CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

UPDATE – Lista grupului lui Manciu – sifonata in presa de USRPLUS

12 comentarii / 4893 vizualizări / 15 aprilie 2021

Dacă nu era acoperită de scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu, probabil că știrea zilei de ieri ar fi fost deconspirarea deplină a membrilor misteriosului grup de comunicare pe probleme de pandemie, condus de Andi Manciu. Un eveniment produs azi indică temeinic că lista a fost sifonată presei de către cei de la USRPLUS, ca lovitură în războiul politic cu liberalii.

Siteul Pressone a dat ieri publicității, fără vreun indiciu privind sursa, lista completă a membrilor grupului de comunicare privind evoluția pandemiei, listă pe care întreaga presă și chiar partide politice se chinuie în zadar să o afle de un an de zile, inclusiv prin interpelări parlamentare. Pînă acum transpiraseră pe surse doar trei nume, lunile trecute, dar e vorba, de fapt, de 19 persoane bătute pe muchie.
Publicarea listei, cu toate amănuntele de rigoare, a devenit cîteva ore mai tîrziu armă de atac după demiterea lui Vlad Voiculescu, un membru al Consiliului Național al PLUS, Liviu Iolu, sancționînd tăios componența ultra-militarizată a grupului.

De aici întrebarea dacă nu cumva chiar cei de la USRPLUS au livrat ieri lista respectivă presei, spre a o exploata politic ulterior.
O suspiciune care s-ar putea să fi fost confirmată azi de un eveniment aparte.

Presa relatează despre o postare pe Facebook a deputatei USRPLUS Diana Stoica și care, reprodusă, sună cam așa:

„Imi scrieti multi aceasta intrebare si stiu ca nimeni nu mai intelege nimic din toata treaba cu ‘azi suntem coalitie, maine va demitem ministrul fara vreo analiza in baza programului de guvernare si fara vreo discutie’. Voi reveni cu mai multe informatii zilele astea, dar pana atunci vreau sa zic cu subiect si predicat si cat se poate de clar:

Ordinul care a fost folosit drept pretext a fost discutat si aprobat prin vot (deci majoritate/unanimitate de voturi) in comitetul tehnico-stiintific, care functioneaza la SGG, adica IN SUBORDINEA PREMIERIULUI CITU.
Exista minuta, se poate cere desecretizarea ei”.

De aici, o întrebare legitimă: oare cine știe felul în care s-a votat un ordin de către grupul secret respectiv, avînd, deci, informații din interior, nu e firesc să știe și componența lui?
Că raționamentul e îndreptățit se pare că a realizat și deputata, pentru că, ulterior, postarea ei a suferit un mic lifting, iar partea cu votul a dispărut. E de presupus,deci, că cei de la USRPLUS au făcut rost de componențele ambelor grupuri.

(B.T.I.)

UPDATE – Confirmare că USRPLUS deține listele membrilor celor două grupuri, de comunicare și de suport: într-un răspuns întîrziat la o interpelare a deputatului USRPLUS Cătălin Teniță, ministerul Internelor îi furnizează acestuia componența listei. O listă pe care USRPLUS o ține secretă de mai bine de o lună, așteptînd, probabil, momentul oportun lansării ei la apă. De asemenea, ministrul indică și locul unde e postată componența listei grupului de suport științific.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Iaca, m-au dat și la presă, de parcă jurnaliștii propagandei mafiei securiste n-ar avea dreptul să prostească direct pe banii statului.

  Era mai bine să trăim din bani la pungă, furați de tot felul de cocoși și patrici, obligați de rapandulele gradate ale Securității să nu umple mațul.

 2. Pot să întreb cum s-a făcut polițist și comisar nea Dragoi care în 2016 lucra la RTV? „Concursul” asta nu îl vede DNA sau e ocupați băieții cu șpaga în mămăligă și pești?

  • La Securitate ne iau rudele de pe câmp, ne fac șoferi la șefu’, apoi directori la televiziuni și chestori numai dacă e nevoie.

 3. Pressone vorbește despre grupul de comunicare. Fata vorbește despre grupul tehnico-științific.
  Sunt diferite.

 4. Daca painea se va scumpi, macar avem circ pe gratis. Simpatica monstruoasa coalitie! Imi place cum se dau in gat unii pe altii. Daca nu guverneaza pentru ca sunt incapabili, macar sa ne distreze.

 5. Noua Securitate covidica? Jalnic…

 6. Deci, „transparenttzii” asttia, esentta democrattiei in sttare zaluda, ettc…aveau dovada dictaturii militare, in fapt a loviturii de stat covidate prin care o hunta militara a preluat puterea in stat si o tineau de „scrisorica” sa „pac, la Razboiul!”, daca nu se inchina corecct ritualic Catu la „diamant”?! Asttia experimenteaza violarea Codului Penal in totalitate si aveau nevoie de un gigel la justitie sa le tina de sase?!

 7. […] în fine, ”pe surse”, componența completă a grupului de comunicare, condus de Andi Manciu. Cum am scris deja, cel mai probabil lista a fost livrată presei de către USRPLUS, care a primit-o oficial, în […]

 8. […] Sursa: inPolitics. […]

 9. Componenta grupurilor este mai putin importanta. Ceea ce este de evidentiat la acest comandament de lupta anti pandemica sunt doua aspecte:

  1. Decizia este ascunsa in spatele unei entitati colective. E ca in copilarie, „Bah, du-te si scuipa-l pe ala si dupa aia fugi inapoi la mine”. Acest tip de leadership se caracterizeaza prin lasitate si denota lipsa de viziune. Tehnic, se eludeaza atat latura de autoritate cat si cea de responsabilitate. As spune ca este o abordare jenanta (mai potrivit decat „rusinoasa”, cum voiam sa scriu).

  2. Din pacate, leadershipul anti covid este militarizat, insa nu neaparat prin varful de lance reprezentat de acest baietica colonel de provincie, ci prin abordarea secretoasa si lipsita total de transparenta. Lipsa de coerenta si de consistenta a deciziei este evidenta pentru oricine, de la populatia mai putin educata (pesedista) si pana la politicieni. Este de notorietate ca structurile militare sunt lipsite de capacitatea de evaluare necesara actiunii, oricat de bine intentionati ar fi. Altfel spus, sunt prea prosti pentru a se ocupa de orice in aceasta criza pandemica, cu exceptia executarii ordinelor primite de la guvern.
  Dar cum s-o faci, daca guvernul este el insusi controlat, iar cei care nu se lasa controlati … trec in opozitie, vorba Excelentei Sale Florin Citzu

  • Securiste, componența grupurilor este esențială. Dacă lași niște securiști triști să ia decizii cvasi-impuse tocmai de ce li se zumzăie în căști, te trezești că lockdown, că repornire economie, că semi-lockdown, că șomaj, că crapi de foame.
   Dar da, securiștii sunt prea proști ca să se ocupe de orice. Partidlele Securității trebuie scoase în afara legii: PDL, USR, PLUS, iar infiltrații SRI din politică trebuie condamnați exact pentru asta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998