lîngă comunicatul ministerului care informa despre performanță, spre deosebire de laureații din mai. Iar premierul României, Victor Ponta, i-a ignorat cu desăvîrșire.

Motivul?
Simplu: olimpicii români la chimie, cei adevărați, au avut ghinionul să concureze în afara campaniei electorale.
Dacă înfruntarea de la Hanoi ar mai fi adăstat două luni, pînă în campania prezidențială, probabil că Ponta ar fi cerut să fie decorați cu ”Steaua României” și chiar ar fi adoptat pe vreunul dintre ei, în direct și la oră de maximă audiență. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998