CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza – bomba: de ce a tergiversat Kovesi dosarul Revolutiei

3 comentarii / 6083 vizualizări / 15 aprilie 2016

Tergiversarea inexplicabilă a dosarului Revoluției ani și ani de-a rîndul în mandatul procurorului general Laura Kovesi – fapt care i-a atras chiar și criticile furioase ale șefului statului – ar putea avea o motivație explozivă, potrivit unei dezvăluiri făcute de senatorul Valer Marian într-o declarație parlamentară.

Dosarul Revoluției, reamintim, ar putea fi redeschis după ce a fost închis anul trecut, în decembrie, de procurori. În perioada de șase ani în care Laura Kovesi a fost procuror general, ea a tărăgănat nejustificat soluționarea acestui dosar, pînă la punctul în care a provocat o reacție nervoasă a președintelui Traian Băsescu, în 2009, care spera să-l vadă finalizat.

Băgată în corzi de șeful statului, Kovesi s-a apărat spunînd:
„Domnule presedinte, depinde ce intelegeti prin speranta. Am spus ca vom solutiona cu celeritate, pentru ca 18 ani nu am avut solutie. V-am promis ca vom gasi o solutie si nici pot sa indrept ceea ce de 18 ani nu s-a facut”.

Promisiunea lui Kovesi s-a transformat în alți 6 ani de tergiversare, soldată cu clasarea dosarului.

Într-o declarație parlamentară făcută miercuri în Senat, Valer Marian, el însuși fost procuror implicat în anchetarea Revoluției, a dezvăluit despre tatăl actualei șefe a DNA:

”Fac o afirmatie in premiera, procurorul Ioan Lascu a fost implicat in inchiderea unor dosare privind evenimente petrecute la Sibiu in decembrie 1989 si de aici probabil imboldul fiicei sale de a tergiversa si de a inchide marele dosar al Revolutiei de la Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Altfel spus, procurorul general Kovesi e suspectată că, tergiversînd dosarul, a încercat pur și simplu să-și salveze tatăl, care ar fi participat la anchetarea și, posibil mușamalizarea, unor evenimente petrecute la Sibiu.

Cum se știe, la Sibiu s-au înregistrat evenimente extrem de sîngeroase în decembrie 1989, soldate cu sute de morți și de răniți.

Peste 50 de procurori militari au fost implicati in anchetele derulate la Sibiu, dupa 1990, in legatura cu mortii si ranitii, distrugerea unor importante obiective si arestarea de catre cadrele armatei a circa 600 de asa-zisi teroristi. „Teroristii” au fost retinuti in cea mai mare parte la UM 01512 Sibiu pe diferite termene, de la cateva zile la cateva saptamani si luni. Acest lucru a facut obiectul cercetarii organelor de procuratura care in toate cazurile au pronuntat solutii definitive in sensul ca niciunul din cei retinuti nu a desfasurat actiuni cu caracter terorist. Cu toate acestea, ei au suportat tratamente inumane din partea ofițerilor MapN, inclusiv torturarea și aruncarea într-un bazin de înot gol, unde au zăcut zile în șir fără asistență medicală. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Nu intelegeti o data ca dosarul revolutiei nu s-a deschis din cauza armatei,care a tras in romani? Si nici nu se va deschide iar daca totusi va vi deschis,tot asa va fi matrasit.

  2. […] Citeste continuarea pe Inpolitics […]

  3. Despre căderea comunismului sa știut de la ultimul congres al PCR dar nu sa știut in ce mod cu ocazia mutări cu domiciliu forțat a lui Laszlo chiokes serviciile secrete au dat tonu si sa creat o diversiune cu arme teleghidate de la distanta dar uni securiști credincioși regimului comunist chiar au tras in populație din disperare si asa sa ajuns la genocid find implicați membri SRI iar după revoluție la ordinu lui Iliescu sa oprit cercetarea spunînd procurorilor sa oprească VINATOAREA DE VRAJITOARE ILIESCU a participat si la lupta inpotriva rezistentei anticomunista din Făgăraș fapt ce la determinat să-l dea la o parte pe IOAN GAVRILA OGARARU cand la întâlnit la București spunându-i împotriva cui ai luptat tu?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998