CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Kovesi si sustinatorii penali de peste ocean

4 comentarii / 5795 vizualizări / 23 iulie 2015

Ieri, a avut loc, în fine audierea candidatului de ambasador al SUA la București, Hans Klemm, de către Comisia pentru politică externă a Senatului american, cea care trebuie să îi dea undă verde. În cadrul acesteia, președintele comisiei, Ron Johnson, i-a cerut lui Klemm să aibă grijă la București de Laura Kovesi, pe care o consideră un stîlp al anticorupției. Rămîne de văzut cine va avea grijă de Ron Johnson însuși, care urmează să facă obiectul unei anchete severe, pe motiv de bani murdari de campanie, și care l-ar putea scoate din politică.

Johnson a lăudat-o pe Kovesi în contextul discuțiilor despre corupția din România, care ține la distanță investitorii americani. Anul viitor, în primăvară, mandatul de șef al DNA al lui Kovesi expiră, și ea va trebui renominalizată pentru un al doilea și ultim mandat.

Interesant de urmărit dacă, în primăvară, Ron Johnson va mai fi, el însuși, senator al SUA.
Asta, pentru că sprijinul său pentru Kovesi a fost anunțat la o doar o săptămînă după ce împotriva sa a fost înaintată o plîngere oficială pentru finanțare ilegală a campaniei electorale în urma căreia a devenit senator.

Astfel, puternica organizație The American Democracy Legal Fund, echivalenta, să zicem, organizației ”România Curată”, de la noi și specializată în supravegherea campaniilor electorale americane, sub aspect financiar, a depus pe 14 iulie o plîngere bine susținută la Federal Election Commission, să zicem Autoritatea Electorală Centrală de la noi, împotriva senatorului Ron Johnson, acuzat că și-a finanțat ilegal campania cu 10 milioane de dolari. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pușcăria, potrivit presei americane.
Concret, Johnson, care înainte de a fi senator a deținut conducerea companiei americane Pacur LLC, s-a împrumutat pe el însuși cu peste nouă milioane de dolari, în campanie; după alegere, el a primit 10 milioane de dolari din partea firmei Pacur, deghizați în forma unui bonus, la despărțirea de firmă.

Numai că bonusul de 10 milioane de dolari acordat senatorului, de acum, Ron Johnson, a fost decis și aprobat de președintele Pacur…Ron Johnson, fapt recunoscut de politician.

American Democracy arată, în plîngerea sa, că plata celor 10 milioane de dolari este, de fapt, o contribuție de campanie ilegală, după regulile federale, din partea unei companii private, senatorul Johnson fiind acuzat de încălcarea legislației, drept pentru care se cere o anchetă urgentă din partea FEC, pentru clarificarea lucrurilor. Ironia sorții: conform aceleiași presei americane, adversarul învins de Johnson în alegeri, fostul senator Russ Feingold, este autorul multor prevederi din legislația actuală privind finanțarea campaniilor electorale.(Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: mondonews.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Presiunea pe fata si fara perdea ptr impunerea si pastrarea marionetei ptr inca un mandat, este garantia unei politii politice perpetue si a justitiei cu 2 sau 3 viteze! Recentele dezvaluiri despre violurile in grup din Vaslui si Giurgiu (si cate or mai fi) este o dovada super clara ca justitia functioneaza numai la comanda! Daca nu este prezenta imixtiunea trans-atlantica, justititia te violeaza cu maciuca unor grobieni care ar putea fi numiti untermenschen. Cum se poate numi azi, in 2015, aceasta adunatura de oameni periculosi ptr societatea in care traiesc, JUSTITIE??? Asta nu este justitie dupa cum nici romania nu este stat de drept! Romania este o colonie neo-agrara cu stautut de bantustan in care orice netrebnic te poate silui, unde victima este vinovata si infractorul premiat! Asta este Justitia! Vorba lui Mos Teaca, o adunatura de oameni periculosi!

  2. Nu vad legatura dintre …. si prefectura. Un om cu o functie importanta in SUA recomanda acordarea de sprijin LCK in lupta contra coruptiei. Ce legatura are acest demers cu situatia juridica a acelei persoane? Din cate stiu eu nu este anchetat de DNA ??? Observ deasemeni ca altii il confunda pe Mos Teaca cu Mos Craciun. Ce treaba are LCK cu violatorii din Vaslui sau Giurgiu ??? Din cate stiu DNA se ocupa cu altceva. Sa inteleg ca aceasta persoana (LCK) trebuie sa raspunda pentru toate magariile (si sunt destule) din justitie ???. Asa isi doresc unii dar din fericire cei mai multi ii acorda in continuare increderea si sprijinul lor. RUSINICA pentru articol.

  3. Interesant.

  4. […] urgentă din partea FEC, pentru clarificarea lucrurilor”, a scris Bogdan Tiberiu Iacob pe site-ul InPolitics, la o zi după ce noul ambasador al SUA la Bucureşti a fost audiat în Sentaul […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998