CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Iohannis, operaţiunea Luftbrucke 2 si fericirea de a munci in R.F.Germania

21 comentarii / 9566 vizualizări / 9 aprilie 2020

Fostul președinte Ion Iliescu a plătit destul de scump, după revoluție, un articol scris la tinerețe despre ”Fericirea de a studia în Uniunea Sovietică”; de cîte ori vorbea despre orientarea euroatlantică a României i se aducea aminte de vorbele ”Partidul și guvernul ne-au făcut cinstea de a ne trimite la studii în Uniunea Sovietică. Datoria noastră este să răspundem încrederii ce ni se arată”. Decenii mai tîrziu, un alt președinte sprijină noua fericire a românului: aceea de a munci pe tarla în marea republică germană.

O știre care s-a insinuat în presa ultimelor zile, cît se poate de necredibilă, stupefiază la această oră întreaga Românie cînd devine realitate: aeroporturile patriei și-au deschis larg porțile, în plină carantină națională, pentru a permite unui număr de ordinul miilor de români să plece în străinătate.

Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au venit, azi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter special constituite, spre Germania, la muncă în agricultură. Relatări similare vin de la Sibiu, unde se pleacă tot spre Germania, și stau la rînd aeroporturile din Iași, București sau Timișoara.
Se vorbește de un lot de cca.40.000 de români care urmează în următoarele zile să plece în Germania, ca și în Italia ori Spania, unde recoltele își așteaptă culegătorii.

Peste România s-a pogorît bezna minții, e clar.

Să fim bine înțeleși: e dreptul oricărui român să meargă unde vrea și să muncească unde vrea. Teoria că românii trebuie ținuți cu japca în țară pentru a culege propriile noastre recolte e o inepție. Economia de piață are reguli de fier, iar joaca de a interzicerea migrației forței de muncă ori a exporturilor/importurilor poate costa scump.

Așa că cine vrea să plece și să culeagă sparanghel în Germania e liber să o facă.

Cu o singură condiție, însă: să nu încalce prin asta prevederile ordonanțelor militare impuse de starea de urgență, care obligă românii să stea izolați în locuințe și să evite contactele sociale.

Avem un președinte care de săptămîni bune, convertit în agent sanitar, ne toacă la cap zilnic să stăm în casă, să păstrăm distanța unii de alții, să nu ne atingem etc.

În pofida disconfortului imens, majoritatea zdrobitoare a oamenilor au înțeles să respecte chinuitoarele obligații, să stea între patru pereți, să-și convingă copiii ori bătrîni să se conformeze, să semneze hîrtii enervante pentru a putea ieși pînă la colțul străzii.
Ei aud zilnic de mii de amenzi uriașe încasate de cei care nu respectă carantina.
De o bătrînă amendată de poliție cu sute de lei pentru că a depășit cu 10 minute perioada permisă de ieșire afară.

Și dintr-o dată, ce să vezi?
Aceiași români privesc năuci cum mii de compatrioți ai lor iau aeroporturile cu asalt, adunați grămadă ca pe stadion, cu destinația Germania.

Pentru ei nu funcționează starea de urgență?
Ei se pot aduna la un loc cu sutele și cu miile în plină pandemie?
Pe ei nu-i amendează organele?
La ei nu funcționează recomandarea prezidențială de a sta în case?
Au fost dezinfectați?
Cum au reușit să facă ei deplasările la aeroport, adesea în gașcă?
De ce nu au oamenii aceia la ei niciun document, de ce nici măcar nu știu unde anume exact merg la muncă în Germania?
Dacă sunt bolnavi printre ei, nu-i infectează pe toți ceilalți?
Cînd ajung în Germania sunt primiți la grămadă, semn că povestea cu virusul nu o fi chiar așa cum ni se prezintă oficial?
Ori poate sunt selectați acolo și cei infectați sunt returnați patriei?

Sunt doar cîteva dintre întrebările care ne explodează în căpățîni.
Dar asta nu e tot.
Vine Consiliul Județean Cluj și cere sancțiuni pentru șefii aeroportului: „CJ Cluj nu a fost informat că, joi, un număr 13 curse aeriene cu peste 2.000 de pasageri vor decola de pe Aeroportul Cluj. Nici Prefectura Cluj, nici prefectul sau DSP nu au fost informați și, din câte știm, nici firma care administrează parcarea nu știa nimic. Directorul aeroportului, David Ciceo, trebuia să informeze autoritățile și să spună că vor avea 2.000 de oameni și ce măsuri de organizare trebuie luate. Firma care se ocupă de parcare trebuia să dezinfecteze locul pentru 2.000 de oameni deoarece, pentru un flux atât de mare de pasageri, trebuiau să fie transmise informații din timp. CJ Cluj cere demisia directorului Ciceo și solicităm organelor abilitate să declanșeze o anchetă și să-l demită”, spune purtătorul de cuvînt al CJ.

