CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Marea campanie pro-vaccinare a lui Citu – plagiat nerusinat?

26 comentarii / 12991 vizualizări / 27 mai 2021

Mare eveniment mare: premierul Florin Cîțu a lansat azi la apă mult prea amînata campanie pro-vaccinare, care trebuia să înceapă încă din primele zile ale lui ianuarie, dar a adăstat prin varii cotloane pînă azi. O campanie cu 11 spoturi video nu doar întîrziată, dar care are toate șansele să genereze un scandal de proporții, pe bază de plagiat grosolan.

Să prezentăm faptele.

Pe 9 ianuarie, o tînără din Ungaria, Szabó Zsófi (foto jos), postează pe pagina sa de Facebook un text cu mult talent alcătuit, despre viziunea ei asupra vaccinării anti-Covid.

A doua zi, textul e redistribuit de cîteva zeci de persoane, între care fostul deputat FIDESZ, Peter Kovacs, în prezent primar al unui district budapestan, dar și de Arnold Kivago, un expert ungur de talie mondială în domeniul cîinilor.
Prieten cu Arnold, românul Sebastian Trenka, de asemenea expert în dresaj canin, preia de la el textul Zsofiei și îi face traducerea în limba română, care sună cam așa:

”Ce conține vaccinul?
Săruturile si imbratisarile uitate. Excursii școlare. Bunicii la masa festivă de sărbători. Un film bun la cinema cu popcorn și pepsi mare. O seară la teatru cu sala plină. Concerte cu mii de spectatori. O cină la restaurant cu prieteni. O escapadă de weekend undeva cu avionul, hotărâtă peste noapte. Petrecerea de acasă unde fiecare își aduce propria tavă de gustări făcute casă. Competiții sportive. Strângerile de mână atunci când faci cunoștință cu cineva. Vise liniștite și granițe deschise. Profesori care merg printre rândurile băncilor. Plecările de ultimul minut și mulțimea in gară. Libertatea de a sta acasă când vrei TU… ”.

Postarea sa face furori, avînd cca.8.000 de redistribuiri, ceea ce înseamnă un potențial public de zeci sau sute de mii de cititori.

Cîteva zile mai tîrziu, pe 16 ianuarie, textul e preluat și de pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, condus pe atunci de cuplul Vlad Voiculescu – Andreea Moldovan. Textul postat de minister recunoaște, onest, preluarea de la Trenka.

Cîteva luni de zile nu se mai aude nimic, apoi, brusc, vine azi bomba: noua campanie pro-vaccinare lansată azi se bazează cvasi-total pe ideea unguroaicei, pilonul central fiind sintagma ”Ce conține vaccinul?”, urmată de variațiuni pe temele furnizate de textul Zsofiei.

”Astăzi introducem un element nou, întrebarea „Ce conţine vaccinul”. Aici nu este o întrebare directă despre lista de ingrediente a vaccinurilor, ci este mai mult despre ce înseamnă vaccinul, dar şi cum ne ajută să revenim la normalitate. Până la urmă acesta este adevăratul simbol al vaccinului: revenirea la normalitate. Dacă ştim că acesta este obiectivul, atunci trebuie să ne vaccinăm. Mai simplu de atât nu se poate. Putem să învingem doar împreună”, spune Cîţu în direct la TV.

Pentru a fi convingător, Florin Cîțu a filmat el însuși un el însuși un asemenea clip, în care se întreabă ”Ce conține vaccinul?” și ne înșiră plăcerea de a bea cafea alături de prieteni, mersul la plajă, la concerte și de a-și vedea familia în siguranță.

Pe aceeași linie merg și celelalte spoturi lansate azi.

Tot de la premier știm că respectivele clipuri, care se vor difuza în media 6 luni de aici încolo, nu au costat bani de la buget, fiind realizate în colaborare cu Unicef România și Google.
Nu ni se spune ce firmă de specialitate e responabilă de scenariu, filmări, editări etc.

Și nu se suflă o vorbă despre faptul că respectiva campanie ”bazată pe emoție”, cum ne explică premierul, e durată pe creația unei persoane private din altă țară.

Contactat de Inpolitics, cel care a ”adus” textul în România, Sebastian Trenka, povestește azi că în acele zile din ianuarie a fost căutat de reprezentanți ai ministerului, care doreau să afle sursa primară a textului. Trenka le-a livrat numele lui Arnold Kivago, de unde preluase el, și cam asta a fost tot.

Timp de aproape 4 luni nu s-a mai auzit nimic despre campania pro-vaccinare, cu excepția scandalului privind posibila implicare a maneliștilor, confirmată și de Iohannis la un moment dat.

