CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Lazar dixit: Iliescu judecat, Ceausescu reabilitat, lovitura de stat in loc de Revolutie. Si spalarea Securitatii

18 comentarii / 5626 vizualizări / 8 aprilie 2019

În plin scandal ”Augustin Lazăr și deținuții de la Aiud”, vine azi comunicatul Ministerului Public, citit de însuși Lazăr, legat de trimiterea în judecată a vinovaților din dosarul Revoluției. Cu regretul că nu am găsit o formulă eufemistică, o spunem: Lazăr ne ia, încă o dată, de proști.

Să trecem peste faptul că anunțul triumfal al parchetului vine exact cînd Lazăr e băgat în corzi de propriul trecut comunist și se vrea, cel mai probabil, a fi o diversiune care să mai acopere scandalul.

Să trecem peste preambulul comunicatului, în care instituția condusă de Lazăr face o paralelă laudativă între dosarul Revoluției și trimiterea în judecată, în 2016, a unor inculpați din dosarul disidentului Gheorghe Ursu. Uitînd, desigur, să ne informeze că asta se petrecea la opt ani după ce asasinul fusese eliberat din închisoare pentru bună purtare și pentru că dăduse dovezi de îndreptare, pentru ca doi ani mai tîrziu să ucidă o femeie nevinovată. Fără ca procurorii conduși de Laura Kovesi și colegi cu Augustin Lazăr, să facă recurs, măcar formal. Cît despre cel care ordonase uciderea disidentului, șeful Miliției Capitalei, odiosul Tudor Stănică, el nu a făcut o zi de pușcărie sub diverse pretexte.

Să trecem și peste amara ironie a sorții, un procuror care a prigonit deținuții politici ai regimului ceaușist să se împăuneze cu ”soluționarea acestui dosar esențial pentru aflarea adevărului despre istoria noastră recentă”. Augustin Lazăr are mari ezitări în a soluționa aflarea adevărului despre propria persoană, darmite despre revoluția din decembrie 1989.

Să trecem și peste lista marilor suspecți din dosar: cîți au fost și cîți au rămas. În topul scoșilor din cauză adastă Nicolae Ceaușescu, urmat de Silviu Brucan, Iulian Vlad, Cico Dumitrescu, Vasile Milea, Victor Stănculescu, Nicolae Militaru și restul numelor sonore ale revoluției, pentru simplu motiv că au decedat.

Nicolae Ceaușescu devine oficial victimă a evenimentelor din decembrie 1989

Să trecem peste faptul că ancheta a stabilit că Iliescu și Voican Voiculescu sunt acuzați, în principal, că au orchestrat ”diversiuni şi dezinformări”, care, între altele, ”ar fi creat condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”. Și uite așa, Nicolae Ceaușescu devine oficial victimă a evenimentelor din decembrie 1989, încă un pas spre normalitate al Justiției. E o zi măreață, istorică, pentru adulatorii fostului dictator. Și se deschide drum bătătorit anulării senteinței de atunci, a reabilitării fostului dictator și chiar a plății de despăgubiri urmașilor săi.

Securitatea și Miliția nu au reprezentanți trimiși în judecată

Să trecem peste faptul că în ecuație, după zbateri judiciare care au durat 30 de ani, au rămas să dea socoteală un nonagenar, Ion Iliescu, și doi octogenari, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus. Niciun fost securist, mai mic ori mai mare, pentru că, la Revoluție, se știe, toată Securitatea a tras nu în popor, ci pentru popor. Trei nume mari și late: un comunist care i-a stat, totuși, în gît fostului dictator, Iliescu, un personaj cu o anume coloratură de disident, Voiculescu, și un ofițer al Armatei, Rus. Ei sunt singurii care trebuie să plătească pentru ce s-a întîmplat la Revoluție.

Securitatea ori Miliția, lipsă la apel.

Revoluția din decembrie devine oficial lovitură de stat. Care vor fi consecințele?

Mai greu e să trecem, însă, peste o întrebare care ar trebui să ne frămînte pe toți, după ce am aflat că gruparea Iliescu, Voican, Brucan, Stănculescu & comp ”a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit și legitimarea politică în fața poporului român” și restul informațiilor din comunicatul dlui.Lazăr:

În decembrie 2019 vom sărbători 30 de ani de la o Revoluție anticomunistă, ori vom comemora 30 de ani de la o lovitură de stat?

De azi încolo, nu ne mai e deloc limpede. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

18 Comentarii

 1. Tortionarii lui Ceausescu ii trimit la puscarie pe cei care au resturnat regimul comunist.

  Ce bucurie pe fostii securisti si activisti de partid, dar si pe marele patriot roman Klaus Werner Iohannis.