Dar directorul aeroportului e un personaj ”strategic”, în calitate de odraslă a legendarului general de Securitate/SRI Traian Ciceo, fost spion al DIE în spațiul european occidental.

Greu de urnit.

Cît despre orașul prezidențial Sibiu, de unde au plecat azi curse similare, acolo nu mișcă pasărea în zbor fără știrea Cotrocenilor.
Acolo nu sunt permise îmbolnăvirile cu virus, dar sunt permise cursele spre Germania.

Premierul Orban ia foc: ”Poate închideți aeroportul Cluj, după ce am văzut azi. Este inadmisibil. Au fost două tentative de schimbare a acestui manager. Trebuie demarată o anchetă. E inadmisibil ce s-a petrecut acolo, să folosim toate pârghiile pentru a-l trege la răspundere pe managerul aeroportului. Nu a luat măsuri pentru distanțarea socială, pentru asigurarea. I-am cerut prefectului să ia măsuri pentru a-l trage la răspundere. Dacă mai sunt astfel de curse, ele să fie notificate din timp.”

Premierul e la fel de indignat precum era zilele trecute de firma de odaie din Călugăreni care importa măști de milioane de euro. Atît de indignat încît a trimis Corpul de control al finanțelor peste ea, s-a deranjat Parchetul, dar azi aflăm din EVZ că deja contractul a început să se deruleze, tîrînd indignarea premierului după el.
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan tună și fulgeră că numai niște imbecili ar fi permis românilor să plece la muncă în Germania.

Ministrul de Interne anunță dosar penal pentru ce se întîmplă la Cluj, pentru că așa ceva e inadmisibil.

Apă de ploaie.
Orice anchetă, orice dosar s-ar face, vor muri în fașă.
Nu e întîmplător că joi și vineri, săptămîna trecută, președintele României a vorbit la telefon cu președintele Germaniei, cu cel al Italiei și cu premierul Spaniei. Oamenii au solicitat, președintele nostru s-a executat.

Românii au aflat azi că nicio stare de urgență, nicio ordonanță militară, nicio lege și nicio măsură de precauție nu pot împiedica o stare de spirit: fericirea de a munci în R.F.Germania.

O fericire binecuvîntată de Klaus Iohannis, la ordinul Angelei Merkel, și care duce la repornirea economiei germane cu mîna de lucru – infectată ori ba – mioritică.

S-au împlinit recent șapte decenii de la finalul celebrei Operaţiuni Luftbrucke, podul aerian creat de SUA și aliații săi după război pentru salvarea de la înfometare a germanilor din Berlinul occidental asediat de ruși.

Un pod aerian reeditat acum, deloc simbol, de Iohannis și Merkel întru salvarea germanilor de la lipsa de sparanghel pe mese. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: banatulazi.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

21 Comentarii

 1. Am cititi ca la Calarasi o babuta care are pensie 700 RON a fost amendata cu 200 RON pentru ca a iesit din casa la 13,30 pentru a-si cumpara o paine. Legea este severa cu babutele,

  In schimb, la Cluj si Sibiu legea este fara de lege.

 2. Securitate a fost și a rămas o instituție de crimă organizată.

  P.S. Pare că lipsește concluzia de bază. :))))))

 3. Și, în mod cert, aste e doar o mică parte din „contribuția României la redresarea Germaniei”.
  Acțiunea nu putea fi ascunsă, de aceea am aflat și noi câte ceva.
  Am aflat. Și?
  Ne indignăm? Dar de ce ne indignăm?
  Să nu fie cu supărare dar, Johanis, tot ce face, face cu acordul Românilor!
  Români care, deși îi știau bine atitudinea antiromânească (mai mult decât vizibilă în primul
  mandat – 5 ani!), ei bine, i-au dat votul și pentru cel de-al doilea mandat!
  Și nu cu un procent oarecare, ci unul zdrobitor: >65%!
  Și nu oricum: în chiote de bucurie și cu „tropotita” în jurul urnelor de vot – adevărate totemuri!
  Deducția logică: KWI este cel mai „reprezentativ” pentru Țară!
  Și, oricât nu înțelegem noi, EL ȘTIE cel mai bine, ce vor Românii, în „România Normală”.
  P.S.
  Ponta, Tăriceanu, Orban, Băsescu, Barna și alții ca ei, trebuie că sunt tare mândri acum când,
  după ce „si-au răcorit ficații” înveninați de ură („Veorica”… etc.), văd și ei ce-a ieșit.