Foarte interesant, imediat după lansarea clipurilor, azi, fostul ministru Vlad Voiculescu a postat un mesaj extrem de sarcastic pe Facebook, dar și cu un substrat anume: ”Mă bucur că ideea promovată de Ministerul Sănătății în ianuarie a devenit acum campanie a guvernului.
PS Recunosc că nu ne-am gândit atunci să facem un clip cu domnul Florin Cîțu” scrie Voiculescu.

De aici, două aspecte: fostul ministru atacă un punct sensibil al premierului, anume faptul că, încălcînd orice norme ale politicii și ale democrației, acesta se plasează în postura de protagonist al unuia dintre clipuri, chiar dacă anunță că va fi postat doar pe pagina sa de Facebook. Practic, putem spune că Florin Cîțu își face imagine, în perspectiva congresului PNL, pe seama pandemiei și a suferinței românilor.
Ce nu ne spune, în același timp, e dacă a plătit din buzunar pentru clipul său, lansat azi la pachet cu celelalte. Spune doar că guvernul nu a plătit nici pentru partea de producție, nici pentru conceptul creativ al clipurilor, ambele ”fiind donate”.

Al doilea aspect e că nici fostul ministru nu suflă acum o vorbă despre faptul că ”ideea promovată” în mandatul său era preluată de la alții.

Dacă unguroaica Szabo Szofia ar fi fost autoarea ”donației” pomenite de Cîțu privind conceptul creativ, numele ei ar fi trebuit invocat public alături de cele ale Unicef România și Google.
Dar nu s-a întîmplat asta.

De unde concluzia ar putea fi că guvernul României tocmai a lansat la apă o campanie creată pe furate.
Să amintim, în treacăt, că acum vreo 23 de ani poetul Adrian Păunescu a cîștigat, cu uriașe despăgubiri, un mare proces de plagiat cu firma japoneză Sony, care lansase la noi un telefon mobil cu logo-ul ”Roată, te mai inventăm o dată”, vers dintr-o cunoscută poezie a regretatului poet.

Cum ar fi ca ditamai executivul mioritic să se trezească în curînd cu un proces similar? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

26 Comentarii

 1. O sa fiu direct :

  A te intepa in corp cu vaxin antiCovid inutil e ca si cum te-ai intepa in vene cu drog ( lui Citzu Pirtzu ii place chestia asta ). Denota iresponsabilitate fata de propriia sanatate si viata / pe termen mediu-lung duce la distrugere si moarte prematura.

  Mai exista si al 3-lea tip de dementi vaxinisti”
  NEOMARXISTII
  subumanii astia isi baga in trup cacat de la besleaga imputita soros
  Avem pe aici un securist fffff prost care face parte din categoria asta aparte
  FRANKLINge Cur

  • Rata de vaccinare din Bella Rusia e 3%, dar poți încerca statul complet reformat Ucraina, 0,57%.

   Curg cadavrele pe Gange și pe tine te doare-n pulă, la tine-n sat oile sunt frumoase.

   • Bai bolovan de cacat, plingi dupa fratii tai din India ?

    Aia mor din cauza mizerie si pentru ca nu se spala.
    Exact ca tine, imputitule de se-curist fffff prost

    • Ciobănaș cu caș la subraț, ai avut șansa demențială să nu te naști într-un stat ca India. Mulți, în locul tău, ar profita de șansa asta, ar fute-o-n gură direct pe Anca Dragu care are încă același obiectiv să ne aducă la nivelul Indiei, dar, vezi și tu, tălparii pulii insistă sa aibă o țară ca afară, ca India.

   • Ba FRANKLINGEcur, la mine in sat oile sint frumoase pentru ca pasc iarba verde , sanatoasa.
    Vino si tu sa pasti, poti sa le maninci cacarezele pe care le lasa oile-n urma.lor

 2. NU VA VAXINATI !!
  Vaxinarea contra covid19 e inutila, la fel ca si in cazurile de mai jos”

  Daca nu te doare maseaua , de ce sa o scoti ?
  -daca nu ai probleme cu inima ,de ce sa te operezi pe cord ?
  – daca nu ti s-a infectat piciorul, de ce sa il tai?

  etc..

 3. @ Români numa’ margarete „atacați de coronaviirus” ,pe care Cîțu îi îndeamnă să se vaccineze, ?

