CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Marea reformă ciolacă, în faza sabotajului. Sau cum îi dau premierului peste bot miniștrii liberali

15 comentarii / 3903 vizualizări / 12 august 2023

Mărețele măsuri de reformă ale guvernului Ciolacu nu au căpătat încă formă concretă, fiind abia în stadiu de negocieri și dispute, dar deja duduie sabotajul din chiar interiorul coaliției. În 24 de ore, doi miniștri PNL au recurs la acte și declarații nepermise, incitatoare chiar, sub ochii blînzi ai premierului, care tace mîlc pe marginea lor.

După o singură zi de proteste – profesorii ar avea ce învăța! – angajații ministerului Finanțelor au obținut, ieri, de la ministrul Marcel Boloș personal, un Acord scris care stipulează interzicerea concedierilor, egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim aflat în plată ori înființarea unui Institut Național de Fiscalitate, cu rol în formarea continuă și perfecționarea angajaților din domeniul finanțelor publice. O nouă instituție, în momentul cînd se vorbește de desființarea altora.
Din partea ministerului a semnat Marcel Boloș, de cealaltă parte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, Sindicatul Pro Lex, Sindicatul Național Finanțe Publice și Sindicatul Meridian.

Tot ieri, ministrul PNL al Justiției, Alina Gorghiu, a anunţat public că a discutat cu ministrul Finanţelor despre măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare prin eliminarea a circa 200.000 de posturi și că o asemenea decizie nu e bună pentru sistemul de justiție:
”Dacă noi am renunţa la aceste posturi vacante, vă dau un exemplu, încărcătura pe fiecare instanţă, pe fiecare Parchet ar fi una mult mai mare şi consecinţele le puteţi imagina fără să facem foarte multă dezbatere pe acest subiect, un termen mult mai mare în care se poate identifica o soluţie în dosar, foarte multe dosare prescrise, fie în fază de urmărire penală, fie în fază de judecată, nemulţumiri pe bandă rulantă din partea cetăţenilor, închiderea unor Parchete sau închiderea unor judecătorii care ar însemna îngrădirea accesului liber la justiţie”, a spus ministrul Justiţiei.

Să recapitulăm.

Într-o singură zi, doi miniștri ai guvernului Ciolacu, ambii liberali, s-au antepronunțat de facto în privința marii reforme aflate în pregătire. Ba există chiar documente oficiale semnate, nu doar vorbe.
Problema e că cei doi miniștri au furat startul și s-au poziționat public față de măsuri care nu au fost încă elaborate. Măsuri care trebuie stabilite de comun acord în coaliție, prezentate oficialilor de la Bruxelles, conform anunțului premierului, apoi puse în dezbatere publică mai înainte de a fi adoptate.
Nu știm oficial în acest moment cum vor suna acele măsuri și în ce măsură ele vor primi undă verde de la coaliție.
Știm însă că doi miniștri PNL au stabilit deja cu de la sine putere că anumite măsuri nu se vor aplica în domeniilor lor.
Ce va face Boloș dacă într-un final coaliția se va pune de acord, luăm un exemplu, că unii dintre cei cca.25.000 de angajați ai Finanțelor trebuie disponibilizați?
Conduce personal greva generală a subordonaților, pleacă din guvern sau cum?

Ce va face ministrul Justiției dacă cele două partide se pun de acord că și la acest minister trebuie să fie eliminate unele posturi vacante?
Își dă demisia în semn de protest?
Măcar Ciolacu a avut curajul să-și ridice ștacheta la nivelul demisiei în cazul în care măsurile sale nu trec.
Boloș și Gorghiu, în schimb, se mulțumesc să dea mesaje incitatoare, fără asumări de răspunderi.

Pentru cetățenii români, impresia creată de asemenea poziționări față de măsuri care încă nici nu au fost decise nu reprezintă decît o demonstrație a mentalității de haită care pare să guverneze mari instituții ale statului. Instituții suficient de puternice pentru a stabili că reforma trebuie să se oprească la porțile lor, pentru că dincolo de acele porți adastă angajați de elită ai patriei, diferiți de restul. ”Indispensabilii” nației, cum s-ar zice.