 4. „Guvernul meu, parlamentul meu, securitatea mea, armata mea, militzia mea, serviciul meu de escorta (SPP-ul), starea mea de urgenta, ordonantele mele militare…sclavii mei, chiar daca sunt un amarat de golem folosit de scriitorul de rune, tot am si eu terenul meu de joaca si poa-sa ninga, poa-sa ploua…dau o ordonanta noua care va anula ordonanta aia cu restrictiile in privinta „alesilor” sclavi pentru agricultura germana…”
  Asta, daca n-ati inteles pana acum…Eu doar constat ca actiunea „transportul de sclavi” catre Germania anuleaza toata starea de urgenta, pentru mine nu mai e niciun temei, nicio motivatie sa cred ce spune inaltautoritatea…Ne-au arestat la domiciliu si ne-au interzis toate drepturile, au intervenit intre membrii familiei, ne-au abolit pana si libertatea de a practica religia, numai sa aiba liniste sa devalizeze ce mai era prin bugetul ala si sa se joace, fara spectatori, de-a puterea absoluta…Pana nu aresteaza covidul si ni-l arata la TV, eu nu mai cred! In vreme ce se ia un moratoriu de la pandemie pentru robii nemtzilor, oamenii sunt obligati sa moara de foame in propriile case…sa ne fie invatatura de minte, ca ne aoleam pe vremea lui Ceausescu, ca mai rau nu se putea…ba, se putea,,,daca Ceausescu ar fi fost neamtz…

 5. Lumea este invidioasa pe romanii iesiti din casa si lasati sa se inghesuie in aeroporturi. Acestia trebuie compatimiti , nu invidiati, deoarece doar saracia, mizeria si prostia i-au facut sa-si paraseasca locuintele. Pentru sistemul sanitar de la noi, plecarea acestui contingent este o usurare. Germania poate lucra cu orice fel de muncitori, in orice stare de sanatate, atat timp cat are 50000 de paturi de terapie intensiva si ventilatoare cu toptanul. Izolarea la domiciliu din Romania nu este facuta spre binele individului, ci pentru a menaja sistemul sanitar, care este subdotat cu medici si echipamente si n-ar putea face fata unui tsunami de bolnavi in stare critica. Germania poate face fata unui tsunami, asa ca drum bun muncitorilor romani ! Si invatatura de minte pentru cei ramasi in tara: atat timp cat apartenenta la UE ne impiedica sa ne dezvoltam si face ca state precum Germania sa prospere in continuare pe spinarea noastra, LOCUL NOSTRU NU ESTE IN UE.

  • Zi broblăm iz Securitatea a uitat să facă derogări, să consume un pic magiun, să cosmetizeze șmenul.

   S-au trezit cu ordinul primit de la BND, prin fax, și s-au executat în secunda doi, omițând că rețeaua mafiotă securistă a încălcat legislația din România în toiul nopții și ziua în amiaza mare.

 6. Imi aduc aminte aminte de serialul „Roots”, avand ca personaj pe Kunta Kinte…

  • Si eu imi aduc aminte de acel serial. Eram la propagandist la CC al FUTC in tabara de munca patriotica de la Belina, la recoltat porumbe salbatice. Adunam si cantam fericiti:
   Cat e vara de fierbinte,
   Noi muncim ca Kunta Kinte

   • Se strânge lațul, reformarea Securității se simte în aer. :))))

 7. De la Suceava la Cluj sunt 350km
  10 autocare au facut acest drum in toiul noptii-au ajuns la 7a.m. Asta dovedeste multe:
  1. Cine vrea sa respecte OM le respecta, pentru conducatorii tradatori pe care ii avem, nu sunt obligatorii
  2. Avand in vedere ca un numar mare de oameni s-au inghesuit in autocare, aeroport, avioane si ca astazi urmeaza alte 7 avioane, concluzia este ca suntm prosti. Ne-am izolat inutil. La mijloc sunt alte interese

 8. „Guvernul Meu” sau ca la noi la nimeni.

  Au fost adusi 350 de zilieri agricoli pentru Germania pe Aeroportul din Iasi, dar Ministerul Transporturilor, de frica opiniei publice, a anulat cursele charter pentru ziua de astazi (vineri).

