CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Iohannis, MAE si misteriosul ambasador-contabil din Emiratele Arabe

1 comentariu / 3033 vizualizări / 28 martie 2022

USR îi cere ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, să furnizeze explicații despre misterioasa propunere drept ambasador în Emiratele Arabe Unite a unui personaj fără absolut nicio legătură cu diplomația ori politica, și fără a fi măcar vreo figură proeminentă a societății civile. În fapt, un contabil de spital, asupra căruia Inpolitics a atras, în premieră, atenția.

Într-o interpelare către Aurescu, în Senat, useristul Radu Mihail afirmă:

”Devine necesară clarificarea criteriilor de care ați ținut cont în nominalizarea dlui Octavian-Bogdan Bădica pentru a ocupa funcția de Ambasador în Emiratele Arabe Unite, în condițiile în care, conform informațiilor publice și a celor transmise către Parlamentul României, dl Bădica nu a desfășurat niciodată vreo activitate în domeniul diplomației sau al politicii externe și nici nu a trecut prin Concursul de admitere în Corpul diplomatic şi consular. Conform CV-ului oficial transmis Comisiei, dl Bădica este angajat din anul 2010 în cadrul unei rețele private de sănătate. Pe această cale, domnule ministru, vă rog să clarificați circumstanțele acestei numiri, inclusiv răspunzând la următoarele întrebări specifice:
1. Ce îl recomandă pe domnul Bădica pentru funcția de Ambasador al României în Emiratele Arabe Unite? Cum considerați că își va îndeplini misiunea, în condițiile în care nu a desfășurat niciodată activități în domeniul politicii externe sau al diplomației?
2. Ce criterii ați avut în vedere în selectarea dlui Bădica pentru numirea sa ca Ambasador al României în Emiratele Arabe Unite și, în general, ca membru al corpului diplomatic?
3. Dacă dl Bădica a fost selectat în urma unui proces de selecție sau a unui concurs public, când și unde a fost publicat anunțul privind organizarea procedurii de selecţie pentru postul de Ambasador al României în Emiratele Arabe Unite? Dacă nu, care a fost metodologia procesului de selecție?” mai cere USR. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. ‘Ce îl recomandă pe domnul Bădica’….
    Cine vă recomandă? Cine să mă recomande? Vocea şi talentul meu!”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998