O atitudine sintetizată perfect de Andrei Marga într-un material publicat azi: ”La noi, confuzia intereselor este izbitoare. Interesul public, prea puțin înțeles, este redus frecvent la cel personal, crezându-se că așa este democrația. Iar prezentarea interesului de grup ca interes public este în exces. „Funcționarii din ministerul nostru nu acceptă raționalizarea cheltuielilor” – se spune în aceste zile. Perspectiva întregului, care este cea a interesului public, nu contează”.

Grav este că pînă la această oră premierul Marcel Ciolacu nu a sancționat, măcar verbal, gravele derapaje ale miniștrilor pomeniți. Ba chiar are cuvinte calde despre Boloș. Semn că e liber la asemenea manevre de punere la adăpost a propriilor tarlale și din partea restului miniștrilor.
Marea reformă ciolacă moare cu zile înainte să se nască, sufocată din chiar interiorul ei. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

15 Comentarii

 1. In aceasta situatie, asteptam iesirea in strada a Armatei si a Politiei, cu sculele din dotare.
  Apoi ne vom alatura si noi , ca sa afle, ”guvernantii” cit de mult ii ”iubim !
  Este nevoie de un nou 23 August !!!

  • E nevoie de un 22 decembrie, vrei să spui… dus până la capăt de data asta…

 2. Nu reforma ciolaca, este doar gaura colacului, care ” leberali, ” este doar bot la toti politrucii iesiti din balegarul satelor.

 3. doar că ,, leberali” nu se liberalii.

 4. taie ,,e” -ul acolo.

 5. Cine va va trebui sa i a taurul de coarne,un primar se plânge că pentru achiziția la primărie a unui pix, ii trebuie 19 semnaturi ,deci mai mult îl obstrucționează la munca, deci la stat se calca unul peste altul ,deci mulți taie frunze la ,,caini” deci REFORMÂ totală Bravo CIolacu. In privat nu există așa ceva.America nu a ajuns prima pe glob cu armate de bugetari.Cugeta ți!……..și,…… la mai mare.!

 6. Bolos ar face bine să stea la amvon. L-am văzut cum se izmenea in fața bucureștencelor ( alta stofă, alt tupeu) de la ANAF, mai să plângă și el pt pixuri, birouri, imprimante. Domnul acesta, deși lucrează de ani in diferite ministere, nu are ce căuta pe postul care este. Nici în mandatele anterioare nu s-a evidențiat cu nimic.

 7. Alegeți gAURa !

  • in care ti-ai varat limba toata.

 8. Dacă și ursarul asta analfabet-pupincurist, flegma cărătoare de pușcoace de vânătoare ale teroristului omar hayssam, ce răspunde, cu b.i./c.i în mana la numele de ciolacu(nume de șătrar), alaturi de vomitivele slugi pupincuriste de la pnl, „fac reforme”, chiar suntem o tara populata(încă) numai cu tâmpiți.
  Băi KĂ.KAȚILOR, opriți hemoragia de mld. €&$ către criminalii amerloci & piticul porno zdrelenski și se rezolva problemele cu salariile și pensiile în colonie