  Deci, in prezent 350 de oameni stau ingramaditi in sala de astepare a aeroportului Iasi.

  Cum se respecta, in acest caz, prevederile legale cu privire la izolare, distanta sociala de doi metri, grupul de maxim 3 persoane? Si mai este ceva: zilieri nu sunt angajati. Din care cauza, de unde au adeverinta sau legitimatie de serviciu?

  Politia, politia locala, jandarmeria, aplica amenzi contraventionale pentru ca s-au incalcat prevederile ordonantelor militare?

  Pe babauta care s-a dus sa-si cumpere o paine politia a amendat-o cu 200 RON.
  Pe „Guvernul Meu” cine-l amendeaza?

 9. Germania nu ar importa bombe biologice de dragul sparanghelului.

  Cât de plauzibil este ca cei deportați să fi fost testați COVID19 pe banii contribuabilului român și avizați astfel drept buni de sparanghel?

  Cursele au primit verde de la Ministerul Transporturilor, autobuzele au circulat noaptea când nu mișcă nici puțulica de militar, sparangheliștii stăteau nestingheriți și fără frică în distanța medie de 3 cm.

  Contribuabilul român plătește SECURITATEA, plătește guvernul, plătește testele achiziționate de stat la suprapreț prin intermediul firmelor SRI.

  În consecință, epidemia se extinde în România pe fondul netestării persoanelor care au avut contacte cu infectați sau care prezintă simptome, constant apare la tv Poluțiu Moldovan care afirmă că în România se fac 3000 de teste/zi, nimeni nu știe cui, după care minte ca un porc cu care de altfel seamănă, cum că Germania ar face 6000 teste pe zi, deși face 70 000 teste/zi și vrea să ajungă la 200 000 teste /zi.

  Ăăă, eu nu mai pot cu proștii mincinoși și hoți de la serei. Scuze pentru typo! :)))))))))))))

 10. Aceasta postare este la limita deontologiei dinspre partea sa inacceptabila. Ea sugereaza si transmite, prin titlu, ideea ca Iohannis ar face jocul Germaniei si ar periclita vietile romanilor ca sa-i trimita la munca de jos, in slujba altora, straini. Pusa pe piata in zile de criza pandemica si situatie de urgenta, aceasta postare, nu numai mincinoasa si ofensatoare la adresa presedintelul ci si de-a dreptul parsiva si lasa (nefiind asumata explicit) ar trebui in mod normal raportata CNSSU si analizata de catre cei platiti sa o faca. Singurul pilon al lui BTI in acest demers foarte criticabil ca abordare ar fi ca afacerea i-ar exploda lui Iohannis in fata tot asa cum nu se stie ce i-ar fi explodat lui Ion Iliescu (ceea ce e oricum fals caci nea Nelu nu s-a aflat niciodata intr-o criza reala la Cotroceni, spre deosebire de Basescu care a suferit mai bine de un an, ultimul, plus referendumul din 2012).

  As vrea sa nu fiu inteles gresit.
  Da, episodul de la Cluj este inacceptabil, fara nicio discutie si ma astept sa fie anchetat penal de autoritati. Faptul ca romanii pleaca in aceste zile la munca de jos expunandu-se riscurilor imbolnavirii printre straini este o rusine pentru ei, dar si pentru noi toti. Da, nu poti sa te rupi in figuri de grija sanatatii romanilor cand to organizezi un pod aerian ca sa-I trimiti direct in mijlocul focarului epidemic ca sa sprijini economia altora. Da, eposibil ca firmele de recrutare implicate sa fie mana in mana cu unele autoritati ale statului, poate chiar cu unii din serviciile secrete, fapt incalificabil si inacceptabil. La fel, da, prestatia presedintelui KWI este foarte slaba in raport cu situatia actuala. Establismentul pe care-l coordoneaza a zbarcit-o rau de tot subapreciind nu pandemia in sine ci efectele socio-economice ale acesteia si nu la noi ci la scara globala. Pot fi de accord cu toate aceste puncte de vedere si chiar si sunt.

  Dar de la aceste acuzatii pana la a sugera ca presedintele Romaniei este in spatele afacerii cu sparaghelul, doar pentru ca e etnic german este de-a dreptul ticalos. Si ilegal.
  Nu mai comentez aici calitatea de cetatean civilizat a lui KWI, inclusiv atestarea multiseculara a familiei sale, spre deosebire de calitatile de cetateni civilizati ale unor opriseni, ciolaci largute sau firute, detractori dupa puterile lor ai presedintelui. Da-te rau, fa-te ca musti din dusmani ca vin alegerile si avem neamuri numeroase.