 4. Sa te duci dracu cu vaccinut tau experimental care creaza o gramada de probleme de sanatate si nu ane nimic de a face cu Covidul vostru. Voi nu informati oamenii va.n gura de jeguri. Spuneti cate reactii si probleme au creat vaccinul asta de mizerie. Nu ma vaccinez sugeamai. Ma pis pe tine si pe restul de capcauni. Vaccinul contine probleme multe…am membrii in familie care dupa vaccin au inceput sa aibe probleme de sanatate. Marș ordinarilor. Fac corona ma tratez acasă. In spitale ai sansele sa te omoare ordinarii. Sunt mii si mii de moameni care sau tratat acasa. Nu ma vaccinez cu mizeria voastra experimentala pe care o incercati sa ne.o bagati pe gat. Sa iti dau la muie !!!

  • Poți s-o bați în cap zi lumină, chiar să te fuți singur în gură, asta nu schimbă cu nimic realitatea că ești un cocalar imbecil. Din contră.

   Nu te vaccina, jeg ratat, a fi prost nu e facultativ, dar poți opta să nu te vaccinezi. Și eu am opțiunea să păstrez cei 6 metri distanță când văd retardați ca tine.

   • FRANKLINGEcur , sereimile tale te-au vaccinat cu cacat lichid, d’aia esti cam tuciuriu la fata, CACATULE de securist ffffff prost

    • 400 milioane s-au vaccinat complet și 500 milioane au beneficiat de prima doză, în condițiile în care state precum Franța au rămas în urmă așteptând să producă vaccinul local, mai ieftin.

     Tu, țărane, ai șansa să te vaccinezi, dar alegi să fii un prostovan ratat. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 5. Ghinion, 1 milard au primit doar prima doză, dar avem noi în România niște țărănuși, niște mioci sau muici, care le știu ei pe toate. :))))))))))))))))))

 6. & Vaccinul e ca împrumutul la bancă, vă vaccinați să vă aranjați imunitatea după care plătiți „dobânzile”, ? De ce să vă vaccinați dacă imunitatea vă susține, ?

 7. Câți a avut experiențe favorabile cu băncile, ?

 8. & Un atac speculativ la leu, „costisitor” , ? De pe la inventarea roții „reglări de conturi” ,între „actorii politici”, ?

 9. Pentru imbecilii provaccinisti, care se exprima porcos arătând de fap care le este nivelul, le „dau” una în gura sa le sara ochii. Potrivit unor informații vehiculate recent în spațiul public, „vaccinurile” au fost patentate ca TERAPII GENETICE, interzise de tratatele internaționale. Asa se explica de ce cobailor li se solicita consimțământul scris pentru „vaccinare” spre deosebire de vaccinul gripal obisnuit, pe care trebuie să-l cumperi și nu trebuie să-ți dai consimțământul înainte de vaccinare. Referitor la India, pentru ca „bătea la ochi” ca tine Covidul sub control cu acel Kit de 2 dolari pe baza de Ivermectina, s-a hotărât „pedepsirea” ei cu „administrare” unei porții zdravene de Covid updatat. Cu China nu le mai iese ca și-a luat măsuri împotriva „readministrarii” virusului și le cere americanilor sa permită inspectarea tuturor laboratoarelor lor biologice din lumea întreaga, vreo 200 la număr. Așteptați evoluția ulterioara a evenimentelor ca „jocul” se încinge.

 10. & Deci, Cîțu a avut experiențe favorabile cu băncile și câți au avut experiențe favorabile cu băncile, ?

 11. Pentru mine vaccinul conține MOARTE!

 12. „Ce contine vaxinul?”
  Papagalul meu raspunde de fiecare data la vederea lui Citu: „Otrava!”

 13. Ma bucur ca mai sunt încă mulți oameni întregi la cap care acoperă disperarea trolilor de a prosti cu vaccinarea oamenilor sanatosi

 14. […] a vaccinării lansată zilele trecute de premierul Florin Cîțu – suspectată de plagiat după o investigație a Inpolitics – ridică serioase semne de întrebare la care prim-ministrul ar fi trebuit să răspundă încă […]

 15. & historia.ro/sectiune/general/articol/istoria-fericirii-induse-opiumul-si-opioidele-in-jocul-de-putere-mondial
  antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/fotografii-marea-de-maci-infloriti-timis-602961.html
  , ?

 16. & Dacă la vaccinări anterioare au fost constatate disfuncții ale metabolizării proteinelor, glucidelor și lipidelor ce ar fi putut contribui la boli ale structurii musculare și osoase, diabet, obezitate, etc., ?

 17. […] a vaccinării lansată zilele trecute de premierul Florin Cîțu – suspectată de plagiat după o investigație a Inpolitics – ridică serioase semne de întrebare la care prim-ministrul ar fi trebuit să răspundă încă […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998