 2. Cum zicea Nicolae Filimon? Ce naste din pisica șoareci mănâncă?
  Ce urmeaza? Tăgârță asta vopsit sa declare revolutia ilegala?
  P. S.
  De ce Caramitru aka Pino(in ungureste inseamna pasarica, aste neavând nici o legătură cu orientarea lui sexuala) nu este printre suspecți? Si el participa din plin la răspândire zvonurilor care au dus la moartea atator nevinovati, sau el e de ai nostri?
  @benji
  Mai am o portie se rudotel, daca ai nevoie! Am pastrat-o special pt persoane care sunt defazate cu pi pe 2 fata de realitate!

 3. Legionarii si bolsevicii au exterminat clasa politica care se opunea totalitarismului iar, in prezent, Iohannis ii baga in puscarie pe politicienii care au rasturnat totalitarismul.

  • Eh, vorbe mari, Iohannis e decât un retardat ca mine, nu iese din programul pe unitate.
   Cine a tras în ei? Armata? Cine a agitat armata? Meliția și Securitatea. Cine a preluat astăzi, din mers, conducerea armatei? Securitatea.

   Pe baza căror afinități l-a vizitat Soros pe Brucan în 1990? Securitatea. Ce prost sunt, dar ce gunoi securist!?!

   • Acest mesaj NU apartine adevaratului Franklin ci, foarte probabil, unui individ retardat si frustrat, dupa cum probabil, lesne v-ati dat seama.

    • Iulius Filip este un individ frustrat. Augustalin lagăr este un retardat liniștit. Și-a făcut decât triaba, și atunci și acum, ca mine, de altfel.

  • Ce ghiveci e in capul tau daca ii pui in acelasi cos si ii amesteci pe „legionari”(patrioti anticomunisti) cu „bolsevici”(varf de lance al comunistilor pusi la conducere de catre instructorii de ocupatie sovietici) special pentru a crea confuzie . Spui ca securitatea a tras in popor ? Ca cei de la USLA ucisi de catre armata la ordinul agentului sovietic Nicolae Militaru tot securisti-teroristi trebuie sa ramana ? Scuza-ma dar esti ori prost ori ticalos ….

   • Nu te necăjit, România ajunsese în anii ’80 Coreea de Nord a Europei. Până și revoluția de la noi s-a bucurat de specificul național. Toate s-au datorat, simplu, Securității și colaboratorilor torționari. USLA nu era sub comanda mea, un biet gunoi securist bolșevic al mileniului III.
    Dacă mai spui ceva despre legionari, dezvoltă. Eu nu făcusem referire decât la torționarii securiști. N-aș vrea să ajung tocmai eu la concluzia că am un coleg securist analfabet funcțional.

 4. scandalul cu lazar a fost creat de iliescu pentru ca stia ca va fi trimis in judecat. azi sua a declarat militiile ayatollahului ca fiind organizatie terorista straina. urmeaza psd, aceasta organizatie sinistra condusa din umbra de iliescu , sa fie declarata si ea organizatie terorista straina? sa fie sefii psd sanctionati la fel ca liderii hezbollah si hamas?

  • Aoleu, Negulescu a fost esclux din magiscratură. De acum sugem ciorapu dacă mai facem abuzuri securiste.

   • Acesta nici macar in mesaj nu este, dar tot lui Parhanghel ii apartine

    • Adică deja sug ciorapu cu colegii de la Securitate.

 5. @asd! Am un prieten care e asistent la Obregia! Iti aranjeaza instant o internare! Niste curent si poate o lobotomie chimica te-ar ajuta sa iti revii! P. S
  Ma rog la Dzeu sa nu ai copii iar daca ii ai sa semene cu mama lor!

 6. Libertatea de exprimare da dreptul la replica tuturor …. fara nici o deosebire , indiferent de indicele IQ indiferent daca spun prostii sau nu , indiferent daca parerea lor este una corecta sau nu ….. asta ma face sa cred ca in ultimii ani prostia este mai vocala decat inteligenta , incompetenta si imoralitatea au ajuns in varf iar noi toti ceilalti ne meritam soarta pentru ca nu avem nici dorinta nici capacitatea de a-i opri pe cei prosti . Mai rau este ca ne lasam condusi de ei . Lasam viitorul copiilor si al nepotilor pe mana unor idioti , prosti , imorali , hoti , desfranati sau ticalosi iar cei care mai au cat de cat inteligenta sunt nevoiti sa emigreze .

  • Stai fără grijă că nu lăsăm viitorul copiilor noștri în măinile noastre murdare de sânge.
   Unde să emigrăm? Încăpem toți securiștii la CEDO, CE și PE?

   • Acest mesaj NU apartine adevaratului Franklin ci, foarte probabil, unui individ retardat si frustrat, dupa cum probabil, lesne v-ati dat seama.

    • Generezi confuzii cu acest spam continuu. Va spune lumea că sunt doi securiști pe blog și e decât unu, Franklin membru USRI, apărător declarat al torționarilor securiști.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998