 9. AUR este un Lup imbracat cu blana de oaie.

  In acesti 3,5 ani de razboi biologic cu arma militara antena 5G si apoi cu arma biologica ,,vaccinul’’ ucigash, Guvernele CRIMINALE PNL si alte SCURSURI, impreuna cu cele doua Parlamente Penale Criminale Tradatoare si JEFUITOARE de tara, au votat nenumarate legi CRIMINALE impotriva Constitutiei si a poporului roman IDIOT, fara sa aiba la baza MOTIVUL : Pandemia, care nu a fost declarata NICIODATA fiindca nu a existat niciun virus real.
  Asa-zisul Covid 19 este doar reactia organismului uman la radiatiile elecromagnetice de tip scalar cu o frecventa cuprinsa intre 70 si 300 GHz. Cuptorul cu microunde in care fierbe apa si se prajeste puiul are o frecventa de doar 2,4 GHz.Din acest motiv am fost sechestrati in propriile locuinte,ca sa fim iradiati ca in cuptorul cu microunde. Pentru ca corpul uman este format 70 % din Apa, sub incidenta radiatiilor 5G apa si sangele din noi fierb la propriu, si prin transpiratie se elimina mari cantitati ca si cum am sta in soare in desertul Sahara fara sa ne hidratam.
  Fara hidratare sangele se ingroasa si se formeaza cheaguri de sange care infunda venele si opresc transportul Oxigenului in corp si la creier. Creierul fara Oxigen comanda oprirea inimii si omul moare cu zile.
  Prima asa-zisa pandemie a fost in 1918 cand s-au introdus undele radio, la care organismul multora nu a rezistat, si dupa 6 luni au inceput sa moara oameni, iar peste doi ani cand organismul celor mai rezistenti
  s-a adaptat, ,,gripa spaniola’’ a incetat subit fara a se spune adevarul.
  ,,Vaccinul’’ care in scurt timp urmeaza sa fie declarat ARMA BIOLOGICA, are scopul de a reduce populatia cu 90 % conform planului Kallergi.
  In acesti ani, hAURarii CRIMINALI au votat cu ambele maini toate legele ilegale contra poporului roman caruia acum se pregateste sa-i ceara voturile ca sa-l omoare pana la capat.
  Daca ar fi fost cu adevarat oameni si nu CRIMINALI ca si PNLeii, PSDeii, USReii, UDMReii si MINORIBILITATILE Nationale, hAUR ar fi iesit acum in strada sa protesteze impotriva intentiei Gurvernului Criminal de a vota o lege total ILEGALA si CRIMINALA cea a ,,vaccinului’’ ucigash obligatoriu, fara sa fie declarata oficial vreo Pandemie reala, fiindca laboratoarele militare de arme biologice ale CIA, NATO, Mossad si UE care fabricau virusi mortali in Ucraina, au fost distruse de armata rusa.
  Avocatul Poporului este Avocatul Satanei, jidovca Weber, care nu face nimic pentru popor fiindca ca a fost pusa in post de Cabala ca toti criminalii : ZoiAnus Negustor de copii, Organ Bleg Dezalcolizatul, Poponarul Arahat medic fara licenta , Poponarul Gherghitza doctor cu Inima si Cord, fiul de securist Ciolacu, Rafila si alte LICHELE Criminale.
  Aceasta clasa politica CRIMINALA va ajunge in STREANG si apoi se vor face alegeri pe alte criterii, diferite de criteriile criminalilor satanisti Deep State.
  hAURarii au si ei streangurile pregatite pentru complicitate la GENOCID, conform Codului Nuremberg si a Conventiei de la Geneva 1949.
  Cu TEMBELIZORUL au eutanasiat poporul IDIOT.
  Dumnezeu a ingaduit acest genocid pentru ca s-a vazut cata mizerie er ape Pamand dar noi nu stiam.
  Acum urmeaza curatarea Pamantului de CRIMINALI, acest lucru se va intampla in scurt timp.
  Preasatanistul Daniel Trafalet, mason si tradator al ortodoxiei la sinodul satanic din Creta 2015, tace si asteapta ca fratii lui satanisti cu shortzuletze care si-au facut templu masonic sub Catedrala Neamului Prost, sa desavarseasca GENOCIDUL, si tace ca un PORC mizerabil ce este in popusoi.
  Si aceasta satana cu sutana va fi spanzurata odata cu toate LEPRLE CRIMINALE.

  • Zoaie satanizata clona de reptilan kakazar

 10. D le Ciolacu ,vreau o OG in care la următoare alegeri sa fie obligatoriu prezenta la vot ,in caz că nu mergi amendă un salariu minim pe economie.

 11. Ce diatribă schizofrenică. Vai de capul tău și de cei din jurul tău.

  • Mesajul e pentru schizofrenicul Mihai.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998