  • Găsești ofensator articolul la adresa escrocului imobiliar Wuhannis?
   Eh, așa e la voi, ciobanii securiști, vă ofesați ușor și înghițiți greu tot timpul! :)))

   • Parpanghele, vad ca in ultima mie de „postari” razi ca prostul de ceea ce scrii tot tu. A mai fost unul de-I placeau glumele lui, dar alea macar erau incercari de glume. Tu vad ca nu razi niciodata de glumele altora, tu razi degeaba, razi chiar de ceea ce stui tot tu, chiar ca prostu’

    • E o simplă răceală, prostovan securist? :)))))))))))

     P.S. Cât tupeu de cocalar poți să ai, jeg securist? :))))))))

  • Vai de capul nostru de supusi ai „atestatului multisecular”! El stie?! Ori, la fel ca Ceausescu, urmeaza sa afle din presa, din aricolul asta fatat in laboratoarele SNSPA, ori alte oficine ramase din Stefan Gheorghiu…Deci, familia asta e nobiliara?! Sa intelegem, prin extensie, ca naravurile Inaltipochimenului se mostenesc si ca familia s-a ocupat, de secole, cu traficul de carne vie (el, „nobilul”, a recunoscut, „doar”, calitatea de sofer,) si smenuri imobiliare?! Urmasul cel mai vechi al Golemului sa fi fost unul dintre negustorii sasi care i-au scos vorbe lui Tepes, numai de oftica pe biruri, ca s-ar potrivi?! Clar, de-atunci se trage familia Iohanis, ca noi toti, sasii, importanti ori ba…Cand te gandesti, insa, ca romanii se revendica multimilenari, de la traci si nici nu gresesc, istoric, vorbind…ca sa nu mai vorbesc despre superioritatea vadita a iranienilor., .. Esti tu sigur ca, odata cocotat intr-o sinecura de-asta paralela, nu s-ar gasi un apologet ca sa „dovedeasca” originea rareseasca a lui Oprisan, de la Stefan cel Sfant?! Acolo, la FDGR nu mai exista simtul ridicolului, ca pe-ala al penibilului l-a privatizat Iohanis pe persoana cotrocenista? V-ati luat prea mult avant si cu fiecare „iesire” dovediti ca n-ati luat de la poporul asta decat smecheria proasta si manelismul., lacomia e, cum spuneai, „multiseculara”,…in curand, in Romania ne va fi jena sa ne declaram etnia…Si ca sa stii, Iohanis nu e perceput ca odios ca e neamt, ci ca e cocalar, nu e nicio diferenta intre el si alt baron local, dat cu lupii si ingamfat pana la idiotenie…romanii au investit in proiectul „un neamt cinstit pentru Romania”, dar nemtul n-a facut nimic penrtrru Romania, dovedindu-se un vataf care ne livreaza debitorilor sai, nici cinstit n-a fost, a dovedit-o instanta…speram ca, macar sa nu fi fost nici neamt…mai aveam o speranta ca lipsa lui de rusine nu se va lipi de toata etnia, ca o eticheta

 11. Ca sa aduci 10 autocare de la Suceava, oras in carantina, plus inca aproape 1500 de oameni din alte zone, sa primesti 10 avioane pe un aeroport mediocru, ai idee cate complicitati si la ce nivel au fost? Presedinte, ministri, servicii de toate felurile, Romatsa – sa fim seriosi. Toti sunt partasi.

 12. Pe Sica il doare la basca!
  Daca, in prezent, la guvernare ar fi fost „proasta lui Dragnea”, o arestau pe loc pentru crima impotriva umanitati.

 13. Interesant este faptul ca mass-media, „cainele de paza al democratiei”, a pus batista pe tambal, nici nu zici ca ce se petrece cu „diaspora” pe aeroporturile din Cluj, Sibiu, Iasi se intampla in realitate, in timpul „guvernului mieu”.

 14. @ Apreciați că și cei din instituțiile cu atribuții de organizare și supraveghere a restricțiilor cauzate de covid ,instituite prind ordinele ministrului de interne, deci inclusiv polițiștii și jandarmii ce aveau atribuțiile de a aplica ordinele ministrului de interne și cei de la instituțiile ce pun în aplicare și verifică punerea în aplicare a ordinele ministrului de interne, trebuiesc disponibilizați pentru a putea contribui la activitățile agricole din Germania, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998