CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Jocuri politice in ambasada SUA la Bucuresti: Hans Klemm si coruptii lui Trump

7 comentarii / 4774 vizualizări / 22 februarie 2019

Aflat deja în depășire de mandat, ambasadorul Hans Klemm, numit la post de Obama, s-a gîndit să facă niște ultime servicii democraților din respectiva poziție, chiar dacă înseamnă atac voalat la actualul președinte. Pentru asta, diplomatul nu a ezitat să atace imaginea unui veritabil erou american.

Astfel, Klemm a făcut parte din juriul concursului de discursuri „NU CORUPŢIEI”, lansat de Ambasada SUA, prilej pentru un mic discurs, ieri, despre corupție:

„Este un efort depus în orice ţară din lume, inclusiv în Statele Unite ale Americii, acela al luptei anticorupţie. Nicio societate nu este imună la acest lucru, nicio ţară nu este imună” a spus el, și, pentru prima dată, a făcut referire și la un caz concret de corupție din propria țară:

„Citeam, în drum spre acest loc, un articol despre un membru al Congresului SUA, din San Diego, care în prezent este investigat de FBI pentru încălcarea legii de finanţare a campaniei electorale şi un lucru legat de domnul Hunter, ce v-ar putea suna cunoscut unora dintre dumneavoastră, este că, în ciuda acestor acuzaţii că ar fi încălcat legea, chiar dacă existau rechizitorii împotriva sa şi a soţiei sale, a fost reales în Congres, ca reprezentant din California, în noiembrie anul trecut. Deci astfel de lucruri se petrec nu doar în alte ţări, ci şi în propria mea ţară, Statele Unite ale Americii”.

Cine să fie, însă, parlamentarul corupt al lui Klemm?
Răspunsul e simplu: e un deputat de California, Duncan Duane Hunter, prezent în congres de 10 ani.
Și care are, între altele, cîteva mici defecte: e un mare patriot, e erou de război, e republican și, mai ales, e un susținător fervent al președintelui Donald Trump.
Hunter este fiul unui reputat congresmen care a servit ca parlamentar timp de 14 mandate; după atentatul de la World Trade Center, tînărul a abandonat temporar gîndul carierei politice, s-a înrolat în armată și a luptat în Irak. (Oarecum invers decît s-ar întîmpla lucrurule cu un fiu de parlamentar român)
După participarea la luptele sîngeroase de la Fallujah, Hunter a trecut în rezervă, în 2005, dar a fost rechemat sub arme chiar după ce își anunțase intenția de a candida pentru congres, în 2007, pentru locul lăsat liber de tatăl său. S-a prezentat la unitate și a fost trimis să lupte în Afganistan, de astă dată. După trei campanii militare în Orient, Hunter, care ajunsese la gradul de maior în doar cîțiva ani, a intrat, în fine, în politică, devenind congresman în 2009, primul veteran(foto) al războaielor din Afganistan și Irak care ajunge parlamentar.

Demn de menționat că în toate alegerile scurse de atunci, Hunter și-a zdrobit, efectiv, adversarii democrați, excepție făcînd anul trecut, cînd scorul a fost strîns. Asta, pentru că democrații dovediseră abilitate opunîndu-i un contracandidat de origine arabă și mizînd pe faptul că Hunter își va pierde cumpătul în campanie, din acest motiv, ceea ce s-a și întîmplat. Omenește vorbind, probabil nu e ușor să te lupți cu reprezentanții unui popor cu arma, în deșert, iar mai apoi cu vorba, în propriul fief electoral.
Peste toate, Hunter a fost mereu un susținător înrăit al lui Donald Trump, încă de pe vremea cînd acesta se lupta să obțină nominalizarea republicanilor pentru a candida. Congresmenul nu a ezitat să afirme public că serviciile secrete americane sunt împînzite de oamenii lui Obama și fac tot posibilul să saboteze acțiunile președintelui Trump, plus alte declarații similare

Faptul că e erou de război nu înseamnă că Hunter nu ar putea fi vinovat de acuzațiile de care vorbește ambasadorul american; pentru Klemm, însă, dacă tot e nevoie să dea exemple de parlamentari americani corupți, e important să fie din tabăra ”cealaltă”, nu-i așa?
Iar faptul că Hans Klemm pretinde că a aflat de cazul respectiv dintr-un articol pe care l-ar fi citit abia ieri face lucrurile și mai evidente, cazul investigării lui Hunter de către FBI fiind vechi și dat în presă de un an și mai bine.

Marea întrebare care s-ar impune e: dacă Hans Klemm face asemenea jocuri politice legate de propria țară și propriul președinte, oare cele ținînd de România pe ce treaptă s-or afla? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Domnul Clema are noroc ca Trump e prins in lupte mai importante in locuri mai importante decat Romania. Ca altfel, ceea ce a facut el aici ar putea fi incadrat foarte usor la tradare si stimatul domn Clema ar putea avea probleme mult mai serioase decat Rep. Hunter, care sufera ceea ce sufera, de fapt, chiar si Trump in momentul asta: deep state-ul democrat se foloseste de toate instrumentele, inclusiv de controlul subteran pe care il au in FBI pentru a face politie politica impotriva adversarilor politici, recte Trump, Rep. Hunter, judecatorul Kavanaugh de la Curtea Suprema etc. etc. etc.

  2. Un individ antipatic, cu orientare vadit neo-marxista si anti-Donald Tramp, care a stricat imaginea SUA in randul unei mari parti a publicului din Romania.

  3. Klemm nu mai este ambadador de un an. Vorbeşte ca o persoană privată. Cred că un şut în cur i se cuvine, şi îl aşteaptă. Poate din toamnă o să avem un preşedinte al României

  4. De cand este presedinte dl. Trump? De ce il mai tine pe screm pe aici? Sa ia exemplu de la macoveica butelca, cea care cum a devenit ministru al justitiei, imediat, intr-o noapte a schimbat toti procurorii. Asa trebuia sa procedeze si Trump. Sa-i schimbe pe toti fostii, mai ales ca screm a devenit de mult indezirabil.

    • Pe modelul Ghițănștain, poate și Klemm așteaptă înființarea Fondului suveran de investiții.

    • e o procedura foarte complicata prin Congres si Romanica e o scobitoare (ca valoare) pentru USA… nu meritam inca efortul

  5. SUA fiind una dintre stapanii inelelor pestre colonia Romanica isi permite cu ajutorul cozilor de topor bastinase orice…doar are imunitate totala fiind reprezentanul in carne si oase a Exceptionalismului made in usa…Ati uitat cazul Teo Peter!?….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998